Wat zijn de voor- en nadelen van Star op Disney+

Article
zondag, 28 februari 2021 om 17:00
disney plus app netherlands 1f1631100794
Disney+ was al een genot om op te starten met titels van onder andere Marvel, Disney en Star Wars, maar daar wordt nu een schepje bovenop gedaan. Star op Disney+ is hier en iedereen kan hier van genieten. Wat zijn de voordelen van het hebben van Star? En wat zijn misschien de nadelen? Je leest het hier.

Voordeel: Disney+ krijgt een grote aanbod

Natuurlijk willen we altijd meer als het gaat om films en series. Star op Disney+ is daarom de perfecte toevoeging aan jouw huidige abonnement. De nieuwe tak van Disney voegt namelijk veel verschillende films en series toe, die je misschien niet had verwacht op de streamingdienst. Zo zien we titels als Die Hard, Prison Break en How I Met Your Mother.
Door het toevoegen van dit soort titels gaat Disney+ nu echt de concurrentie aan met zijn tegenhanger, Netflix. Of dit genoeg is weten we natuurlijk niet. Wel weten we dat Disney+ in het eerste jaar, na release van Star al meer dan 1.000 films en series extra zal gaan toevoegen.
disney2f1617204978

Nadeel: Disney+ wordt duurder door Star

Het klinkt allemaal als muziek in de oren, maar er zit wel een klein addertje onder het gras. Disney+ wordt namelijk een klein stukje duurder als je gebruik wil maken van Star. Star kost namelijk 2 euro extra, bovenop jouw huidige maandelijkse bijdragen. Nu is dit niet heel veel en is de prijs nog steeds lager dan de prijs van Netflix, maar Disney+ moet wel zijn best doen om abonnees te behouden.
Dit zeggen we, omdat verschillende titels, die nu op Star staan, ook al op Netflix te vinden zijn. Natuurlijk krijg je er bij Disney+ ook onder andere Marvel, Star Wars en Disney-films en series bij, dus daar zit wel echt een verschil.
star seriesf1613389256

Voordeel: Disney gaat exclusieve content maken voor Star

Naast dat Disney verschillende films en series gaat plaatsen van onder andere ABC Signature, FX, 20th Century Studios, 20th Television en Touchstone, gaat Disney ook lokale producties plaatsen onder Disney Television Studios. Dit zullen exclusieve films en series zijn, die Disney speciaal heeft gemaakt voor haar eigen platform.
Natuurlijk zegt dit niet zo heel veel. We weten bijvoorbeeld allemaal welke fantastische exclusieve films en series er op Apple TV+ te zien zijn. Of toch niet. Laten we hopen dat Disney net zo uitgebreid uitpakt op Star als hoe zij doen op Disney+ zelf. Daar kunnen we nu al genieten van WandaVision en later ook meerdere exclusieve Marvel-series.
disney star disney plus 3f1614071437

Nadeel: Nog meer eindeloos scrollen door het aanbod

Ken je dat gevoel, dat je een uur lang door Netflix zit te scrollen om vervolgens gewoon verder te gaan met de serie die je eigenlijk niet wil kijken, maar het toch doet, omdat je verder niks wil zien? Ja, dat gaan we dus ook straks op Disney+ krijgen met Star. Voorheen was het simpel: Je keek een Marvel, Star Wars of Disney-film, of je was aan het wachten op de nieuwste aflevering van The Mandalorian of WandaVision. Dat gaat straks toch echt even anders worden.
Op een gegeven moment heb je het namelijk wel gezien met al die Avengers en Mando's. Dan wil je iets anders kijken. Maar wat? Daar komt het eindeloze scrollen weer. En als Star straks meer dan 1.000 titels erbij gooit zal dat nog wel wat erger worden.
disney plus starf1612869082

Voor- en nadeel: Je hebt een kinderslot nodig op je account

Oké, dit is een voor- en nadeel en we gaan je uitleggen waarom. Disney+ wordt met de toevoeging van Star namelijk een dienst die ook aantrekkelijker is voor personen die niet houden van zoetsappige Disney-films. Op Star komen namelijk verschillende titels die alleen geschikt zijn voor de leeftijden 16 of 18-jaar en hoger. Als we dat vergelijken met het huidige aanbod van Disney+ is dat best een wereld van verschil.
We weten natuurlijk niet hoe het er bij jou aan toe gaat, maar een kinderslot op jouw account is misschien wel handig om te doen. Zo voorkom je dat jouw kleine dochter of zoon een bloederige film of serie aan het kijken is en vervolgens de hele nacht wakker ligt.

Dit zijn de voor- en nadelen van Star op Disney+

Misschien merk je het al, maar de toevoeging van Star op Disney+ heeft niet zoveel nadelen. De kleine prijsverhoging is niks vergeleken met het bombastische aanbod wat we straks gaan krijgen, mocht je dit ervoor over hebben natuurlijk. Gaan jullie gebruikmaken van Star op Disney+? En welke titel gaan jullie als eerste kijken? Laat het ons weten in de comments.