T-Mobile brengt een einde aan 2G-netwerken

News
dinsdag, 01 juni 2021 om 17:30
apple applications apps cell phone 607812f1623766884
Er begint nu echt een einde te komen aan oudere netwerkvarianten zoals 1, 2 en 3G. T-Mobile begint vanaf vandaag met het afsluiten het 2G-netwerk voor telefoons. Dit doet de provider om meer bandbreedte vrij te maken voor de nieuwere netwerken zoals 4G en 5G.
T-Mobile is de eerste provider die het 2G-netwerk in Nederland uitschakelt. 2G bestaat al sinds 1999 en is dan ook het oudste netwerk van allemaal dat nog in de lucht hing. Mensen die nu dan ook nog met een 2G-netwerk verbonden zijn of hier gebruik van willen maken, is het onzeker hoelang dit nog gebruikt kan worden meldt het bedrijf op haar eigen website. T-Mobile is nu langzaam aan het afbouwen tot het netwerk geheel afgesloten is.
Klanten moeten nu dus over naar een 4G- of 5G-netwerk met hun mobiel en als de mobiel dit niet ondersteunt is een nieuwe mobiel nodig of je hebt helemaal geen netwerk meer. Gelukkig blijft 3G nog enige tijd overeind, maar ook hier lijkt een einde aan te komen.

T-Mobile niet de enige die stopt met oude netwerken

Niet alleen T-Mobile is bezig met het afsluiten van de voorgaande netwerken. Ook VodafoneZiggo is hier al mee bezig en heeft zelfs al het 3G-netwerk uitgeschakeld, maar besloot nog enige tijd het 2G-netwerk overeind te houden.
KPN heeft ook al besloten te stoppen met 3G-netwerken eind 2022 en legt een einde aan het 2G-netwerk in 2025. Het zijn allemaal onvermijdelijke stappen die voor sommige gebruikers voor problemen gaat zorgen, kijk dus op tijd of jouw mobiel nog de juiste netwerken kan ondersteunen.