Zo kijk je de GP van Japan zonder Viaplay

Article
zaterdag, 06 april 2024 om 10:00
max verstappen gp japan 2022 red bull racingf1666262504
Dit weekend gaat de Formule 1 weer los, deze keer in Japan. Wil je niks missen van de race in het Verre Oosten? Dan kan je de F1 GP van Japan op deze manier gratis kijken.
Japan staat om veel dingen bekend. Van overheerlijk eten als sushi tot aan de meest uiteenlopende manga en anime. Maar wat niet zo bekend is, is dat Japanners ook enorme racefanaten zijn. En dat wordt altijd goed duidelijk wanneer het tijd is voor de GP van Japan, waarbij de tribunes volstromen met dolenthousiaste raceliefhebbers. En soms in de meest bizarre outfits.
Het Suzuka International Circuit, waar de GP van Japan jaarlijks wordt gehouden, is bovendien één van de meest geliefde banen in de Formule 1. Het circuit kent een aantal technische stukken, zoals de ‘S Curves’ tussen bocht 3 en 7, maar ook razendsnelle stukken. Suzuka staat daarom onder andere hoog op het lijstje van Max Verstappen.
De Nederlander kan bovendien zeer goed uit de voeten op het circuit. Vorig jaar liet hij de twee McLaren’s van Lando Norris en Oscar Piastri al direct achter zich en in 2022 domineerde hij in de regen. Concurrenten Sergio Perez en Charles Leclerc werden op een seconde achterstand per ronde gezet.
Het is de vraag of Verstappen dit jaar opnieuw zo erg kan domineren. De Nederlander zal graag een mooie comeback maken na de GP van Australië, waarin hij al uitviel na drie rondes door een geblokkeerde rem.
Als je het live wil volgen, dan moet je er wel vroeg voor opstaan. De GP van Japan gaat namelijk al van start om 7 uur ‘s ochtends.

Gratis de GP van Japan kijken

Naast het zetten van de wekker, heb je ook een abonnement nodig op Viaplay of F1 TV Pro om de GP van Japan te volgen. Dat zijn de twee streamingdiensten die rechten voor de Formule 1 in handen hebben. Maar er is ook een manier om de Grand Prix gratis te bekijken.
In elk land zijn de uitzendrechten voor de Formule 1 weer anders geregeld. Zo was het eerst nog Ziggo die hier de sport mocht uitzenden en nu is die licentie in handen van Viaplay. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heeft Sky Sports een monopolie op de sport, met de hoofdprijs als gevolg voor de fans. En in andere landen is F1 helemaal gratis op de publieke televisie te volgen.
Eén van die landen die in die laatste categorie valt is Luxemburg. In het land worden alle Grands Prix uitgezonden via RTL Zwee. Je kan die uitzending alleen niet zomaar vanuit Nederland of een ander land volgen, want toegang buiten Luxemburg wordt geblokkeerd. Gelukkig is er een oplossing voor het zogeheten geo-blocking: een Virtual Private Network.
Met een VPN kan je namelijk verbinding maken met allerlei servers op de hele wereld, afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Wanneer je eenmaal verbonden bent met een server en daarna een site of streamingdienst bezoekt, dan zal de site of streamingdienst in kwestie denken dat je in het land van de server zit. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een buitenlandse server en zonder problemen de race in Japan volgen.

Populair Nieuws