Wat is het nieuwe PlayStation Plus Extra?

Article
zondag, 10 april 2022 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
Het nieuwe PlayStation Plus komt er aan en brengt in juni veel veranderingen met zich mee. De dienst wordt uitgebreid met nieuwe mogelijkheden en een grote sortering gratis PS4 en PS5 games. Maar wat houden de wijzigingen precies in en wat betekent dat voor huidige abonnees? Wij beantwoorden al jullie vragen.
Na maanden van geruchten en speculatie is het dan eindelijk zover: het vernieuwde PlayStation Plus komt eraan! Binnenkort krijgt PlayStation Plus drie verschillende vormen, Tiers genoemd die elk hun eigen content en perks krijgen. Een van die Tiers PS Plus Extra, een abonnementsvorm tussen Essential en Premium in. Wat biedt PS Plus Extra en voor wie is dit geschikt? Wij hebben het voor jullie uitgezocht.
schermafbeelding 2019 10 09 om 120159f1570620998

Wat is het vernieuwde PlayStation Plus?

In het nieuwe PlayStation Plus worden de abonnementen van het huidige PlayStation Plus en PlayStation Now samengevoegd. Abonnees kunnen kiezen uit drie varianten, door Sony Tiers genoemd. PlayStation Plus wordt opgedeeld in PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra en PlayStation Plus Premium. Iedere tier heeft een eigen prijs en mogelijkheden.

Wat is PlayStation Plus Extra?

PlayStation Plus Extra is de tweede tier voor het nieuwe PlayStation Plus. Naast alles wat PlayStation Plus Essential al biedt - maandelijks (minimaal) twee gratis games, exclusieve discounts, cloud opslag voor je savegames, online gamen en Share Play- krijgen abonnees van PS Plus Extra de beschikking over tot 400 PlayStation 4 en PlayStation 5 titels die ze kunnen downloaden en spelen. Hoewel Sony nog niet bekend gemaakt heeft welke games er in de selectie van PS Plus Extra zullen zitten kunnen we hier al wel het een en ander over zeggen.
Het huidige PS Now beschikt al over zo'n 400 PS4 games. Die games zullen de bulk van de selectie bepalen van PS Plus Extra. Hier zullen zeker nieuwe games aan toegevoegd worden, Sony heeft al bekendgemaakt dat games als Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 en Returnal voor de dienst gepland staan, alsook diverse titels van grote publishers. Sony zelf zegt met alle grote spelers te spreken over het toevoegen van hun games aan de service. Sony zal in de komende maanden meer bekend maken over de line-up van PS Plus Extra.
Abonnees van PlayStation Plus Extra gaan per maand 13,99 euro betalen. Een kwartaalabonnement gaat 39,99 euro kosten en een jaar is het voordeligste: 99,99 euro per jaar.
last of us god of warf1595598208

Wat voor games komen naar PS Plus Extra?

De verwachting is dat een groot deel van de PS4 games de nu bij PS Now aangeboden worden, ook in PS Plus Extra beschikbaar zullen zijn. Met meer dan 400 PS4 en PS5 games is er eigenlijk altijd wel iets te kiezen wat in de smaak valt. Als we kijken naar de games die nu bij PlayStation Now beschikbaar zijn, dan zien we daar eigenlijk alle genres wel vertegenwoordigd. Familiegames als LEGO en Cars, First Person Shooters als Warhammer Vermintide 2, Borderlands the Handsome Collection en Battlefield Hardline, racing games als Dirt Rally, Need for Speed, sporten als AO Tennis, Golf, Rugby, BMX racen en Steep en Soccer.
Ook zijn diverse grote titels als Bioshock, FF VII Remake, God of War, Bloodborne en Metro 2033 op de service aanwezig. Met de vernieuwing van de PS Plus Extra dienst is de verwachting dat ook het aanbod aan games gaat veranderen. Sony heeft daarbij Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 en Returnal al genoemd, maar daar zal het niet bij blijven. De komende tijd zal hier ongetwijfeld meer bekend over worden.
50542075172 e1ff7a93cc h1f1648274066

Krijgen PS Plus Extra abonnees ook een PlayStation Plus Collection?

De PlayStation Plus Collection is een collectie van 20 PS4 games die speelbaar zijn voor huidige PS Plus abonnees die een PS5 bezitten. Aangezien er voor PS Plus abonnees niets verandert zal ook deze Collection gewoon beschikbaar blijven, ook voor PS Plus Extra abonnees. Wel zal de inhoud van de Collection veranderen, ondanks dat de huidige selectie al meer dan een jaar onveranderd is. Zo weten we nu al dat de Collection één van haar beste games gaat verliezen. Persona 5 zal op 11 mei 2022 de Collectie verlaten. Welke nieuwe games er in de PS Plus Collection komen horen we ongetwijfeld de komende tijd.

Wanneer komt het nieuwe PlayStation Plus?

Sony heeft het nieuwe PS plus aangekondigd voor juni 2022. Echter, wij zijn dan niet als eerste aan de beurt. Het nieuwe PS Plus wordt eerst uitgerold in Azië, waarna de Verenigde Staten volgen en daarna Europa. Wel wil Sony de hele transitie halverwege het jaar afgerond hebben, dus ook wij zijn snel aan de beurt, ergens gedurende juni.
fpg3w3owyaaceno1f1648733825

Ik heb al PS Plus of PS Now, krijg ik nu PS Plus Extra?

Nee, huidige abonnees worden straks gemigreerd naar PS Plus Essential of PS Plus Premium, afhankelijk van hun huidige abonnement. PS Plus Extra is en tussenvorm die niet lijkt op één van de huidige abonnementen.

Voor wie is PS Plus Extra geschikt?

PS Plus Extra kent alle voordelen van PS Plus en een groot aantal PS4 en PS5 games om te downloaden en spelen. Wat deze abonnementsvorm mist zijn de retro-games (PS1, PS2, PS3 en PSP games) en de streaming-mogelijkheden op console of PC. Heb je geen interesse in retro-games en heb je geen behoefte je games te streamen naar PC (en mogelijk later naar mobiele telefoon) dan is deze abonnementsvorm voor jou. Je bespaart dan een aantal euro's per maand ten opzichte van het PS Plus Premium abonnement.