Alles wat je moet weten van Undercover seizoen 3

Article
zondag, 24 oktober 2021 om 13:00
undercoverf1616418977
Het derde seizoen van de populaire misdaadserie Undercover is onlangs door Netflix aangekondigd door middel van een trailer. Vanaf 21 november kunnen we iedere week een nieuwe aflevering verwachten. Wat moet je eigenlijk allemaal weten van seizoen 3?

Waar gaat Undercover over?

Undercover gaat, zoals de eigenlijk al een beetje verklapt, over undercoveragenten. In het eerste seizoen zien we hoe undercoveragenten proberen binnen te komen in het leven van de Nederlandse crimineel Ferry Bouman. Agenten Bob Lemmens en Kim De Rooij worden voor deze taak ingeschakeld.
De undercoveroperatie om Ferry in de bak te krijgen is een operatie van Nederland en België samen. Het doel is om Ferry Bouman op heterdaad te betrappen. Dat lukt uiteindelijk en Ferry komt in de cel terecht. Hiermee is de operatie die in seizoen 1 centraal stond gelukt.
Seizoen twee speelt zich een jaar na de undercoveractie af. Kim werkt niet meer als undercoveragent, maar Bob nog wel. Bob gaat in dit seizoen undercover bij wapenhandelaren. Ferry zien we maar weinig in het seizoen. Hij zit in de cel en probeert er achter te komen wie hem in de val hebben gelokt.

Wat is de invloed van de film Ferry?

Er is ook nog een film uitgekomen over het personage Ferry. De film gaat over het leven van Ferry vóór de gebeurtenissen van Undercover seizoen 1 en is niet essentieel voor het verhaal van de serie. Naar alle waarschijnlijkheid hoef je de film dus niet per se te zien voordat je aan het derde seizoen van Undercover begint.
undercover s3 persberichtf1632741645

Hoe gaat het verhaal in seizoen 3 verder?

Netflix heeft al naar buiten gebracht waar het derde seizoen over zal gaan in. In seizoen drie van Undercover is er een hoop veranderd: Bob is ontslagen bij de politie wegens wangedrag en er hangt hem ook een gevangenisstraf boven het hoofd. Ferry mag de cel uit, maar komt terecht in een andere wereld. Zijn plek in de XTC-wereld is overgenomen door het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut. Ferry moet proberen een normaal leven op te pakken. Zo is te zien hoe hij aan het werk gaat als afwasser.

Op een gegeven moment wordt er een jonge agent vermoord die undercover was bij de bende van Serkan en Leyla. Dit kan maar een ding betekenen: er is een mol binnen de politie. Er moet worden uitgezocht wie deze mol dan precies is.
Bob wordt ingeschakeld om weer undercover te gaan. Hij heeft weinig keus, want als hij het doet zal er geen rechtszaak komen en hoef hij dus niet de cel in. Op een gegeven moment kruisen de wegen van Bob en Ferry en moeten ze samenwerken om het Turkse echtpaar aan te pakken. Of het de twee lukt zal te zien zijn in het nieuwe seizoen.

Wanneer staat het nieuwe seizoen op Netflix?

We hoeven niet al te lang te wachten op seizoen 3. Wel is het zo dat we het seizoen niet in één keer zullen gaan zien. Vanaf 21 november komt er iedere week een nieuwe aflevering online. Dat zal dan iedere zondag zijn. Het seizoen heeft in totaal acht afleveringen, dus we kunnen acht weken lang uitkijken naar een nieuwe Undercover aflevering.

Populair Nieuws