Update - 'GTA 6 verschijnt pas in 2025 en speelt zich af in moderne Vice City'

News
maandag, 05 juli 2021 om 16:30
gta vice cityf1613993163
Hoewel Rockstar nog niks officieel bekend heeft gemaakt over GTA 6, blijven de geruchten binnenstromen. Zo lijkt het er nu op dat we nog heel lang geduld moeten hebben op de volgende game van Rockstar.

Update - Jason Schreier bevestigt de geruchten

Het lijkt er steeds meer op dat we nog even flink wat geduld moeten hebben voor GTA 6. Nadat Tom Henderson vorige week met het bericht is gekomen dat de game pas eind 2025 zal verschijnen, wordt dit nu bevestigd door Bloomberg's Jason Schreier - die net zoals Henderson vaak goed is ingelicht. We zullen ons voorlopig dus maar moeten vermaken met de next-gen versie van GTA V, die in november zal verschijnen.

Origineel bericht

Van Rockstar is bekend dat de ontwikkelaar niet graag informatie deelt over haar games. Zo worden de meeste dingen pas vlak voor release bekendgemaakt en precies op de manier waarop de studio dat wil. Dat is dan ook de reden dat we nog niks officieels weten over GTA 6, hoewel het zeker is dat de nieuwe game eraan zit te komen.
Wat dat betreft moeten we mogelijk alleen nog wel lang geduld hebben. Volgens de bekende insider Tom Henderson - die in het verleden al vaker correcte voorspellingen heeft gedaan - zal GTA 6 namelijk waarschijnlijk pas eind 2025 verschijnen. Dat zegt hij in een nieuwe video. De reden voor de lange ontwikkeling is dat Rockstar een crunch wil voorkomen, iets wat wel gebeurde bij Red Dead Redemption 2 en GTA V en waar de studio veel kritiek op heeft gekregen.

Weer naar Vice City in GTA 6?

Er gaan al langere tijd geruchten dat GTA 6 zich zal gaan afspelen in Vice City en dat claimt Tom Henderson nu ook. Het zal volgens de insider alleen niet de stad zijn waar we verliefd op zijn geworden in de gelijknamige GTA game. Volgens Henderson zal de volgende titel van Rockstar zich namelijk afspelen in een moderne versie van Vice City, in plaats van de jaren 80.
Daarnaast zal de map bij lancering nog van medium grootte zijn, maar na verloop van tijd worden uitgebreid via updates. Volgens de geruchten krijgen spelers ook weer de mogelijkheid om in de huid te kruipen van meerdere personages, inclusief een vrouw. Neem de geruchten alleen wel met een flink korreltje zout, want de berichten spreken elkaar flink tegen en zoals gezegd is er nog niks officieel bekendgemaakt.
Dit artikel is op 5 juli 2021 bijgewerkt.

Populair Nieuws