Wolfenstein 2 wapens - Tot de tanden toe gewapend

Article
dinsdag, 31 oktober 2017 om 12:27
xgn google image
Dat de nazi’s Amerika hebben veroverd, is geen goed nieuws voor de wereldbevolking. Maar een lichtpuntje in de duisternis is dat onze oosterburen wel goed zijn in het maken van schietgerij. In deze special zetten we de tofste Wolfenstein 2 wapens voor je op een rijtje!

Pistole

Simpel en doeltreffend: het pistool is jouw meest trouwe kompaan in Wolfenstein 2. Behalve het feit dat kogels voor het compacte wapen in overvloed te vinden zijn, is het ook een van de weinige wapens waar je een geluidsdemper op kan monteren. En in Wolfenstein 2 is dat zeker een goede aanwinst.
Je kan in de titel namelijk kiezen voor een Rambo-aanpak waarin je alles en iedereen met veel kabaal overhoop knalt, of je kiest voor een iets delicatere manier. Vereiste hiervoor is dat je goed om kan gaan met een werpbijl of beschikking hebt over een wapen met geluidsdemper.
Daar komt het pistool om de hoek kijken, want zelfs met een demper erop is het een ontzettend krachtig wapen. Jammer genoeg weten Duisters zelfs na een kogel door hun hoofd te krijgen soms nog een schreeuw uit te brengen, maar meestal zorgt het voor dodelijke stilte.
120773

Sturmgewehr

Deze van de Wolfenstein 2 wapens kent meerdere modi en gebruiksdoeleinden. Want waar je er na het monteren van een vizier beschikking hebt over een accuraat single shot geweer, kan je ook de scope opzij klappen en weer volautomatisch gaan maaien.
Wolfenstein 2 kent namelijk geen normaal aanvalsgeweer zoals The New Order dat wel had. Niet dat je die nodig hebt als je de Sturmgewehr in jouw arsenaal hebt vanwege de automatische modus, maar toch. De meeste vijanden gebruiken het wapen in enkel schot modus en hebben dus weinig kogels op zak. Maai je op de automatische stand door nazi’s heen, dan zit je binnen de kortste keren zonder munitie.
120774

Hatchet

Nee, er zit geen wapen in Wolfenstein 2 waarmee je bijlen af kan schieten, maar er is wel een vaardigheid waarmee hoofdrolspeler BJ Blazkowicz zijn werpbijlen in een vrijwel rechte lijn kan gooien. En aangezien menig ongepantserde vijand maar één bijl in zijn been hoeft te krijgen om te sterven, is dat zeker een van de Wolfenstein 2 wapens om veel te gebruiken.
Hoe vaker je de werpbijl gebruikt, hoe meer van de scherpe voorwerpen je bij je kan en mag dragen. En met vijf van de bijlen op zak zal je vrijwel elke map kunnen doorlopen zonder ook maar één alarm af te laten gaan. Want met een bijl in je hoofd, been of romp zal geen Duitser de alarmknop weten te halen.
120775

Hammergewehr

Wat is er beter dan shotgun met een verlegend magazijn? Inderdaad, twéé shotguns met verlengde magazijnen. De Hammergewehr in Wolfenstein 2 doet precies wat de naam doet vermoeden, namelijk Nazi’s kapothameren met een groot kaliber patronen. En het mooiste is dat je de shotguns ook nog in beide handen kan dragen ook!
Bedenk wel dat je op die manier in rap tempo door je munitie heen gaat. Al helemaal als je een modificatie op het kanon zet waardoor je er drie patronen per keer uitblaast. Laat de ledematen en het bloed maar in het rond vliegen!
120776

Dieselgewehr

Naast het vaste arsenaal in Wolfenstein 2 zijn er ook een aantal Wolfenstein 2 wapens die hier en daar op een vaste plek liggen. Deze kan je vervolgens door het hele level meezeulen, maar niet overal zijn oplaadstations voor dit schietgerij.
Eén van deze grotere wapens heeft de naam Dieselgewehr en schiet, je zou het niet verwachten, diesel. De brandstof lijkt een beetje op de Incinerator uit Fallout New Vegas aangezien het toefjes vlammende diesel in een boogje schiet.
Perfect om nazi’s mee in de hens te zetten en ze al gillend om hun moeder neer te maaien. En ook de grote vijanden hebben het niet zo met vuur. Want waar zij zelf ook gebruik maken van de Dieselgewehr, hebben ze allemaal een kleine brandstoftank op hun rug om vooruit te komen. Een paar toefjes hierop en ze staan in lichtelaaie. Echt wel een van de tofste Wolfenstein 2 wapens.

Welke van de Wolfenstein 2 wapens is jullie favoriet?

Hoewel je er natuurlijk voor kan kiezen om je door de levels van Wolfenstein 2 te verplaatsen zonder ook maar iemand om te leggen, spreekt het neermaaien van nazi's gamers meer aan. Onze vraag aan jullie is dan ook welke van de Wolfenstein 2 wapens jullie favoriet is! Mocht je het spel willen kopen na het lezen van dit artikel of onze review, dan kan dat hier.