Wat verwacht jij van Half-Life Alyx? - XGN Doe Mee

Article
zaterdag, 23 november 2019 om 15:00
half life alyx vr 0040f1574507645
Met Black Friday voor de deur kan iedereen zich voorbereiden op enkele grote aanbiedingen, maar ontwikkelaar Valve trok toch even de aandacht naar zich toe. Het bedrijf kondigde Half-Life Alyx aan, een VR-titel die in maart van 2020 moet verschijnen. Maar wat verwacht jij van Half-Life Alyx? Welkom bij de XGN Doe Mee!
Een weekje geleden ging onze vraagstelling over de nieuwste open wereld game van Rockstar. Het nieuws is namelijk naar buiten gekomen dat de studio achter GTA en Red Dead Redemption bezig is met een open wereld game, maar het is niet duidelijk welke titel. Het kan één van de twee games zijn die wij net benoemen of misschien een compleet nieuwe IP. Spiral gaat toch uit van GTA:

Dat laat de radartjes in de hersenen wel even draaien Spiral, want een open wereld game met Max Payne lijkt een interessante opzet. De eerste twee games zijn gemaakt door Remedy Entertainment, de studio achter Control en Alan Wake, terwijl Rockstar Max Payne 3 maakte. Die game is inmiddels ook alweer zeven jaar oud, dus het zou mogelijk zijn.
Goed, van de open wereld games gaan wij naar Valve en een langverwachte titel van de studio. Sinds de tweede Half-Life is de roep om een derde titel in de franchise een schreeuw geworden en de studio beantwoordde die roep deels. In 2006 en 2007 kwamen er deel aparte afleveringen uit van Half-Life 2, maar sindsdien is het stil in de Half-Life reeks.
Tot deze week, want Valve kondigde de nieuwste Half-Life game aan: Half-Life Alyx, een VR-titel waarin jij als Alyx uit Half-Life 2 speelt. Onze vraag is dan ook:

Wat verwacht jij van Half-Life Alyx?

Maar wat verwacht jij van de VR-titel? Gaat Valve zichzelf opnieuw laten zien met een Half-Life titel of wil jij misschien toch liever een Half-Life 3 zien of juist Episode 3? Maar wat verwacht jij van Half-Life Alyx? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat verwacht! Zien wij jullie volgende week terug bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn weekend gewenst!