Zo stal je je LEGO-sets supermooi uit

Article
vrijdag, 21 juni 2024 om 21:00
Veel LEGO-sets kun je, nadat je ze gebouwd hebt, moeiteloos neerzetten waar je ze mooi vindt staan. Maar in sommige gevallen is dat niet de ideale manier om een set te bewonderen. Dan kan een vitrine of standaard een uitkomst bieden.
Er komt waarschijnlijk een moment in je leven dat je steeds minder met LEGO speelt, maar het nog wel mooi vindt om te bouwen en uit te stallen. Helaas “poseert” niet elke set van nature op een mooie manier. Een huis kun je gewoon neerzetten, maar een vliegtuig of ruimteschip is soms mooier als het de indruk wekt dat het vliegt.
LEGO Icons Concorde - 10318 Image
LEGO Icons Concorde - 10318
EUR184.99189.99
Op voorraad
Koop op bol.
Heel soms heeft een set al een standaard. Sets als de Concorde en sommige UCS Star Wars-sets kun je zonder al te veel moeite tentoonstellen. Maar voor sets zonder ingebouwde standaards zijn er ook opties.

Officiële LEGO vitrines

Bij LEGO zelf zijn die opties een beetje beperkt. Het bedrijf verkoopt weliswaar accessoires die je kunnen helpen, maar dat zijn vooral vitrines. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete minifiguurtjes in een vitrine zetten, om ze zo stofvrij te houden.
Er zijn ook vitrines waarin je ook kunt bouwen. Er is dan een ondergrond met LEGO-noppen zodat alles precies blijft staan zoals je wil. Er is zelfs een variant van deze vitrine die speciaal voor Harry Potter-fans is.
Maar verder verkoopt LEGO zelf vooral opberglades en -dozen. Die zijn natuurlijk nuttig, maar ze hebben letterlijk het tegengestelde doel van een standaard of vitrine.

Standaards van externe partijen

Gelukkig zijn er ook veel derde partijen die standaards en vitrines maken. Het bedrijf WickedBrick maakt bijvoorbeeld voor bijna elke set unieke standaarden van acryl. Met alleen een standaard heb je een dynamische manier in huis om een set neer te zetten. Een vitrine kost wat meer maar beschermt ook tegen stof.
Het bedrijf verkoopt ook manieren om IKEA-kasten om te toveren tot vitrines. Dat kan schelen in de kosten, aangezien je daarbij vaak maar één paneel hoeft te kopen, in plaats van een hele ombouw voor je set.
Andere bedrijven verkopen vergelijkbare producten. Zo zijn we ook iDisplayit tegengekomen. De reacties van klanten zijn daar positief, maar persoonlijke ervaring hebben we helaas niet. Van WickedBrick kunnen we wel uit eigen ervaring zeggen dat de standaarden aan de verwachting voldoen.

Houd rekening met verzendkosten

Er is helaas een kleine kanttekening bij deze opties. De bedrijven die mooie standaars maken zijn namelijk in het buitenland gevestigd en kunnen geen gratis bezorging bieden in Nederland. Je kunt wel wat vinden bij Amazon, maar de vindbaarheid is daar niet altijd optimaal te noemen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties