Word topfit met deze fitness en health apps

Article
maandag, 22 april 2024 om 21:00
fitness vrouw
Wil je lekker fit worden of een afgetraind lichaam krijgen voordat het strandseizoen weer begint? Met deze fitness apps kan je je voortgang bijhouden, nieuwe oefeningen aan je workout toevoegen en gezonder leven.

Nike Training Club

Niet iedereen heeft zin of het geld om een abonnement af te sluiten bij de lokale sportschool. Als je in plaats daarvan lekker thuis je workout wil doen, dan is de Nike Training Club app daar een goed uitgangspunt voor.
De app biedt namelijk meer dan 200 verschillende oefeningen aan die je kan uitvoeren, van yoga tot allerlei workouts voor krachttraining. Veel oefeningen gaan gepaard met video’s, zodat je kan zien hoe de perfecte uitvoering eruit ziet. Dat is met name handig bij oefeningen waarbij bepaalde spieren worden aangespannen of gestrekt, zodat je niet de verkeerde spiergroepen traint of iets verrekt.
De Nike Training Club biedt ook workout routines, met een collectie aan oefeningen voor een bepaald doel. Bijvoorbeeld om je core te trainen of om de meeste calorieën te verbranden in tien minuten.
Eén van de grootste voordelen van de Nike Training Club, is dat de app helemaal gratis is. Voorheen waren er nog premium features waar je voor moest betalen, maar nu kan je alle workouts uitvoeren en je voortgang bijhouden voor noppes. Natuurlijk moet je voor sommige oefeningen wel in het bezit zijn van de juiste tools, zoals dumbbells.

Strava

Wil je juist de buitenlucht opzoeken om fit te worden, dan is Strava een onmisbare app. Met Strava kan je namelijk accuraat je sportsessies bijhouden, zodat je jezelf kan pushen om steeds verder te gaan en sneller je doel te bereiken.
Strava gebruikt de GPS in je smartphone, smartwatch, fitness tracker of fietscomputer om bij te houden hoe jouw route eruit ziet. Ben je aan het einde gekomen van je rondje hardlopen, dan kan je zien hoe lang je rondje was, hoe lang je erover hebt gedaan, je gemiddelde snelheid en meer.
Daarnaast kan je met Strava bepaalde doelen stellen, je voortgang bekijken in vergelijking met eerdere sessies en je data analyseren. Combineer je de app bijvoorbeeld met een hartslagmeter, dan kan je zien of je je tempo misschien iets moet minderen om langere afstanden te behalen.
Strava werkt naadloos samen met veel andere health apps en apparaten, zoals devices van Garmin en Samsung. De app is gratis te gebruiken, maar er zijn ook features die verstopt zitten achter een abonnement, zoals voorgestelde routes, leaderboards en geavanceerde performance metrics.
fitness voeding gezond

MyFitnessPal

Als je fit wil worden of flink wat kilo’s eraf wil krijgen, dan is niet alleen beweging belangrijk. Ook voeding is daarbij essentieel. Maar het is niet altijd even eenvoudig om bij te houden hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt of andere belangrijke voedingsstoffen, zoals proteïne en koolhydraten.
Dat alles wordt een stuk makkelijker gemaakt met MyFitnessPal. Je kan met de app eenvoudig bijhouden wat er allemaal in jouw lichaam gaat elke dag. De app is daarnaast ook te combineren met andere health apps, zodat je je voeding kan afstemmen op je workout.
Hoewel MyFitnessPal voor een gedeelte gratis is, zijn er ook premium features waar je een abonnement voor nodig hebt. Zo kan je met de Premium-versie barcodes van producten scannen, krijg je meer inzicht in voedsel, hulp met het opstellen van een dieet en krijg je geen advertenties te zien.