Draaide deze game uit de Nintendo Direct al op Switch 2?

Article
vrijdag, 21 juni 2024 om 22:00
nintendo switch 3953601 1920f1591859578
De afgelopen Nintendo Direct noemde de opvolger van de Switch niet, precies zoals al was aangegeven. Toch denken sommige fans dat de Switch 2 stiekem wel aanwezig was. Maar is dat ook zo?
Naarmate het langer duurde voordat er echte beelden kwamen van Metroid Prime 4, begonnen fans zich steeds vaker af te vragen of de game nog wel voor Switch uit zou komen. Tijdens de afgelopen Nintendo Direct is hij alleen wel degelijk opnieuw aangekondigd voor de huidige Switch. Maar fans denken onraad te ruiken: waren de beelden die we te zien kregen wel opgenomen met een Switch, of toch een Switch 2?
metroid prime 4 beyond samus

Geen unieke vraag

Het is niet de eerste keer dat er een Switch-game getoond wordt die fans doet vermoeden dat er nieuwe hardware in aantocht is. Sommige trailers van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom deden speculatie over een Switch Pro bijvoorbeeld flink oplaaien. Volgens velen zag die game er te goed uit om op de originele Switch te draaien.
Metroid Prime 4: Beyond - Nintendo Switch Image
Metroid Prime 4: Beyond - Nintendo Switch
EUR59.99
Op voorraad
Koop op bol.
Maar inmiddels zijn we meer dan een jaar verder na de release van die game en er is geen Switch Pro. De Switch 2 is dan wel bevestigd, maar hij is nog niet onthuld, laat staan uitgebracht. Zelfs de werkelijke naam van het systeem is nog niet bekend. Vermoedens van fans dat games op de Switch 2 draaien moeten dus op zijn zachts gezegd met een korreltje zout genomen worden.

Metroid Prime 4: Beyond is geen wonder

Het mag gezegd worden dat Metroid Prime 4: Beyond er inderdaad heel mooi uitziet, maar is het echt onrealistisch mooi voor de Switch? Daar valt over te twisten: er zijn manieren waarop de game er wat mooier uitziet dan je misschien gewend bent van Switch-games. De belichting en bepaalde effecten geven de game een look die een heel andere indruk geven dan Zelda, Mario of Kirby.
Maar dat kan ook betekenen dat we gewoon niet gewend zijn dat een Switch-game er zo uit ziet. Er zijn zoveel kleurrijke, gestileerde games dat een semi-realistische game al snel erg opvalt. Maar dat je het niet gewend bent, betekent niet dat het niet mogelijk was.
Neem bijvoorbeeld Luigi’s Mansion 3: die game heeft ook een heel sfeervolle belichting. Ook kunnen we kijken naar Metroid Prime Remastered. Die game ziet er weliswaar niet precies zo mooi uit als Prime 4, maar dat komt waarschijnlijk omdat er een 20 jaar oude GameCube-game onder zit. De visuele upgrade van Prime 4 lijkt vrij redelijk voor een game die van de grond af voor de Switch is gebouwd, zonder dat er om trouw aan een GameCube-game werd gevraagd.

Experts zien het niet

Laten we vooral ook even kijken naar wat experts van de game zeggen. De tech-experts van Digital Foundry hebben de trailer al onder de loep genomen en tot in detail geanalyseerd. De conclusie is dat de game zeker niet te mooi is voor de Switch.
Het ziet ernaar uit dat de prestaties heel vergelijkbaar zijn met Metroid Prime Remastered, wat wil zeggen dat de resolutie 900p is en de framerate een redelijk stabiele 60 fps. Maar die framerate is niet perfect en er zijn ook visuele onzuiverheden. Alles wijst erop dat Prime 4 een “goed gemaakte Switch-game” is, zo vertelt Richard Leadbetter van Digital Foundry aan IGN.
Het is ook niet gek dat een late Switch-game er goed uit kan zien zonder betere hardware nodig te hebben. Na zeven jaar hebben alle verschillende ontwikkelaars die met en voor Nintendo hebben gewerkt genoeg kennis opgedaan over de hardware om een behoorlijke trukendoos op te bouwen waarmee games extra mooi gemaakt kunnen worden.

Nintendo Switch 2 release niet uitgesloten

Dat alles wil natuurlijk niet zeggen dat de game niet uitkomt op de Switch 2. Er is nog geen datum voor Prime 4 en aangezien de Switch 2 momenteel vroeg in 2025 wordt verwacht, kan het zijn dat de game verschijnt wanneer de console al uit is. Dan is een release voor zowel de huidige als de volgende console niet uitgesloten.
Maar als er een Switch 2-versie is van de game, lijkt het dus onwaarschijnlijk dat we die in de Direct hebben gezien. Dat is alleen maar goed nieuws als er een Switch 2-versie komt. Want als de Switch-versie je laat denken dat hij op betere hardware draait, belooft dat wat voor hoe Metroid Prime 4 eruit ziet als hij daadwerkelijk op Switch 2 verschijnt.

Populair Nieuws