Top 10 beste fighting games ooit - Deze games delen rake klappen uit

  Ready, set, fight! Met verschillende releases in 2019 gaat het fighting genre weer flink los. Laatst is vechtgame van Bandai Namco Jump Force uitgekomen en Mortal Kombat 11 komt dit jaar ook nog uit. Sinds de jaren ‘90 zijn er al ontzettend veel fighting games uitgebracht. Dit zijn de beste fighting games ooit.

  Er zijn ontzettend veel fighting games. De meeste franchises stammen al uit de tijd dat we nog op de Nintendo 64, PlayStation en Dreamcast speelden. Daarom hebben we ervoor gekozen om van iedere franchise maximaal één game te kiezen. Laten we dan maar snel beginnen met deze lijst met de top 10 beste fighting games ooit.

  10. BlazBlue: Chrono Phantasma Extend

  Deze lijst met de beste fighting games wordt afgetrapt door BlazBlue: Chrono Phatasma. Deze toffe 2D fighting game werd in 2014 uitgebracht door Arc System Works. De cartoonachtige stijl van de game doet denken aan de vele animeseries die op dit moment op Netflix staan. Combo na combo kan worden geraakt, waardoor de tegenstanders door de bomen het bos niet meer zien.

  Er zijn veel verschillende karakters, 28 om precies te zijn. Allemaal hebben ze andere moves, waardoor de gameplay met ieder karakter net wat anders aanvoelt. De toffe aanvallen, combo’s en de prachtige cartoon-stijl zorgen ervoor dat deze game in deze lijst met de top 10 beste fighting games komt te staan.

  9. Guilty Gear Xrd Revelator 2

  Dan gaan we meteen door met de volgende game in deze lijst met de beste fighting games ooit. Guilty Gear Xrd Rev 2 (vervelende naam ja) heeft de negende plaats in deze lijst bemachtigd. Nu lijkt het wel duidelijk dat Arc System Works goede fighting games ontwikkelt, want ook deze game werd ontwikkeld door dit Japanse bedrijf.

  Xrd Rev 2 is het zeventiende deel in de Guilty Gear serie. Het is de geüpdatete versie van Guilty Gear Xrd Revelator. In de vernieuwde versie kunnen we weer aan de slag met de vele karakters die de game rijk is, waaraan ook nog eens twee nieuwe karakters zijn toegevoegd. Daarnaast zijn er nog extra verhalen, meer levels en is de balancering van de gameplay aangepast. Kortom, een nog betere versie van een reeds goede game.

  8. Persona 4

  Persona 4 is het vijfde deel in een ijzersterke reeks fighting games die ook zeker RPG-elementen bevat. In deze game zal je zeker niet alleen recht tegenover je vijanden staan om elkaar de hersens in te slaan. Integendeel, je gaat ook op avontuur als er veel vreemde gebeurtenissen plaatsvinden in een fictieve Japanse plaats. Wanneer er iemand wordt vermoord ga jij, een student op de middelbare school, op onderzoek uit.

  Al snel kom je erachter dat je tegen iets of iemand strijdt dat veel groter is dan jijzelf. Het verhaal speelt zich niet alleen in de echte wereld af, waar de hoofdpersoon een heel gewoon leven leidt. De rest van het verhaal speelt zich af in de TV World, waar verschillende kerkers vol zitten met de meest verschrikkelijke schepsels.

  7. Mortal Kombat X

  Dan zijn we nu aangekomen bij een van de voorgangers van de toffe fighting game die in april van 2019 uit zal gaan komen. In april kunnen we onze opmaken voor de release van Mortal Kombat 11, maar in deze lijst met de beste fighting games vinden we (nu nog) Mortal Kombat X terug. In deze game gaat het, in tegenstelling tot Persona 4, niet zo zeer om het verhaal, maar vooral om de keiharde, lugubere, bloederige gevechten.

  Iedere vechter heeft verschillende moves die kunnen worden gebruikt door middel van (soms) ingewikkelde toetsencombinaties. Wanneer je dit perfect zou uitvoeren heeft geen enkele tegenstander een schijn van kans. De franchise staat er om bekend dat het extreem gewelddadig en bloederig is, maar daar geniet de die-hard fighting game liefhebber alleen maar van. Scorpion, Raiden en Sub Zero zullen in april weer terugkeren naar het bloederige slagveld.

  6. Dead or Alive 4

  We springen van de ene legendarische fighting franchise naar de andere. Nu zijn we aangekomen bij Dead or Alive. In deze lijst met de beste fighting games ooit staat Dead or Alive 4. Deze game is ontzettend uitgebreid, want er is niet alleen een verhaalmodus of een fighting modus. Er zijn veel verschillende features en modi die kunnen worden gespeeld in Dead or Alive 4.

