De beste nieuwe tv-series van 2021 op een rij

Article
zaterdag, 18 december 2021 om 9:00
squidgame unit 106 35544 1f1635154810
Ieder jaar komen er weer een hoop nieuwe series uit. Vooral streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime komen met een groot aantal nieuwe series in de hoop om meer abonnees naar zich toe te trekken. Veel van deze series floppen, maar welke series zijn nou eigenlijk het beste van dit jaar?

Squid Game

De serie die echt niet in deze lijst kan ontbreken is wel Squid Game. De serie is een groot succes voor Netflix en heeft veel fans gekregen. Squid Game is een Koreaanse serie en gaat over mensen die geldproblemen hebben.
Deze mensen krijgen een kans om een grote prijs te winnen die al hun geldproblemen oplost. Het enige wat ze hoeven te doen is spelletjes van vroeger op het schoolplein spelen, maar er zit een addertje onder het gras. Wanneer je verliest, dan sterf je. Er gaan dan ook heel wat personages dood in de serie en dat levert spannende afleveringen op.
the serpent 1f1618245849

The Serpent

Voor wie geïnteresseerd is in misdaadseries kwam Netflix begin dit jaar met The Serpent. De serie gaat over de moordenaar Charles Sobhraj die actief was in de jaren 70. Hij had het gemunt op jonge reizigers. Sobhraj was erg moeilijk te pakken, daarom kreeg hij de bijnaam The Serpent. In de serie zijn gebeurtenissen te zien rond de moordenaar en zijn slachtoffers.
Een mooi randje is dat degene die betrokken was bij het opsporen van de moordenaar een Nederlander was. Dit was namelijk de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg. Ook spelen er een paar Nederlandse acteurs in de serie. De hoofdrol wordt overigens uitmuntend vertolkt door Tahar Rahim.
shadow and bone crowsf1700134204

Shadow and Bone

Dit jaar is Netflix met een nieuwe fantasy serie genaamd Shadow and Bone gekomen. De serie is gebaseerd op een fantasy boekenreeks. Het verhaal gaat over Ravka, een ooit machtig land, maar door oorlog verdeeld. Een deel van Ravka zit vol met allemaal monsters. Het lijkt erop dat het land verloren is, maar zoals we vaker gewend zijn in fantasy series is er één persoon die het tij kan doen keren.
Hoewel we nog niet weten of de serie de 'nieuwe' Game of Thrones zal gaan worden, zijn kijkers enthousiast over het eerste seizoen. Het is dus zeker het kijken waard. Een tweede seizoen is bovendien al onderweg. Eerder dit jaar hadden wij een exclusief interview met Ben Barnes die de hoofdrol vertolkt in de show.
invinciblef1631532931

Invincible

De lijst is zeker niet een beste Netflix serie lijst. Invincible is een nieuwe animatieserie van Amazon Prime. De serie is gebaseerd op de Invincible comics van Robert Kirkman. Kirkman is zelf ook betrokken bij het project.
In de serie gaat het over een jongen die net zoals zijn vader superkrachten krijgt, maar daardoor komt hij achter een groot geheim. Hoewel de serie misschien niet bij iedereen even bekend is, zijn mensen die de serie gezien hebben er enthousiast onder. Zo schreven wij een apart artikel over deze superhelden serie, namelijk 5 redenen om te kijken.
vi punch2f1634638889

Arcane

De serie Arcane is gebaseerd op de game League of Legends en staat op Netflix. Net zoals Invincible is de serie ook een animatieserie. De serie is zeker niet alleen voor League of Legends fans. Het verhaal van de show vertelt wel de achtergrond van de personages uit de game, maar zet de verhalen zo neer dat het ook interessant is voor mensen die niets hebben met de League of Legends.
Het verhaal gaat over de zusjes Jinx en Vi. De twee hebben ruzie, maar de reden hiervoor is nooit bekendgemaakt. De serie gaat dus over de oorsprong van deze ruzie.
2021 06 07 loki disney plusf1625840869

Loki

Dit jaar heeft Disney+ een aantal goede Marvel series toegevoegd aan de streamingdienst. Een van deze series is Loki. Door de gebeurtenissen in Marvel Endgame is er een versie van de bekende Loki terechtgekomen in een andere tijdslijn.
Een groot onderdeel van de serie is de multiverse. Er zijn daarom meerdere versies van Loki te zien. Oorspronkelijk zou de serie maar één seizoen krijgen, maar wegens het succes van de serie komt er in ieder geval een tweede seizoen naar Disney+, maar hiervoor moeten we wel nog even geduld hebben.
the wheel of timef1630658787

The Wheel of Time

Amazon Prime richt zich ook op de fantasy wereld. Naast de aankomende serie die gebaseerd is op de boeken van Tolkien is er nog een serie die gebaseerd is op fantasy boeken, namelijk The Wheel of Time. De serie is onlangs pas uitgekomen en iedere week komt er een nieuwe aflevering online. De eerste afleveringen scoren goed en daarmee belooft dit een hit te worden.
The Wheel of Time gaat dus over een wereld waar goed en kwaad tegen elkaar strijdt. Beide zijn opzoek naar de uitverkorene genaamd The Dragon Reborn. De serie begint met vier personages waarvan wordt gedacht dat een van hen de Dragon Reborn is. Ze worden naar een witte toren gebracht, maar onderweg scheiden de wegen van de personages.
midnight massf1639150622

Midnight Mass

Voor wie opzoek is naar een goede horrorserie is er Midnight Mass van Netflix. De serie speelt zich af op een klein eiland voor de kust van Amerika. Er woont een kleine strenggelovige gemeenschap. Er vinden een hoop bovennatuurlijke verschijningen plaats. De serie volgt meerdere personages die deze verschijningen waarnemen. Mocht je dus nog een goede horrorserie willen kijken dan is dit zeker een aanrader.
sweettooth season1 episode2 00 46 48 16rf1639150820

Sweet Tooth

Sweet Tooth is een serie van Netflix die zich afspeelt in een totaal anders Amerika dan die wij kennen. De aarde is getroffen door een dodelijk virus en daarna worden er kinderen geboren met allemaal dierlijke kenmerken.
In de serie volgen we een jongen met een gewei op zijn hoofd. De geboren kinderen worden gezien als de oorzaak van het virus. We zien hoe de jongen door dit Amerika heen reist samen met andere personages en uit de handen probeert te blijven van de verkeerde mensen.
wandavision quicksilverf1622467356

WandaVision

Als laatst staat er nog een Marvel serie in de lijst, namelijk WandaVision. De serie gaat over Wanda Maximoff en Vision. De twee superhelden leven een normaal leven in een suburb, maar in de loop van de serie komen ze er achter dat hun ideale leven toch niet is wat het lijkt. De serie werd aangekondigd als de vreemdste Marvel film of serie van de MCU, maar ondanks dat zijn fans erg positief over de serie. De serie is te zien op Disney+.

Populair Nieuws