Gouverneur van Californië beschuldigd van bemoeien met Activision Blizzard-rechtszaak

News
vrijdag, 15 april 2022 om 10:30
activision blizzard rechtszaakf1675693351
Gavin Newsom, gouverneur van Californië, zou zich mogelijk hebben bemoeid met de Activision Blizzard-rechtszaak. Dit stelt Melanie Proctor, assistent-hoofdadviseur van Californië's Department for Fair Employment and Housing, nadat haar baas, Janette Wipper, vorige maand door Newsom werd ontslagen. Zo meldt Bloomberg.
Proctor is afgetreden als protest tegen het ontslaan van haar leidinggevende en heeft een email naar de rest van de werknemers gestuurd met daarin meer uitleg. Ze stelt dat de gouverneur zich recentelijk begon te bemoeien met de zaak. Dit viel samen met een periode waarin Wipper en Proctor een aantal keren zaken wonnen in de rechtbank.
Naarmate zaken gewonnen werden, zou de gouverneur steeds meer bemoeienis hebben gehad in de zaak, iets wat volgens Proctor veel leek op de interesse van Activision's raadsmannen. Proctor: "Het Kabinet van de Gouverneur heeft herhaaldelijk verzocht om voorafgaande kennisgeving van de processtrategie en van de volgende stappen in het proces." De assistent-hoofdadviseur geeft aan dat haar leidinggevende, Wipper, juist probeerde om het bureau onafhankelijk te houden.

Activision Blizzard-rechtszaak blijft aanhouden

Erin Mellon, Newcoms communicatiedirecteur, stelt dat de aantijgingen niet waar zijn. Mellon voegt toe dat het kabinet van de gouverneur het DFEH blijft steunen in de strijd tegen discriminatie om de bewoners van Californië te beschermen. Hoe de rechtszaak nu verder gaat, is afwachten. Verwacht wordt dat de rechtszaak pas in februari 2023 afgerond wordt, al is het nog onduidelijk of het aftreden van Wipper en Proctor de rechtszaak verder zal beïnvloeden.
Recentelijk is het bedrijf nog een keer aangeklaagd wegens seksisme. Dit keer komt de aanklacht alleen van een werknemer die al sinds haar eerste dag last zou hebben van seksisme.

Populair Nieuws