Wat wij hopen te zien in The Last Kingdom seizoen 4

  The Last Kingdom seizoen 4 is al een tijdje uit, maar in Nederland is dit nieuwe seizoen nog niet beschikbaar. Hoe lang het nog wachten is, weten we niet. Wel kijken we alvast vooruit met wat wij hopen te zien in The Last Kingdom seizoen 4.

  BBC First

  Let op: dit artikel bevat spoilers van seizoen 1, 2 en 3 van The Last Kingdom.

  Een sprong in de tijd

  Hoewel de Denen nog steeds in het land zijn en het in Wessex alles behalve rustig is, verwachten we een flinke tijdsprong vooruit. De beslissende strijd is voorbij, waardoor een oorlog op korte termijn geen logische optie is.

  Daarnaast weten we dat Ruby Hartley is gecast als Stiorra, de dochter van Uhtred. De echte leeftijd van de actrice is niet bekend, maar ze wordt midden 20 geschat. Daarom denken we dat de tijdsprong minimaal tien jaar is, omdat we Stiorra in seizoen 3 als kind van ongeveer 6 jaar zien.

  Netflix

  Meer politieke spelletjes

  Waar in de eerste twee seizoenen met name het verhaal en de toffe actiescènes uitblonken, bracht seizoen 3 iets anders met zich mee. De politieke spelletjes speelde een steeds belangrijkere rol en gaven de serie meer diepgang. In seizoen 4 hopen we hier nog veel meer van te zien.

  Het idee van Alfred, koning van Wessex, was om alle Engelse koninkrijken samen te voegen tot één groot verenigd koninkrijk. Nu Alfred in seizoen 3 is overleden aan zijn ziekte, is het nog maar de vraag of dit idee overeind blijft. Meerdere personen zijn hongerig naar de troon, die dit zowel via politieke spelletjes als via het slagveld proberen te bewerkstelligen.

  Netflix

  Een nieuwe koning

  Met de dood van Alfred is de titel van koning overgedragen aan Edward; zijn zoon. Met de tijdsprong van minimaal tien jaar in gedachte, kan er veel veranderen. Alfred werd gezien als een groot koning en het is nog maar de vraag of zijn volgers ook 100 procent achter de nieuwe jonge koning staan.

  Mocht Edward koning blijven en zijn bondgenoten weten te behouden, ligt alles in het verschiet dat hij zijn vader weet te overtreffen. En ondanks dat Uhtred een vrij man is, is zijn rol in Wessex nog lang niet uitgespeeld. Bij problemen zal Uhtred de eerste zijn bij wie Edward op de deur klopt.

  Netflix

  Bebbanburg

  De afgelopen drie seizoenen zien we iedere keer weer hoe Uhtred smacht naar zijn eigen stuk land en alles achter zich te laten. Nog steeds wil hij zijn vader opvolgen in Bebbanburg, maar iedere keuze brengt de krijger verder weg van zijn uiteindelijke doel. Gaan we Uhtred dit seizoen dan eindelijk als hoofd van Bebbanburg zien? Zijn oom is tot op heden nog steeds de onrechtmatige eigenaar.

  Edward heeft Uhtred’s hulp keihard nodig en het gevaar van de Denen is nog altijd aanwezig. Daarom is het nog maar de vraag of Bebbanburg dit seizoen een belangrijkere rol gaat spelen dan in vorige seizoenen. Wij hopen van wel, aangezien Bebbanburg nog steeds de plek is die Uhtred in handen wil krijgen.

  BBC America

  Father Beocca

  Als we het hebben over personages die we terug willen zien, dan staat Father Beocca met stip op nummer één! Het personage heeft in seizoen 3 veel meegemaakt en wij zijn benieuwd hoe hij daar in seizoen 4 mee omgaat. En wat is de rol van Beocca aan Uhtred’s zijde? Vragen waar wij graag een antwoord op zien in seizoen 4 van The Last Kingdom.

  Wanneer The Last Kingdom seizoen 4 beschikbaar is op Netflix in Nederland, is nog niet bekend. Ben je nog niet begonnen aan de serie? Lees dan onze 5 redenen om The Last Kingdom te kijken.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.