Wat is momenteel de 'beste' streamingdienst voor film en tv-series?

Article
vrijdag, 28 juni 2024 om 19:00
streamingf1661179196
Er zijn enorm veel streamingdiensten. Je hebt niet allen Netflix, Disney+, Videoland, maar ook SkyShowtime, Picl, Pathé Thuis en wat al niet meer. Bij veel diensten kun je films en series streamen, maar wat is nu de beste?

Marcus

De beste streamingdienst is als de beste console: het hangt volledig van je eigen contentvoorkeuren af. Voor mij blijft Disney+ een must vanwege Star Wars. Eerder volgde ik Marvel ook, maar ik moet zeggen dat dat momenteel op een laag pitje staat. Maar dan nog is er een ruim aanbod van leuke films en series. Ik ben nu bijvoorbeeld af en aan bezig met The Muppet Show en het is heel praktisch om niet meer op tijd te hoeven inschakelen voor de BBC One uitzending van Doctor Who.  
De afgelopen periode heb ik ook SkyShowtime veel gebruikt omdat ik Battlestar Galactica wilde zien. Als je dan een keer een andere dienst gebruikt, merk je toch dat het in veel gevallen één pot nat is. Qua interface of gebruiksgemak is de ene streamingdienst zelden beduidend beter of slechter dan de andere. En laten we eerlijk zijn: naarmate het streamingaanbod meer fragmenteert en de diensten vaker ineens content helemaal verdwijnen wordt het alleen maar logischer om de keuze te maken op aanbod in plaats van de kwaliteit van de dienst.

Chris Boers

De tijd dat ik echt blij werd van streamingdiensten is wel een beetje voorbij. Voor mij beginnen ze net even te veel op de 'oude' tv-maatschappijen te lijken. Steeds hogere prijzen, versnipperd aanbod, reclames en na één seizoen al gecancelde shows, de lol is er wel een beetje af.
Voorheen had ik zonder twijfel Disney+ geroepen, maar daar komt tegenwoordig weinig interessants op uit. Netflix wordt echt veel te duur, net als Viaplay. HBO Max vergeef ik niet dat ze Westworld gekilled hebben (gestopt EN van de dienst af gegooid). Dan blijft Amazon Prime Video over. Hun UI is niet om naar huis te schrijven en gelardeerd met koop/huur opties, maar met Fallout, LoL Last one Laughing, Rings of Power, The Boys en Upload hebben ze mij wel veroverd. En dat terwijl Prime Video één van de goedkoopste streaming opties van Nederland is! Ja, mijn stem gaat dan toch naar Amazon.

Simon

Er was een tijd dat alles op Netflix te vinden was en een Netflix abonnement nog de moeite waard was. Daarnaast konden meerdere mensen tegelijk gebruik maken van een account. Tegenwoordig is bijna alles gefragmenteerd en moet je voor vrijwel elke serie of film een abonnement hebben bij verschillende aanbieders en is er geen echte winnaar meer die de moeite waard is.

Theo

Ik vind het een hele lastige vraag. Sowieso wisselt het telkens welke streamingdienst er door mij gebruikt wordt. Het ligt er ook maar net aan wat er te zien is. Zo heb ik onlangs Fallout op Amazon Prime met heel veel plezier gekeken. Daar kijk ik ook regelmatig wel een film, serie of docu.
Ook ben ik momenteel een serie aan het kijken op HBO Max, wat erg goed bevalt. En het kan zomaar zijn dat het binnenkort weer Disney Plus of Netflix is, omdat daar weer wat op verschijnt, zoals Stranger Things of een nieuwe Star Wars serie. Who knows.
Aan de ene kant wil ik dan ook graag HBO Max zeggen, omdat ik daarop momenteel iets volg. Anderzijds denk ik Amazon Prime, omdat de prijs vele malen lager ligt dan de rest, ondanks een redelijk breed (en steeds beter wordend) aanbod.
Bekijk ook onze LEGO-pagina eens.

Populair Nieuws