Kinderen in Zwijndrecht kunnen nu gratis LEGO lenen

News
dinsdag, 18 juni 2024 om 21:00
lego steentjes
Veel kinderen krijgen plezier van LEGO, maar het speelgoed is ook duur. In Zwijndrecht hebben ze daar nu een oplossing voor gevonden.
Het is geen geheim dat LEGO één van de populairste soorten speelgoed is. Niet alleen onder kinderen, ook volwassenen kunnen zich er uitgebreid mee vermaken. Zo stonden er recent nog gigantische rijen voor winkels voor de lancering van de nieuwe The Lord of the Rings-set.
Dat laatstgenoemde pakket laat alleen ook goed zien dat LEGO flink in de kosten kan lopen. Voor Barad-Dur ben je namelijk 460 euro kwijt. Nu zijn natuurlijk niet alle sets zo duur, maar de bouwwerken zijn zeker niet goedkoop. En daardoor kunnen helaas niet alle kinderen ermee spelen.
De wijkhuiskamer Badhuis in Zwijndrecht wil daar verandering in brengen. Het is nu mogelijk voor kinderen om daar gratis LEGO te lenen, zo meldt RTV Dordrecht. Volgens coördinator Ria van Beuzekom moet ‘iedereen kunnen bouwen’. De nieuwe actie is voornamelijk gericht op gezinnen met lage inkomens.

Hoe werkt het uitleensysteem?

In het Badhuis zijn zes LEGO-pakketten beschikbaar om te lenen voor verschillende leeftijdsgroepen. Kinderen kunnen een pakket voor vier weken meenemen, maar ze mogen de bouwwerken niet combineren met andere steentjes. Zo blijft de set intact voor andere kinderen. Het pakket mag uiteindelijk ook intact worden ingeleverd, zodat ze het niet zelf uit elkaar hoeven te halen.
Hoewel de collectie nu bestaat uit zes pakketten, hoopt het Badhuis dat in de nabije toekomst verder uit te breiden. Zo wordt er opgeroepen om nieuwe of oude pakketten te doneren. Ook kunnen buurtbewoners geld doneren, zodat de stichting zelf nieuwe sets kan aanschaffen.
Het idee om LEGO uit te lenen is niet bedacht door het Badhuis. Volgens Van Beuzekom is het tijdens de coronacrisis in leven geroepen in Groningen, nadat er daar werd opgemerkt dat er veel met LEGO werd gespeeld in buurthuizen, maar dat er niet genoeg tijd was om de sets op locatie in elkaar te zetten. Daarom werd een leensysteem bedacht.

Populair Nieuws

Laatste Reacties