De 5 beste Paris Games Week aankondigingen op een rijtje!

  In nog geen anderhalf uur slingerde Sony gisteravond de ene na de andere grote aankondiging de wereld in. Zowel trailers als concrete data voor releases kwamen langs . Wij zetten de 5 beste Paris Games Week aankondigingen voor je op een rijtje!

  5. Trailers

  De Paris Games Week is voor Sony het moment om alles dat de E3 presentatie net niet haalde alsnog naar buiten te brengen. Ook wat betreft trailers om mensen alvast warm te maken voor toekomstige releases, zoals de nieuwe God of War, Spider Man en, totaal onverwacht, The Last of Us 2.

  In laatstgenoemde trailer wordt een zo mogelijk nog donkerder scenario geschetst dan het eerste deel van The Last of Us. Een releasedatum voor de PlayStation 4 titel is er nog niet, maar het is nu in ieder geval wel duidelijk dat er achter de schermen hard gewerkt is om met een vervolg op de megahit te komen. Wij gaven de eerste game een welverdiende 9 in onze review.

  4. Nieuwe games

  Een van de andere beste Paris Games Week aankondigingen was natuurlijk het brede aanbod aan aankomende games. Vooraf was al bekend dat er zeven nieuwe games zouden worden onthuld op de Paris Games Week, maar welke dat zouden zijn wist niemand.

  Nu weten we dat er, na ruim vijf jaar wachten, eindelijk een vervolg komt op de platformer Spelunky. Niet alleen goed nieuws voor PlayStation 4 eigenaren, maar ook voor gamers met een PC. Spelunky 2 komt namelijk ook uit voor Steam.

  Behalve het langverwachte vervolg op Spelunky is er ook nog een andere platformer die volgend jaar uit zal komen. The Gardens Between geeft spelers de kans om de tijd te verbuigen om levels te doorlopen. Deze game zal in het derde kwartaal van 2018 uitkomen.

  Een van de andere grote titels die aangekondigd is, komt van dezelfde studio als Infamous. Sucker Punch komt namelijk met een nieuwe titel die de naam Ghost of Tsushima. Naast de aankondiging kwam er ook een trailer uit voor de game, die een open wereld laat zien waarin de speler als Samurai rond kan banjeren.

  3. DLC

  De komende maanden ligt er genoeg lekkers te wachten voor jullie gamers qua nieuwe games, maar ook op het gebied van uitbreidingen barst het de komende tijd flink los. Totaal zullen er 21 games zijn die een behoorlijke aanvulling krijgen in de vorm van DLC.

  Onder meer Destiny 2 krijgt een flinke uitbreiding met de naam Curse of Osiris. Dit was al bekend, maar gisteren gooide Sony er voor het gemak nog een trailer bij om iets meer beeld te geven van wat de spelers kunnen verwachten.

  Ook voor de aankomende Call of Duty was er een van de beste Paris Games Week aankondigingen. Met nog maar een paar dagen tot de release van de titel, maakte Sony gisteren bekend dat de eerste DLC voor de game al op de agenda staat. Eind januari kunnen PlaySation 4 eigenaren al aan de slag met The Resistance.

  Dat wordt de eerste van in totaal vier map packs voor Call of Duty World War 2. Vanaf 13 december kunnen fans van Final Fantasy XV ook weer aan de slag met een berg nieuwe content. De DLC krijgt de naam Episode Ignis mee en zal, niet geheel onverwacht, meer informatie over de bekende kapitein van het spel geven.

  2. Co-op

  Niet alleen op het gebied van singleplayer en multiplayer games was er flink wat nieuws. Een van de beste Paris Games Week aankondigingen betreft Far Cry 5, want het spel is volledig uit te spelen in een co-op modus!

  Met de naam ‘Friends for hire’ geeft studio Ubisoft de mogelijkheid om mensen van jouw vriendenlijst in jouw verhaallijn te trekken. Jij als hoofdspeler bent als enige in staat missies te accepteren, maar je kan wel gezamenlijk missies doen, op jacht gaan of gewoon het landschap van de wereld van Far Cry 5 verkennen.

  Er is geen matchmaking in Far Cry 5 te vinden, dus je zal enkel vrienden die het spel ook hebben uit kunnen nodigen om in jouw sessie deel te nemen aan jouw avonturen. Logisch, vindt Ubisoft, want het heet immers geen ‘Randoms for hire’.

  1. VR

  Ook op het gebied van Virtual Reality waren er een aantal grote aankondigingen. Want met PlayStation VR heeft Sony ook de mogelijkheid om flink wat games uit te brengen waarbij de bekende bril en handcontrollers nodig zijn!

  Allereerste komt er in 2018 de game Megalith uit, met flink wat felle kleuren om te bewonderen. Als groot beest moet je net zulke grote (en grotere) beesten kapotknallen. Alsof dat nog niet mooi genoeg is, kan je ook nog eens de omgeving kort en klein schieten!

  Waar UltraWings het elven begon als mobiele game voor Android, heeft Sony de titel toegevoegd als aankomende VR game, met de naam UltraWings VR. Zoals je waarschijnlijk al verwacht mag je plaatsnemen in tal van vliegmachines en moet je flik wat uitdagingen overwinnen om jezelf piloot te mogen noemen.

  Wat krijg je als je een ontzettend kleurrijke renbaan versneld afspeelt? Inderdaad, een hoop ziek kijkende mensen. Gooi er een VR bril bij en je hebt hét recept voor een kotspartij. Of in dit geval de game Sprint Vector, want deze game komt in 2018 uit voor PlayStation 4.

  Voor fans van Resident Evil 7 was er al goed nieuws dat de game naar VR kwam, maar vanaf 12 december komt daar ook nog een DLC bij die spelers in de huid (of in dit geval hoofd) laat kruipen van soldaat Chris Redfield. Mocht je de game willen kopen voor PlayStation 4, dan kan dat hier.

  De beste Paris Games Week aankondigingen – Jullie favoriet!

  Met een vrachtwagenlading aan aankondigingen was Sony gisteravond druk bezig met het lekker maken van gamers. Natuurlijk hebben jullie ook vol smart naar de livestream geluisterd en onze vraag aan jullie is dan ook wat jullie de favoriet van de aankondigingen was. Laat het ons weten in de comments!

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.