Welke Destiny 2 features kunnen we verwachten in de toekomst nu Activision gestopt is?

  Laatst werd bekendgemaakt dat Bungie niet langer met Activision gaat werken aan de toekomst van Destiny 2. Activision was onder andere niet tevreden met de verkoopcijfers van Destiny 2, zelfs na uitbreiding Forsaken. Hoe moet Bungie nu alleen verder en welke Destiny 2 features kunnen we in de toekomst verwachten?

  Bungie/ Activision

  Meer storytelling

  Nu dat Activision zich heeft gescheiden met Bungie, kan Bungie zich misschien weer meer gaan richten op storytelling van Destiny 2. Activision hield zich namelijk vooral bezig met het financiële plaatje van Destiny 2. Het verhaal daarentegen werd meer ontwikkeld door Bungie, maar het huidige verhaal in Destiny 2 is niet geweldig uitgebreid. Door Forsaken werd de storytelling wel verbeterd, mede door de in-game verhaaltabs en de Last Wish Raid, maar die is nog niet ideaal.

  De storytelling in bijvoorbeeld DLC’s Curse of Osiris en Warmind was erg teleurstellend. Ook de nieuwe ‘uitbreidingen’ die met de Annual Pass meekomen zijn niet geweldig als je kijkt naar het aangeleverde verhaal. De uitbreidingen Black Armory en de daaropvolgende zijn vooral content uitbreidingen, maar bevatten geen nieuwe campaign. Dit is niet erg, juist beter zelfs, maar een nieuwe campaign met meerdere eindes kan bijvoorbeeld wonderen doen voor Destiny. Er zijn ook nog vele personages die niet, of nauwelijks, persoonlijkheid hebben in Destiny, daar mag echt wel verandering in komen.

  Bungie/ Activision

  Nieuwe content

  Naast dat de storytelling kan worden verbeterd, mag er ook worden gesleuteld aan iets nieuws en verfrissends. Destiny kan wel iets verfrissends gebruiken, de game modus Gambit zorgde met Forsaken voor een goede, nieuwe wind en was echt een perfecte toevoeging aan de game. Dat was alleen wel al even geleden en Gambit geloven we nu wel. Destiny 2 heeft nog iets anders nodig.

  Breng bijvoorbeeld oude varianten van Destiny 1 game modi terug, kijk daarbij naar de voertuigen die je kon gebruiken op PvP-maps. Of breng een nieuwe variant van Trails of Osiris terug, de game modi die in Destiny 2 is hernoemd naar Trials of the Nine. Die nieuwe variant is alleen bij lange na niet zo goed als die in Destiny 1. Destiny zou ook ideaal zijn voor een Battlefield-achtige game modus als ‘Operations’, een extreem grote map met daarop veel meer spelers die verschillende missies moeten uitvoeren. Zo veel mogelijkheden.

  Bungie/ Activision

  Annual Pass

  De Annual Pass die eind 2018 naar Destiny kwam wordt gezien als een verfrissende en vernieuwende toevoeging, en dat is het ook. De Annual Pass biedt content aan die de voorgaande DLC’s en Destiny 1 samen niet aanboden, maar dit gaat wel ten koste van nieuwe verassingen. Het schema is namelijk voor het komende jaar al uitgestippeld en de meerderheid van de nieuwe activiteiten is al bekend.

  Toch zit er meer potentie in de Annual Pass. Zo kun je ook nieuwe missies en verhalende features aanbieden voor spelers: short stories, dialoog-missies en extra lore. Dan zou je de volle mogelijkheden uit de Annual Pass halen, die nu voornamelijk gefocust is op end-game content.

  Bungie/ Activision

  Afstand van het Activision DLC-ritme

  Nu dat Activision niet langer over Destiny 2 gaat kan Bungie afstand nemen van het zogenaamde DLC-ritme van Activision. Bungie moest van Activision namelijk met een bepaald aantal uitbreidingen komen per jaar voor Destiny, en dat is ook precies wat gebeurde met zowel deel één als twee.

  Zo had je in Destiny 1 de uitbreidingen The Dark Below en The House of Wolves, twee matige uitbreidingen die puur en alleen bestonden om geld binnen te halen volgens het systeem van Activision. Daarna kwam The Taken King waardoor Destiny 1 weer echt een nieuw leven kreeg ingeblazen, die uitbreiding moet worden vergeleken met Destiny 2 Forsaken. Na The Taken King kwam Rise of Iron, een prima uitbreiding die ook meteen de laatste was voor Destiny 1. Zou de Annual Pass de laatste uitbreiding zijn voor Destiny 2?

  Bungie/ Activision

  Destiny 3 op komst?

  Er werd recentelijk gespeculeerd over de komst van Destiny 3, dat is misschien een beetje voorbarig om te doen, maar zo heel gek om dat te denken is het niet. Na Destiny 1 Rise of Iron werd er eigenlijk niet meer over Destiny 1 gesproken omdat Destiny 2 op komst was. Na het aflopen van de Annual Pass kan hetzelfde het geval zijn. Het klinkt na de scheiding met Activision helemaal zo slecht nog niet, want dan kan Bungie vanaf begin af aan Destiny 3 ontwikkelen.

  Wat zouden we in Destiny 3 kunnen zien? Nou er kan meer gekeken worden naar personages als Ikora Rey, Zavala of misschien kan meer worden nagedacht over het creëren van je eigen personage, meerdere rassen of klassen. Er is zo veel mogelijk. Als je wilt weten welke Destiny 2 features wij graag anders zouden willen zien, lees dan onze special.

  Welke Destiny 2 features kunnen we verwachten in de toekomst?

  Welke Destiny 2 features zou jij nog graag willen zien in de toekomst? En denk je dat de komst van Destiny 3 mogelijk is? Laat het ons weten in de comments!

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.