Wat worden de gratis PS Plus games van Januari 2022?

Article
vrijdag, 17 december 2021 om 19:00
ps plus ps5f1631005854
Een nieuw jaar, nieuwe kansen voor mooie games bij je PS plus abonnement. Elke maand selecteert Sony weer een aantal leuke games voor PS Plus abonnees. Met onze glazen bol in de hand proberen wij alvast te voorspellen welke games het nieuwe jaar ons gaat brengen.
Afgelopen maand kregen we van Sony drie games voorgeschoteld, waarbij vooral GodFall nogal voor wat rumoer zorgde. Sony heeft dus wel wat goed te maken. Zeker met de mogelijke herinrichting van PS Plus en PS Now in aantocht lijkt het geen slecht idee om nu nog even flink uit te pakken.
Naast deze drie games verlengde Sony het aanbod van de drie VR games tot begin januari. Het zou ons dus niet verbazen als we deze maand drie uitstekende PS4 en PS5 games voorgeschoteld krijgen, en daarnaast nog eens drie nieuwe PS VR games. Genoeg games dus om naar uit te kijken, laten we snel een diepe blik werpen op onze glazen bol!

Demon Gaze EXTRA

Kijken we naar de releasedatums van begin januari, dan is de spoeling rond 4 januari behoorlijk dun. Er kan nog een verrassingsrelease tussendoor komen, maar als Sony wil uitpakken met een nieuwe release komt eigenlijk alleen Demon Gaze in aanmerking. Demon Gaze is niet helemaal nieuw, de game heeft eerder al een PS Vita release gehad en komt nu naar Nintendo Switch en PlayStation 4. Daarmee is Demon Gaze toch wel een mooie kandidaat voor de PS Plus line-up. Demon Gaze is een Dungeon Crawler waarin je speelt als Oz, een bijzondere man die een magisch oog bezit waarmee hij demonen kan vangen. Je speelt afwisselend in kerkers en in een inn, waar je kan communiceren met NPCs en realties met hen kan opbouwen.

Vanquish

Vanquish kwam oorspronkelijk op de PS3 uit maar kreeg een re-launch op de PS4 en kwam ook in een 10 year-anniversary bundle met Bayonetta. Vanquish wist nooit echt de spotlights te pakken, terwijl de game een aantal interessante vernieuwingen bracht, waaronder een slid-boost systeem waarbij je al glijdend in het rondte kan schieten. De game verdiende meer aandacht dan het kreeg en daarom hopen we dat Vanquish een nieuwe kans krijg als PS Plus game van de maand.

Bayonetta

Wat voor Vanquish gold, geldt in mindere mate ook voor Bayonetta. Deze wat bizarre dame met geweren in haar hakken en kleding gemaakt van haar eigen haar heeft nooit echt kunnen doorbreken, terwijl de game goed gereviewed werd. Ook deze game, die samen met Vanquish her uitgegeven werd voor PlayStation 4, verdient een nieuwe kans en zit daarom in onze PS Plus voorspelling voor januari 2022.

Beat Saber (PS VR)

Voor de eerste VR game kiezen we voor een game om lekker bij te bewegen. Bij deze game voel je je een heuse Star Wars Jedi. je zwaait met twee lightsabers en hakt blokken in mootjes. Bij deze game kan je niet stil blijven zitten, dus kan je je lekker in het zweet werken en die winter-kilo's er weer afwerken. Weg met die kerstkransjes en banketstaven, zweten zul je!

BOXVR

We blijven in beweging, want met BoxVR waan je je in een sporthal en mag je op e af vliegende targets proberen te meppen. Uppercuts, korte en lange stoten, balken ontwijken, en dat alles op lekker opzwepende muziek. Box VR is een prima VR game om te sporten zonder naar de overvolle sporthal af te hoeven reizen.

Dead Hungry

Na al dat sporten ben je hongerig en dat zijn deze zombies ook! Gelukkig run je een mobiele hamburgertent en kan je de zombies van je afhouden door hamburgers te bakken en naar ze toe te gooien. Deze game is gemaakt door Q-Games, die ook de PixelJunk games geleverd hebben. Humor en snelle gameplay in één spel. Kom maar door met die hamburger!

Wanneer kunnen we de PS Plus games van januari 2022 spelen?

De nieuwe games voor PS Plus worden altijd op de eerste dinsdag van de nieuwe maand beschikbaar gesteld. Komende maand is dat 4 januari. De aankondiging van de nieuwe games gaat daar altijd de woensdag daarvoor aan vooraf. Deze maand verwachten we dat dus op 29 december. Tot vier januari kan je de PS Plus games van december nog claimen. Dat zijn: