Wat kunnen verwachten van de aankomende PlayStation Showcase?

Article
vrijdag, 24 mei 2024 om 19:00
Er gaan veel geruchten dat Sony binnenkort een nieuwe PlayStation Showcase organiseert. Maar wat kunnen we allemaal verwachten van de show?

PlayStation 5 Pro

De grote klapper waar veel fans op zitten te wachten, is natuurlijk de aankondiging van de PlayStation 5 Pro. Er gaan al lange tijd geruchten over het apparaat, maar Sony heeft er nog niets officieel over gemeld.
Met de informatie die door insiders naar buiten is gekomen, lijkt de PlayStation Showcase een ideaal moment om de vernieuwde versie officieel uit de doeken te doen. Naar verluidt staat de release van de PS5 Pro namelijk gepland voor het einde van het jaar, waarschijnlijk rond november.
Dat is dezelfde periode als de release van de PlayStation 4 Pro, die op 10 november 2016 het levenslicht zag. Die console werd destijds vrij laat aangekondigd, namelijk in september van dat jaar, samen met de PS4 Slim. De PS5 Slim is ondertussen alleen al een paar maanden uit en Sony hoeft niet voor teveel kannibalisatie voor de eigen console te vrezen.
Met een wat eerdere aankondiging kunnen potentiële kopers ook alvast rekening houden met de komst van de PS5 Pro. Als de console iets voor de feestdagen verschijnt, dan kunnen ouders alvast even sparen om het nieuwe model vervolgens cadeau te doen tijdens Kerst.

Silent Hill 2 Remake

Tijdens de PlayStation Showcase is het natuurlijk helemaal een goed moment om nieuwe titels uit de doeken te doen of meer informatie aan te kondigen van games die eraan komen. En één die waarschijnlijk getoond gaat worden is de remake van Silent Hill 2.
De game is al een tijd geleden aangekondigd, maar er is nog maar weinig van getoond of iets bekend over de release. Eerder gingen er geruchten dat Konami niks los wilde laten, totdat de interactieve serie Silent Hill: Ascension klaar zou zijn. Die show is toevallig net ten einde.
Daarnaast heeft de bekende leaker Jeff Grubb gemeld dat de uitgever inderdaad klaar staat om meer te onthullen van Silent Hill 2 Remake. Dat zou gebeuren tijdens ‘een event van Sony in mei’. Het lijkt er dus erg op dat we gameplay gaan zien en mogelijk een releasedatum krijgen voor Silent Hill 2 tijdens de PlayStation Showcase.

LEGO Horizon

Vorige week verscheen er plotseling een opvallend gerucht. Sony en LEGO zouden namelijk een nieuwe samenwerking zijn aangegaan. En niet zomaar eentje, maar om een ‘LEGO-versie van Horizon Forbidden West’ te maken. Naar verluidt zal de game realistische graphics krijgen.
Het is een crossover die je misschien niet snel zal verwachten, maar er is eerder wel al een LEGO-set gemaakt van een Tallneck uit de game. Hoe ver de game in ontwikkeling is, is ook nog niet duidelijk. Maar volgens het gerucht zou er wel al een trailer klaar zijn om getoond te worden.
De PlayStation Showcase lijkt dan ook de ideale plek om die trailer te tonen aan het grote publiek. Bovendien kan de nieuwe LEGO-game dan officieel worden aangekondigd en misschien krijgen we zelfs te horen wanneer de game gepland staat om uit te komen.
god of war ragnarok nuevo juego plusf1668171466

God of War Ragnarok

Sony is al een paar jaar bezig om PlayStation-exclusives uit te brengen op PC. Daar was de uitgever al gestaag mee bezig, maar door het succes van Helldivers 2 op het platform - dat als eerste first-party game gelijktijdig uitkwam met de PS5-versie - wil Sony nog meer investeren in de PC-markt.
Zo is niet lang geleden een port aangekondigd voor het geprezen Ghost of Tsushima. Maar er gaan ook geruchten dat Sony nu al klaar staat om de volgende PC-game aan te kondigen en dat zou niets minder dan God of War Ragnarok zijn.
De voorganger, God of War uit 2018, is eerder al op PC verschenen en was een groot succes. De game draait bovendien als een zonnetje op het platform. Het zou dus geen gek idee zijn van Sony om ook de sequel uit te brengen op het ‘nieuwe’ platform.
God of War Ragnarök - PS5 Image
God of War Ragnarök - PS5
EUR65.29
Op voorraad
Koop op bol.

Concord

PlayStation staat normaal bekend om meeslepende singleplayer games voor de first-party exclusives, maar een paar jaar terug is de beslissing genomen om te investeren in live-service games. Eén van de eerste titels van dat project is Concord, een multiplayer first-person sciencefictiongame.
Er is alleen nog niet zoveel bekend over het project van Firewalk Studios. Naar verluidt was eigenlijk het plan om de game uitgebreid te tonen tijdens de State of Play in januari, maar was Concord uiteindelijk teruggetrokken omdat er problemen zouden zijn met de PC-versie.
Nu claimt de doorgaans goed ingelichte Billbil-kun dat er in de komende twee weken wel een grote reveal komt voor Concord. Daarvoor zouden dan twee opties zijn. Of de game wordt getoond tijdens de PlayStation Showcase of de titel wordt gebruikt voor Summer Game Fest. We gaan er in ieder geval snel achter komen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties