Details over de Zone of the Enders: The 2nd Runner Mars release [gespeeld op gamescom]

  Het is inmiddels vijftien jaar geleden sinds de Zone of the Enders: The 2nd Runner Mars release heeft plaatsgevonden. Dit jaar wordt de game alleen opnieuw uitgebracht door uitgever Konami en wij mochten de game tijdens gamescom spelen. Dit zijn drie dingen die je over de Zone of the Enders: The 2nd Runner Mars release moet weten.

  Zone of the Enders: The 2nd Runner Mars is een mech-combat game die destijds geproduceerd werd door Hideo Kojima. Hij mag dan niets met deze remaster te maken hebben, maar de remaster kent wel veel gelijkenissen met het origineel. Er zijn alleen ook de nodige vernieuwingen en die kun je zelfs vinden in de gameplay.

  Een nieuw perspectief in de Zone of the Enders: The 2nd Runner Mars release

  De nieuwe Zone of the Enders: The 2nd Runner Mars release bevat VR-support voor zowel de PC als PlayStation 4 versie van de game. Hierdoor verandert het complete spel, want in plaats van een derde persoonsperspectief zit je nu in de mech. Hierdoor wordt de game nu als het ware een first person shooter (FPS).

  Het veranderde perspectief is niet verplicht, maar puur een extra’tje voor wie de game op een andere manier wil ervaren. Het is misschien wel goed om de VR-sessies niet te lang te maken. Het is namelijk goed mogelijk dat je niet helemaal lekker wordt, want VR kan voor bewegingsziekte zorgen.

  Even wennen

  Wanneer je de game als traditionele remaster speelt, is het wel even wennen. De besturing onder de knie krijgen doe je niet zomaar één, twee, drie. Er zijn een aantal factoren die je eerst goed moet leren zodat je niet om de haverklap doodgaat. Het belangrijkste is om te leren hoe je moet vechten, want dat is iets waar je vaak genoeg mee te maken zult krijgen.

  Leer eerst om je doelwitten vast te stellen en om de vijanden te ontwijken. Doe je dit goed en krijg je dit onder de knie, kun je vervolgens door naar het eerste baasgevecht. Een gevecht dat vol actie zal zitten, want hier word je flink belaagd door een scala aan vijanden dat je handen doet zweten.

  Pracht en praal

  Zone of the Enders: The 2nd Runner Mars zal flink uit gevechten bestaan, maar die kun je nu wel aanschouwen vol visueel pracht en praal. De remaster bevat namelijk opgepoetste graphics en 4K resolutie voor de ondersteunende systemen. Hierdoor ziet de game er beter uit dan dat je ooit voor mogelijk had gehouden toen de game uitkwam op de PlayStation 2.

  De game klinkt daarnaast ook een stuk beter door nieuw ontwikkeld geluid. Zo heeft de game nu surround sound, waardoor de game een stuk beter klinkt. De Zone of the Enders: The 2nd Runner Mars release vindt plaats op 6 september wanneer de game uitkomt op de PlayStation 4 en PC.

  Zone of the Enders: The 2nd Runner M∀RS

  Verkijgbaar vanaf 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.