  Uiteraard is er een Free Play modus, waarbij er een-tegen-een en twee-tegen-twee battles kunnen worden gevochten. Daarnaast is er een verhaalmodus, waarbij je de achtergronden van de verschillende personages te weten komt. Daar houdt het over het algemeen op, maar niet bij Dead or Alive 4. Er is nog een Team Battle, Time Attack en Survival modus. Tot slot is er nog een online modus, waar je het op kunt nemen tegen spelers over de hele wereld.

  5. Super Street Fighter II Turbo

  We betreden de top vijf met wederom een legendarische naam binnen het fighting game genre. Super Street Fighter II Turbo staat namelijk op de vijfde plaats in deze lijst met de beste fighting games ooit. Laten we voorop stellen dat deze games hier niet staat om de geweldige graphics. Deze game kwam namelijk uit in 1994, maar er werden later nog verschillende nieuwe versies uitgebracht voor andere consoles.

  Tot op de dag van vandaag worden er professionele toernooien gespeeld met deze game, terwijl de game al bijna 25 jaar oud is. Super Street Fighter Turbo II Turbo is een aangepaste versie van de originele game. De personages spelen eigenlijk nagenoeg hetzelfde, maar er zijn wat kleine details aangepast. Onder andere Ryu, Vega en Sagat kunnen in deze game worden gekozen om de vijand door midden te beuken.

  4. Tekken 3

  Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat het fighting genre binnen games een aantal legendarische namen bevat. Ook op de vierde plaats staat er weer een game van zo’n wereldberoemde franchise, namelijk Tekken 3. De derde Tekken game had al een indrukwekkend rooster met maar liefst 23 speelbare karakters. Onder andere Jin Kazama, Ling Xiaoyu, Bryan Fury en Hwoarang.

  Voor een groot deel blijft de gameplay van Tekken 3 gelijk aan de gameplay van de voorgaande Tekken games. Er zijn enkele verschillen die wel degelijk een flinke impact hebben gehad op de gameplay. De personages konden in deze game lager springen, waardoor niet iedere aanval over de grond kon worden ontweken. Hiervoor moesten de spelers nu gebruik maken van de zogenaamde sidestep dodges. Maar dat wil niet zeggen dat het in Tekken 3 vooral draait om combo’s, rake klappen en ultieme gevechten.

  3. Dragon Ball FighterZ

  We zijn inmiddels aangekomen bij de top drie in deze lijst met de beste fighting games ooit. Hoewel Tekken 3 en Super Street Fighter II Turbo in de vorige eeuw uitkwamen, staan er redelijk nieuwe games bovenaan in deze lijst. Om te beginnen is dat Dragon Ball FighterZ. Deze game kwam in 2018 uit en is gebaseerd op de Dragon Ball franchise.

  De game ziet er prachtig uit, heeft geweldige muziek en een indrukwekkend vechtersrooster. Onder andere Goku, Frieza en Vegeta kunnen worden gekozen in deze toffe fighting game. Wanneer de krachten van deze personages worden losgelaten is het nog maar de vraag of iemand het überhaupt gaat overleven. Dit alles zorgt ervoor dat dit een van de beste fighting games ooit is.

  2. SoulCalibur VI

  De runner-up in deze lijst met de beste fighting games ooit is wederom een game die nog niet heel lang geleden werd uitgebracht. SoulCalibur VI werd namelijk pas in oktober 2018 uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Er is een verhaalmodus, maar ook een vrije modus waarin spelers helemaal los kunnen gaan. Rake klappen, geweldige geblokkeerde aanvallen en superdikke combo’s: dat is waar het om draait in SoulCalibur VI.

  Wat SoulCalibur VI daarnaast zo ontzettend goed maakt is het roster dat er beschikbaar is. Onder andere Cervantes en Inferno keren terug in dit deel. Maar we maken ook kennis met Geralt of Rivia uit The Witcher. Ga met verschillende personages de strijd aan en ben je niet tevreden met de huidige karakters? Dan zijn er altijd honderd plaatsen om een custom character aan te maken. Er is dus sowieso voor ieder wat wils.

  1. Super Smash Bros. Ultimate

  Dan is het moment nu eindelijk daar. Super Smash Bros. Ultimate is de beste fighting game ooit. De game is uitgebreider, grootser en mooier dan ooit tevoren. Er zijn meer dan honderd speelbare karakters die allemaal kunnen worden vrijgespeeld. Niet alles is vanaf het begin beschikbaar, maar door middel van moeilijke character unlock gevechten speel je personage naar personage vrij. Dit zorgt voor een enorme ontlading wanneer je je favoriete karakter eindelijk vrijspeelt. Mario, Donkey Kong, Marth, Kirby en ga zo nog maar even door, ze zijn allemaal van de partij.

  Dan is er ook nog een verhaalmodus, die met twee spelers kan worden gespeeld, waarin je jezelf helemaal kunt verliezen. We zullen eerlijk zeggen dat dit minder leuk is dan de toffe vrije gevechten die je op de Nintendo Switch met maximaal acht spelers kunt spelen. De gevechten zijn daardoor chaotischer dan ooit en je zult je nooit vervelen tijdens het spelen van de allerbeste fighting game ooit.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.