343 Industries maakt XP verzamelen makkelijker voor Halo Infinite

News
dinsdag, 30 november 2021 om 14:30
halo infinite gameplayf1632817206
Spelers van Halo Infinite met de Battle Pass waren erg kritisch op hoe lastig het is voor spelers om XP te verzamelen voor de Battle Pass. Nu is de ontwikkelaar van de game met een soort oplossing gekomen, waardoor XP verzamelen wat sneller gaat.
Spelers waren nogal kritisch op de Battle Pass. Het zou te lang duren voordat iemand genoeg XP kon halen om bijvoorbeeld een gratis wapen te krijgen. Er werd onlangs nog gezegd dat er gekeken zou worden naar een oplossing, maar het lijkt er nu op dat 343 Industries met een oplossing is gekomen.

Extra XP verdienen

Spelers zullen vanaf nu voor de eerste zes games die ze op een dag spelen extra XP krijgen. Het aantal XP is bij het eerste potje hoog en bouwt zo rustig af, totdat je bij het zesde potje bent. Daarna krijg je geen XP meer voor een nieuw potje.
In de tweets zegt John Junyszek, de Halo Community Manager, dat het niet de bedoeling was dat het XP verzamelen zo langzaam zou gaan. De verandering is dus niet alleen doorgevoerd dankzij de kritiek van de spelers. Door de aanpassing hoopt het team achter de game dat spelers nu op een snellere manier Battle Pass items kunnen verzamelen en geen challenges hoeven doen waar ze geen zin in hebben.
Er is niet alleen kritiek op hoe moeilijk het is om XP te verzamelen. Er is ook kritiek op de in-game winkel. Spelers zouden de items in de winkel veel te duur vinden, dus zien graag dat de prijzen omlaag gaan. Om dit te behalen roepen de spelers op tot een boycot van de winkel.