XGN Biografie: Team Ninja

Article
door Limpie
maandag, 06 september 2010 om 17:30
xgn google image
Afgelopen vrijdag verscheen de eerste potentiële Nintendo topper van dit najaar, Metroid: Other M. Nintendo heeft deze Metroid laten ontwikkelen door Team Ninja, zeker geen onbekende in de gamesindustrie
Ontwikkelaar van Tecmo
Zoals altijd in de XGN Biografie duiken we ook deze week de geschiedenis in. We komen uit in het jaar 1995, waarin Team Ninja werd opgericht als subontwikkelaar van Tecmo. Het was de bedoeling dat Team Ninja ee totaal nieuwe fighting franchise ging starten. Een jaar na oprichting verscheen de eerste game van Dead or Alive dan ook.
In Dead or Alive vecht je met en tegen een aantal zeer rondborstige dames. In de game komt het weliswaar niet aan op leven of dood, maar de strijd is wel altijd zeer intens. Doordat de game in 1996 veel succes kende, verschenen in 2000, 2001 en 2003 een aantal vervolgen op het origineel.
De Dead or Alive franchise had al aangetoond op onder andere de PlayStation en de Xbox dat Team Ninja in staat was mooie games te maken en Tecmo besloot daarom ook franchise aan de ontwikkelaar te geven. In 2004 verscheen de eerste Ninja Gaiden game, de tweede zeer bekende franchise van Team Ninja. Ook werd er een Dead or Alive Volleybal game gemaakt, waarin de dames het strand opzochten om lekker te sporten.
Dead or Alive
Maar twee franchises?
Tot Metroid: Other M had Team Ninja dus maar aan twee franchises gewerkt. Opvallend is ook dat Team Ninja vooral op de platformen van Microsoft heeft gewerkt. Zo kwamen de latere Dead or Alive games alleen naar de Xbox en Xbox 360, en waren de Ninja Gaiden games van deze studio ook langere tijd exclusief voor die consoles. Ninja Gaiden II werd op de Xbox 360 zelfs uitgegeven door Microsoft zelf.
Van die Microsoft loyaliteit lijkt echter afgestapt te zijn. Beide Ninja Gaiden games kregen namelijk later alsnog een release op de PlayStation 3 en met Metroid: Other M brengt Team Ninja haar eerste game voor de Wii. Onlangs heeft de ontwikkelaar ook laten weten dat er gewerkt wordt aan een game die op zowel de PlayStation 3 als Xbox 360 zal verschijnen.
Ninja Gaiden
Metroid: Other M
Vorige week is dus Metroid: Other M verschenen, een game uit de zeer populaire Metroid Franchise. Nintendo besteedt de laatste jaren vaker games uit aan andere ontwikkelaars. Zo werd bijvoorbeeld de Metroid Prime reeks ontwikkeld door Retro Games, de studio die nu werkt aan Donkey Kong Country Returns.
In Metroid: Other M mag je aan de slag als Samus Aran die zojuist Mother Brain heeft verslagen. Om alles te weten te komen over deze game moet je de komende dagen XGN goed in de gaten houden. Later deze week verschijnt namelijk de recensie van het spel.
Metroid Other M
Bekend, van maar twee franchises
Team Ninja is een studio die vooral uitblinkt in het maken van actiegames. Zowel de Ninja Gaiden als de Dead or Alive games zijn onder alle hardcore gamers wel bekend. Wat we in de toekomst van deze studio kunnen verwachten, is nog even afwachten. Maar dat het een actievolle titel zal zijn, is zo goed als zeker.