In hoeverre is gamen met een 4G verbinding mogelijk?

  Om online te gamen heb je een snelle verbinding nodig. Dat weet elke gamer. Je hebt misschien wel eens met een trage verbinding te maken gehad. Tijdens het online gamen zorgt dat natuurlijk voor de nodige frustratie. Als je het hebt over de beste omstandigheden om online te gamen dan kom je al snel bij de kabel uit. Via wifi is online gamen ook wel mogelijk, maar deze verbinding is altijd wel wat minder stabiel. Maar in hoeverre is gamen op een 4G verbinding mogelijk?

  Supersnel internet via 4G

  4G biedt als opvolger van 3G en voorloper van 5G supersnel internet. Het is van het mobiele netwerk alweer de vierde generatie met 4G+ als extra uitbreiding. De 2G en 3G netwerken bestaan nog wel, maar in de toekomst nemen de providers daar afstand van, of hebben dat al gedaan.

  In ieder geval is het voor gamers ideaal om van supersnel internet gebruik te maken. Het is onder meer mogelijk om op een soepele en supersnelle manier online games te spelen. De snelheid loopt op tot 100Mbps. Wat heb je dan nodig om met 4G online te gamen? In ieder geval een apparaat, zoals een dongle, router, tablet of een smartphone om daar een mobiele hotspot van te maken.

  Gamen via 4G hotspot

  Als je internet thuis op de een of andere manier toch te traag is om te gamen, is er een oplossing. Het is namelijk mogelijk om met een 4G verbinding te gamen. Dat doe je door een 4G hotspot van je mobiele telefoon te maken op basis van bijvoorbeeld je Sim Only abonnement.

  Let dan wel op het dataverbruik. Als daar een limiet aan zit dan bereik je de grens al snel als je online gaat gamen via je 4G verbinding. In dat kader is het meteen een mooi moment om te kijken waar je het goedkoopst uit bent. Mobiele providers vergelijken op basis van prijs met een onbeperkte databundel biedt dan uitkomst. In dat geval zit ben je niet beperkt tot een gelimiteerd dataverbruik en is het mogelijk zolang als je wilt online te gamen.

  Verder is er nog een aandachtspunt als het gaat om de dekking van 4G en ondersteuning van het toestel daarin. Bij de providers heb je ook nog de mogelijkheid om bij de vergelijking te kijken naar de maximale downloadsnelheid van 4G of 4G+. Als je de beste verbinding wil, is het belangrijk om daarop te letten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.