Zo doe je mee aan de Splatoon 3 Splatfest World Premiere!

Article
zaterdag, 27 augustus 2022 om 10:00
2022 03 21 splatoon 3f1661279134
Nog even wachten en dan hebben we Splatoon 3 in handen. Maar wat als je nog niet helemaal overtuigd bent of je de game wel wil kopen? Zorg dan dat je meedoet aan de Splatfest World Premiere!
Splatoon 3 verschijnt op 9 september, maar als je nog niet overtuigd bent kun je op 27 augustus meedoen aan een speciaal Splatfest in een proefversie van de game. Met andere woorden: je kunt vandaag al aan de gang met Splatoon 3! Maar wat is een Splatfest en hoe doe je mee?

Vechten voor je team

In een Splatfest speel je potjes Splatoon 3 in verschillende game-modi, maar vooraf kies je eerst een team om te vertegenwoordigen. Geen zorgen, het is geen keuze met verregaande consequenties. Het is alleen maar bedoeld om een gevoel van wij tegen zij te stimuleren.
In de Splatfest World Premiere kun je kiezen uit de teams Steen, Papier en Schaar. Je kiest gewoon de zet die jij het liefste doet tijdens een potje Steen, papier, schaar. Vervolgens wordt je tijdens matches gekoppeld aan gelijkgestemde teamgenoten.
Splatoon-veteranen is het misschien opgevallen dat je kunt kiezen uit drie teams, in plaats van de twee die in de vorige game gebruikelijk waren. Dat klopt: Splatoon 3 doet zijn naam eer aan door verschillende game-modi opnieuw uit te vinden voor drie teams in plaats van twee. Reden te meer om de game dit weekend uit te testen.
splatoon 3 preview 1f1661297871

Hoe doe je mee aan de Splatfest World Premiere?

Meedoen aan de Splatfest World Premiere is heel eenvoudig. In de eShop of via de website van Nintendo vind je de mogelijkheid om een proefversie van Splatoon 3 te downloaden. Zorg dat je die installeert en je kunt aan de slag. Het Splatfest loopt van 10.00 tot 22.00 uur.
Om mee te doen moet je wel een Switch Online abonnement hebben, maar dat is een minder groot obstakel dan het lijkt. Wanneer je de software voor de Splatfest World Premiere downloadt krijg je namelijk een code toegestuurd voor een gratis proefperiode van 7 dagen Switch Online. Deze kun je ook gebruiken als je al eens een proefperiode hebt gebruikt, dus je kunt hoe dan ook zonder extra kosten Splatoon 3 uitproberen.
splatoon 3 preview 3f1662460777

Hoe werkt het Splatfest zelf?

Als je de software hebt geïnstalleerd en Switch Online hebt geactiveerd kan de pret beginnen. In de eerste helft van het Splatfest speel je 4 tegen 4 Turf Wars (of Grondoorlog in het Nederlands). Je doel is om zoveel mogelijk terrein in de inkt van jouw team te bedekken.
In de tweede helft van het Splatfest verandert de game modus in Tricolor Turf Wars (Driekleurenoorlog). Het team dat aan de leiding gaat na de eerste helft staat met vier spelers in het midden en wordt aan beide kanten aangevallen door twee spelers van elk andere team. In principe werkt het als een gewone Turf War, maar het verdedigende team moet ook zorgen dat de aanvallende teams de Doemsprinkler niet gebruiken, want die kan het tij behoorlijk keren.
Aan het einde van de dag worden er punten verdeeld op basis van iedereens prestaties tijdens de Splatfest World Premiere. Hopelijk wint jouw team, maar ook als je verliest doe je dat zij aan zij met mensen die het heel erg met jou eens zijn over Steen, papier, schaar.
splatoon 3 preview 2f1661297881

Wanneer is de release van Splatoon 3?

De speciale Splatfest World Premiere van vandaag is ongeveer twee weken voor de release van de game. Die verschijnt namelijk op 9 september. Je kunt dus je ervaringen van het Splatfest nog even op je laten inwerken voor je besluit om de game wel of niet te kopen.
Mocht je meteen verkocht zijn, dan zijn er ook wat leuke extra’s die je eventueel zou kunnen kopen, zoals een speciale Splatoon 3-editie van de Switch OLED. Ook is er een Splatoon 3 Pro Controller. Beide zijn puur voor de sier, maar voor fans is het natuurlijk wel leuk.