Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 42)

Article
zondag, 24 oktober 2021 om 14:00
scbtid1f1634886646
Er is weer een week voorbij en er was weer genoeg te doen. We hebben allerlei recente releases onder handen gehad. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Chris

Uitgespeeld: Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles
Gekocht: -
Gekeken: Lucifer Seizoen 6, He-man and the Masters of the Universe
Voor XGN heb ik Demon Slayer mogen reviewen en mijn ervaringen lezen jullie dit weekeinde in de review. Voor mij is er in ieder geval genoeg reden om de tv serie op Crunchyroll eens te gaan bekijken.
Verder heb ik (samen met vrouwlief) Lucifer Seizoen 6 uitgekeken. Hoewel de serie nu tot een goed einde gekomen is, vond ik dit laatste seizoen toch wel teleurstellend. De scherpte van de eerste seizoenen was er al een tijdje vanaf, evenals de soms briljante vondsten over hoe Hel en Hemel zouden werken. Daarvoor in de plaats is een hoop zoetsappigheid gekomen met veel Bold and the Beautiful-achtige close-ups en tranentrekkerij. Toch jammer, die serie had beter verdiend. Wil je een serie kijken die wél op een goede manier afgerond is, dan kan ik The Good Place van harte aanbevelen.
Nog een teleurstelling was de nieuwe He-Man op Netflix. Na het uitstekende Masters of the Universe Revelation hebben ze bedacht dat He-Man toch echt de 3D behandeling nodig had. Hierdoor is werkelijk alle charme van het origineel in één klap weg. Na twee afleveringen heb ik er de brui aan gegeven.
metroid dread 03f1632742748

Marcus

Uitgespeeld: Metroid Dread
Gekocht: -
Gekeken: Black Widow
Deze week heb ik Metroid Dread uitgespeeld en wat een heerlijke game is dat. De atmosfeer, het level design, het klopt gewoon. De bosses hadden van mij wel weer ietsje minder moeilijk gemogen. Niet dat ik vies ben van een uitdaging, want dat is wat het uiteindelijk zo fijn maakt als je de boss eronder krijgt. Nee, mijn probleem is meer dat er zelfs wanneer je de patronen van een boss hebt geleerd vaak weinig ruimte is voor een foutje. Voor mijn gevoel had dat ietsje ruimer gekund zonder dat de game daar ineens makkelijk van was geworden. Maar toch, uiteindelijk is Dread een nieuwe 2D Metroid en een goede 2D Metroid. Nu hopen dat Metroid 6 binnen tien jaar uitkomt.

Ik heb deze week ook Black Widow eindelijk gekeken. Ik vond het een prima film, al waren er met name in het laatste stuk wat dingetjes die ik wat minder vond. Maar het verhaal op zich was goed en ik ben blij dat Natasha uiteindelijk toch nog een solofilm heeft gekregen. Het had van mij eerder gemogen, maar ja, wat doe eraan als de studio executives dwarsliggen?
20210610 dark pictures house of ashesf1623351951

Theo

Gekocht:The Dark Pictures Anthology: House of Ashes
Uitgespeeld: The Dark Pictures Anthology: House of Ashes
Gekeken: -
Deze week ging ik aan de slag met de derde telg in de Dark Pictures Anthology reeks. House of Ashes maakt het weer waar, wat mij betreft. De horror is ontzettend tof en grafisch is de game ontzettend mooi. Als je de game gaat spelen, maak je dan maar klaar voor lastige keuzes die je moet maken en die je zeker slachtoffers gaan kosten. Supermassive Games zet wat mij betreft de stijgende lijn voort in deze horrorreeks en ik kan nu al niet wachten tot de volgende Halloween voor het nieuwe deel! Toch heeft de game ook wat minpunten, maar die lees je snel in de review op de site.
control ultimate editionf1602499623

Arran

Uitgespeeld: Control
Gekocht: -
Gekeken: -

Ik ben eindelijk aan Control toegekomen. Het spel staat al maanden op mijn to play lijst en toen het gratis was via PSN heb ik het uiteraard meteen opgepikt. Mocht je het nog niet weten: die Ashtray Maze. Dat is top level power fantasy game design. Phew! Ik was ook van plan om elk document dat ik vond te lezen, maar dat plan hield heel gauw op toen ik door kreeg hoeveel het er zijn. Maar goed, de live action video's van Darling heb ik wel gekeken.

Populair Nieuws