Welke gamescom 2019 activiteiten zijn er behalve nieuwe games spelen?

  Na het weekend begint gamescom, de grootste gamebeurs van Europa. Als je het zo noemt komt het al snel over als een soort E3, met grote nieuwe games als hoofdattractie. Dat is in grote lijnen waar, maar er gebeurt nog veel meer op en tijdens gamescom. Deze gamescom 2019 activiteiten moet je in de gaten houden!

  Koelnmesse GmbH / Harald Fleissner

  6. Streams

  We beginnen met eentje voor de thuisblijvers. Natuurlijk kun je van alles meekrijgen via nieuwsberichten en social media, maar een deel van het gamescom plezier kun je gewoon live kijken. Voorafgaand aan de beurs wordt maandagavond het grote “Opening Night Live” evenement gestreamd, waarin de meeste game-uitgevers die op de beurs aanwezig zijn iets te melden hebben.

  Opening Night Live vindt plaats vanaf 20.00 uur ‘s avonds, maar ook in de twee uur daarvoor kun je de nodige live-evenementen volgen. Vanaf 18.00 is de gamescom-editie van Inside Xbox te zien en vanaf 19.00 uur is de tweede Google Stadia Connect. Vanuit huis kun je misschien niet echt meedoen aan gamescom 2019 activiteiten, maar gelukkig wordt er enigszins rekening met je gehouden.

  5. eSports toernooien

  Als je ervan houdt om te kijken naar gamers die een game op hoog niveau spelen, is er op gamescom een zaal waar je minstens één keer naar binnen moet. De eSports Arena is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van de beurs. Je moet wel rekening houden met een wachttijd voor je naar binnen kunt, maar er is ook een mogelijkheid om een aanvullend kaartje te kopen bij je dagkaart waarmee je gegarandeerd naar binnen kunt.

  Eenmaal binnen kun je, afhankelijk van de dag dat je gaat, kijken naar Asphalt 9: Legends (woensdag), Counter-Strike (donderdag), League of Legends (vrijdag) en zowel Clash Royale als League of Legends (zaterdag). Als die games je ding niet zijn kun je ook buiten de eSports Arena genieten van gaming op hoog niveau: op augustus streamt Nintendo een groot Smash Ultimate-toernooi, op vrijdag en zaterdag worden die gevolgd door Duitstalige kwalificatierondes voor een ander Smash-toernooi en Splatoon.

  Koelnmesse GmbH / Oliver Wachenfeld

  4. Festival

  Wie zegt dat alle gamescom pret uit games gehaald moet worden? Gamescom zelf in ieder geval niet. Van 23 tot en met 25 augustus, het weekend dat de beurs afsluit, kun je genieten van het gamescom city festival. In de binnenstad van Keulen kun je gratis uiteenlopende concerten en andere optredens bijwonen. Het festival gaat zelfs een dag door nadat de rest van de gamescom 2019 activiteiten zijn afgelopen, dus zelfs als je elke beursdag wil zien kun je wat van het festival meepakken voor je naar huis gaat.

  Het lijkt erop dat de meeste acts op het festival Duits(talig) zijn, dus wat dat betreft is het misschien niet helemaal geschikt voor de Nederlandse bezoeker, maar er zit meer in muziek dan alleen tekst. Bovendien kun je ook gewoon genieten van de gezelligheid en het streetfood dat verkocht wordt.

  3. Lasergamen

  Om maar eens te bewijzen dat gamers echt niet met hun bank zijn vergroeid kun je tijdens gamescom ook lasergamen. In je eentje of met vrienden kun je dit keer eens echt ten strijde trekken. Of in ieder geval, zo echt mogelijk zonder dat er slachtoffers hoeven te vallen. Je wil tenslotte niet de terugreis van de gamescom maken in een ambulance.

  Het lasergamen kun je helemaal naar smaak aanpakken. Wil je een realistische shooter nabootsen, dan kun je de geluiden realistisch instellen. Als je liever in een stormtrooper cosplay aan de gang gaat zijn er ook sci-fi-achtige geluiden en wie helemaal al het realisme uit het raam wil smijten kan schoten lossen met diergeluiden. Of je het serieus neemt of er enige humor in probeert te vinden, lasergamen is een aanrader. Details over het lasergamen volgen nog, dus als dit je één van de betere gamescom 2019 activiteiten lijkt moet je de gamescom website even goed in de gaten houden.

  Rhona-Mae Arca

  2. Cosplay

  Wil je je artistieke kant tot zijn recht laten komen? Misschien moet je dan eens een kijkje nemen in de Cosplay Village. Dit onderdeel van gamescom is ideaal voor iedereen die handig is in het maken van kostuums, maar ook voor tekenaars is het the place to be. Naast alle cosplay is er namelijk ook de Drawer's Alley, waar je met bekende tekenaars ideeën en vaardigheden uit kunt wisselen.

  De hoofdattractie blijft natuurlijk cosplay. Je kunt het hier uiteraard bewonderen, maar je kunt ook met je eigen cosplay meedoen aan wedstrijden. Als jouw kostuum extra opvalt kun je zelfs prijzen winnen. Ook als je een professionele foto van je cosplay wil maken, moet je de Cosplay Village op je lijstje met gamescom 2019 activiteiten zetten.

  1. Retro games!

  Gamescom is natuurlijk vooral spannend vanwege de nieuwe games, maar ook als je van de klassiekers houdt kun je je prima vermaken tijdens het evenement. Eén van de gamescom 2019 activiteiten is namelijk de Retro Area, waar je een grote verzameling consoles van weleer vindt. Voor sommigen een kans om hun kindertijd opnieuw te beleven, voor anderen een gelegenheid om kennis te maken met games van vroeger.

  We hebben het niet alleen over de consoles die je meteen noemt als je retro zegt. Natuurlijk kun je erop rekenen dat er een NES, SNES, SEGA Saturn en dergelijke aanwezig zullen zijn, maar denk ook consoles en thuiscomputers die je vergeten bent (of zou willen vergeten) kun je hier spelen. Het gaat om een volledige gamegeschiedenis, waarin de Commodore 64 net zo goed aanwezig is als de PS1.

  Er zijn genoeg gamescom 2019 activiteiten!

  Als jij dit jaar naar gamescom gaat en geen zin hebt om alleen maar in de rij te staan voor nieuwe games zijn er genoeg andere dingen te doen. Ga je niet, dan kun je met een beetje handig zoeken vast meegenieten van hoe anderen aan allerlei gamescom 2019 activieten deelnemen. Wij hebben er zin in, jullie ook?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.