Ace Combat 7 features - Het luchtruim onveilig gemaakt [gespeeld tijdens gamescom]

Article
zaterdag, 08 september 2018 om 12:01
xgn google image
Binnenkort mogen we met hele nieuwe Ace Combat 7 features aan de slag. De vlieggame uit de stal van Bandai Namco zal ons naar nieuwe hoogten brengen. Wij speelden de game al even tijdens gamescom en vertellen jullie wat wij hoog in de lucht ontdekten.

Vechten om een ruimtebrug

Ace Combat 7 zal zich compleet focussen op de verhaallijn tussen Ace Combat 3 en het vierde deel. De Osean Air Force heeft net de ruimtebrug genaamd Lighthouse afgerond, maar dit is tegen het zere been van het Koninkrijk Erusea. De spanningen tussen Osea en Erusea lopen hierdoor flink op en een oorlog breekt uit.
De macht over de ruimtebrug is het middelpunt van de oorlog. We nemen plaats in het vliegtuig van Trigger, een piloot van de Osean Air Defense Force. Hij moet er met zijn peloton voor zorgen dat de oorlrog in het voordeel van Osea gekeerd wordt. Maar dan gaat Trigger de mist in en wordt naar de Spare Squadron gestuurd, een eenheid die uit gevangenen bestaat.
138294

Zelfmoordmissies

De Spare Squadron wordt vervolgens ingezet in missies waarbij het niet zoveel uitmaakt of ze terugkeren of niet: zelfmoordmissies die bijzonder lastig zijn. Het is aan de speler om te blijven leven, de oorlog te keren in verschillende missies en Trigger zo in ere te herstellen.
De missies zijn zoals gemeld zelfmoordmissies. Dat betekent lastige doelen en onverwachte wendingen. Tijdens onze gamescomspeelsessie moesten we bijvoorbeeld een konvooi uitschakelen. Dit was niet het makkelijkst om te voltooien.
Eerst moesten we het konvooi zien te vinden en toen de eerste kogels afgevuurd waren brak de hel los. Voor wij het wisten lag onze kist op de grond te branden.
138295

Verschillende manieren om je doel te bereiken

Blijkbaar lager vlakbij het konvooi een basis met een vliegveld. Daaromheen was ook nog eens flink wat luchtafweer geplaatst. Als kers op de taart had de basis versterking opgeroepen. We moesten ons plan aanpassen, want het konvooi zomaar aanvallen zat er niet in.
We besloten eerst op de radiotorens af te gaan en in één felle duikvlucht ook meteen de landingsbanen op te blazen. Dit zorgde ervoor dat het niet meer mogelijk was om vliegtuigen op ons af te sturen en er zou wat minder versterking op ons af gestuurd worden. Maar het konvooi ging er nu wel vol gas vandoor.
138296

Rekening houden met de wereld om je heen

Wellicht was dit toch niet de beste aanpak dachten we even, maar toen we eenmaal achter het konvooi aan gingen wisten we ons doel toch te voltooien. Niet zonder kleerscheuren overigens, want we waren het luchtafweergeschut compleet vergeten. Niet zo handig als je in een vliegtuig zit.
Daarbij reed het konvooi op een bergwand af, waar ook weer een heleboel weerstand vanaf kwam. Hierachter lag namelijk ook weer een basis die het nodige aan lood de lucht in stuurde. De wereld in Ace Combat 7 is groot en levendig voor zover wij nu konden beoordelen. Overal zijn kampen van de vijand waar je rekening mee moet houden, vind je afweergeschut en krijg je te maken met vijandelijke vliegtuigen.

Ace Combat 7 features brengen uitdaging op een nieuw niveau

De sessie die we met Ace Combat 7 hadden was niet bijzonder lang, maar de missie die we speelden gaf ons een goed beeld van wat we mogen verwachten in de game. Missies die wendingen kennen, genoeg uitdaging en vooral vette actie in de lucht!
Ace Combat 7: SKies Unknown staat gepland voor een release op 18 januari 2019. De game verschijnt op PlayStation 4, Xbox One en pc. Los van de standaard gameplay zal de game ook enkele VR missies kennen.