Zo kun je de oefenwedstrijden van Ajax zien

Article
zaterdag, 16 juli 2022 om 12:00
Ajax is al een tijdje bezig met de voorbereiding voor het komende seizoen, maar de komende weken staan er nog een paar bijzondere oefenwedstrijden van Ajax op het programma. Wij zetten op een rij waar je de verschillende oefenwedstrijden van Ajax kan bekijken.
Na het uiterst succesvolle tijdperk van Erik ten Hag bij Ajax is het nu tijd voor Alfred Schreuder om te teugels in handen te nemen bij landskampioen Ajax. Natuurlijk wil je al gauw zien of Schreuder hetzelfde flitsende voetbal in de ploeg weet te houden zoals Ten Hag dat deed en dus wil je waarschijnlijk de oefenwedstrijden van Ajax zien. Nou zijn er wel al een paar wedstrijden geweest waar Ajax nog niet geweldig uit de verf kwam.
Zo werd er in de tweede oefenwedstrijd verloren van SC Paderborn met 5-2, iets wat toch een teleurstelling was voor veel Ajax-fans. De andere twee oefenwedstrijden van Ajax tegen Meppen en NK Lokomotiva werden daarentegen allebei gewonnen met 3-0, wat dan toch weer een beetje hoop gaf. De echte test zal wel pas plaatsvinden in de komende weken.

Oefenwedstrijden Ajax

Er staan nog vier oefenwedstrijden van Ajax op het programma voor de komende tijd. Twee wedstrijden vinden plaats tijdens het tweede trainingskamp van Ajax deze zomer in Oostenrijk, terwijl de eerste en vierde wedstrijd in eigen huis gespeeld zullen worden. De oefenwedstrijden van Ajax zijn vrijdag begonnen tegen KAS Eupen.
Na Eupen komt de voorbereiding van Ajax in een heuze stroomversnelling, want al gauw neemt de ploeg van Schreuder het op 19 juli om 18:30 op tegen Red Bull Salzburg, een club die regelmatig goed presteert in Europa. Ajax sluit zijn tour in Oostenrijk af met een oefenduel tegen de Europa League kampioen van het afgelopen seizoen, Eintracht Frankfurt, op 23 juli om 15:00. Ten slotte is er dan nog een oefenduel in de Johan Cruijff Arena tegen de Oekraïense kampioen Shakhtar Donetsk op 26 juli om 20:00.

Oefenwedstrijden Ajax kijken

De grote vraag is natuurlijk waar je al deze oefenwedstrijden van Ajax kan zien. De club uit Amsterdam heeft een mazzeltje ten opzicht van enkele concurrenten en dat is het feit dat de shirtsponsor ook een sportzender heeft. De oefenwedstrijden van Ajax in Oostenrijk zullen dan ook gewoon via Ziggo Sport en Ziggo Sport Select te zien zijn, net als het duel tegen KAS Eupen.
Over de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk is nog niets bekend als het aankomt op uitzendingen, maar de verwachting is dat Ziggo deze wedstrijd ook gewoon zal uitzenden. Mocht je geen Ziggo hebben, dan zijn er niet echt veel alternatieven, maar Ajax plaatst wel altijd zelf samenvattingen van de oefenduels op YouTube. Natuurlijk is Ajax niet de enige Nederlandse topclub die een reeks oefenwedstrijden afwerkt, ook concurrenten Feyenoord en PSV zijn druk bezig.