Wat worden de PS Plus games van juli 2022?

Article
zaterdag, 18 juni 2022 om 14:00
ps plus ps5f1631005854
Het nieuwe PS Plus is nog maar net gelanceerd maar de ogen gaan nu alweer gericht worden op de PS Plus update van volgende maand. Wat brengt PS Plus in juli 2022? Wij kijken alvast vooruit naar mogelijke kandidaten.
Er gebeurt veel rond het PS Plus abonnement van Sony. PS Plus wordt PS Plus Essential. Europa, en daarmee ook Nederland zijn als laatste aan de beurt maar voor het eind van de maand is iedereen over gestapt. Voor PS Plus Essential verandert er niet eens zo heel veel: nog steeds krijgen abonnees van deze dienst elke maand minimaal 2 maar meestal 3 games gratis om te claimen, waarvan er twee op PS4 te spelen zijn en ééntje op PS5.
Wij kijken alvast welke games mogelijk in de PS Plus line-up komen voor juli 2022.

F1 2021

Juli is een topmaand voor F1 fans. De F1 karavaan doet maar liefst vier locaties aan om te racen in deze maand. Met Silverstone, Oostenrijk, Frankrijk en Hongarije wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met races in Europa, alvorens met zomerreces te gaan. Ook komt op de rand van juli met F1 2022de nieuwste editie van de langlopende F1 raceserie uit. Een uitstekend moment om nog wat extra fans warm te maken voor het nieuwste deel dus. Hoe kan Codemasters dat nu beter doen dan door het vorige deel in de PS Plus line-up te laten verschijnen?
Wij denken dat F1 2021 een uitstekende game zou zijn om nog meer fans enthousiast te maken voor het Formule 1 racen en het racen op de console in het bijzonder.

Soundfall

Als indie-game verwachten wij een mooie game die nog niet zo lang geleden uitgebracht is: Soundfall. Soundfall is een snelle game waarin je door kerkers mag crawlen, maar dan wel op muziek. De gameplay is ritmisch bewegen, hakken en schieten. Wie wil dat nu niet? De game biedt zowel lokaal als online co-op gameplay waardoor je samen op de beat kan bouncen!
Soundfall werd vorige maand uitgebracht en is speelbaar op PS4 en PS5. Mocht Soundfall niet in de PS Plus line-up vertegenwoordigd zijn, dan reden we alsnog aan om deze game aan te schaffen. De game en jouw oren verdienen het!

Persona 5 Royal

Er gebeurt veel rond de Persona games. Vorige week kondigde Atlus aan dat Persona 3 Portable, Persona 4 Golden en Persona 5 Royal naar Game Pass gaan komen. Al eerder werd gemeld dat Persona 5 Royal uit de PS Plus Collection verwijderd zou worden. Nadeel van de PS Plus Collection is dat deze alleen beschikbaar is voor wie een PS5 heeft weten te bemachtigen.
Om toch niet alle Persona games helemaal te laten verdwijnen zou het goed mogelijk zijn dat Persona 5 Royal nu als PS Plus game alsnog voor iedereen met een PS Plus abonnement speelbaar zou worden. Wij verwachten dan ook dat Persona 5 Royal onderdeel zal uitmaken van de PS Plus line-up voor juli 2022.

De gratis PS Plus games voor juli 2022

Dit zijn onze verwachtingen voor de line-up van PS Plus van juli 2022. We zullen nog wel even geduld moeten hebben voordat Sony de line-up echt prijsgeeft. Woensdag 29 juni zal Sony de line-up officieel bekend maken en de games zullen daarna op dinsdag 5 juli te claimen zijn.

Tot die tijd kunnen we de gratis games van juni nog claimen:
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus Essential of hoger abonnement hebt. Vergeet dus niet om alle games te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen.

Dit waren onze verwachtingen voor de line-up van PS Plus Essential in juli 2022. Wat hopen jullie dat Sony voor de PS Plus abonnees in petto heeft? Laat het weten in de comments!