De beste Zelda merchandise om het Breath of the Wild 2-gat in je hart te vullen

Article
zondag, 03 april 2022 om 10:00
2022 04 01 disguise master swordf1648821430
Deze week hoorden we het droevige nieuws dat Breath of the Wild 2 dit jaar niet meer uit gaat komen. Maar weet je wat? Nintendo heeft geen macht over wanneer jij wel of niet van Zelda kunt genieten. Met deze merchandise kan elke fan zichzelf een beetje opvrolijken.

Master Sword en Hylian Shield

The Legend of Zelda zit vol met herkenbare voorwerpen en symbolen. De Triforce is een voor de hand liggend voorbeeld, maar ook het Master Sword en het Hylian Shield mogen iconisch genoemd worden. Als je Ocarina of Time, Twilight Princess of Breath of the Wild gespeeld hebt is er een goede kans dat je aardig wat uurtjes naar dat tweetal hebt zitten kijken.
Er zijn dan ook genoeg replica’s van Links trouwe uitrusting. Die zijn ideaal als je een cosplay af wil maken. Maar ook als je liever als jezelf naar conventies gaat zijn dit mooie voorwerpen om aan de muur te hangen.
2022 04 01 charm necklacef1648821737

Wind Waker charm necklace

We kunnen weinig mannelijke game-personages bedenken die met dezelfde frequentie sierraden dragen als Link. Hij kan het ook opvallend goed hebben, dus misschien is het niet zo verrassend dat hij af ten toe nog steeds Zelda genoemd wordt. Toch doet Link het meestal niet omdat hij een fashionisto is, maar omdat hij er magische krachten aan overhoudt.
Dat kunnen we van deze ketting niet zeggen, voor zover wij weten. Maar het is wel een mooie accessoire voor fans, met name van The Wind Waker. Mocht blijken dat deze ketting je wel degelijk krachten geeft, laat het dan even weten. We zijn heel nieuwsgierig.
2022 04 01 pyramid international zelda notebookf1648823131

Notitieboekje

Soms moet je dingen opschrijven. Een belangrijke afspraak, een wi-fi wachtwoord, die rare droom, of de geheime route door de Lost Woods. Tegenwoordig doen we dat al snel op een telefoon, maar in veel gevallen blijft papier toch een zekere charme hebben.
Als jij ook van papier houdt, dan hebben hier een aanrader: een notitieboekje met een Zelda-kaft. Is het beter papier dan een willekeurig ander schriftje? Niet dat wij weten, maar het is wel stijlvol en dat is ook wat waard.
2022 04 01 zelda puzzelf1648823406

Puzzel

Puzzels zijn een belangrijk onderdeel van Zelda-gameplay. Het zijn meestal geen legpuzzels, maar als je die leuk vindt om te maken, dan kun je ze in Zelda-thema krijgen. Er is per slot van rekening van alles een puzzel.
Deze specifieke puzzel is een kaart van Hyrule. Tenminste, dat beweert hij. Hij lijkt grotendeels gebaseerd op Ocarina of Time, maar we zien ook wat elementen die uit andere games afkomstig zijn. Navigeren met deze kaart is dus geen optie, maar wie navigeert met een puzzel is sowieso een masochist, of op zoek naar een excuus om te laat te komen.
2022 04 01 zelda fridge magnetf1648823768

Koelkastmagneten

Zijn er meer deuren of wielen in de wereld? Het is de verkeerde vraag. De vraag die je moet stellen is ‘waarom zijn de meeste deuren zo saai?’ Koelkastdeuren bijvoorbeeld, zijn vrijwel altijd effen wit, terwijl een wat barokke voorkant toch niet teveel gevraagd is voor het geld dat je voor een koelkast betaalt.
Gelukkig kun je je koelkast wel opleuken. Je denkt misschien al aan koelkastpoëzie, maar je kunt met deze Zelda-magneetjes ook een leuk avontuurtje uitbeelden. Of beter nog: combineer de twee. “Quoth the raven: Octorok.”
2022 04 01 octorok pluchef1648823894

Octorok knuffel

Over Octoroks gesproken, er zijn weinig Zelda-vijanden zo iconisch als de Octorok. Tot Twilight Princess zaten ze in elke Zelda-game en ook na Twilight Princess zijn ze constant present. Tijdens Twilight Princess hadden ze waarschijnlijk een bruiloft ofzo, dan snappen we dat je afzegt.
Hoewel de Octorok een monster is, zijn sommige versies van het beest eigenlijk bijna schattig. Dat wordt nog eens versterkt als je dan ook nog van pluche gemaakt bent. De volgende keer dat je Twilight Princess speelt kun je deze knuffel naast je op de bank zetten, dan hoef je de Octoroks niet zo te missen.
2022 04 01 skyward sword soundtrackf1648823984

Skyward Sword soundtrack

Er is heel wat gezegd over Skyward Sword en het is helaas niet allemaal positief. Maar gelukkig is er één ding waar men het wel over eens is, de soundtrack was zoals altijd weer van topkwaliteit. Als jij hem ook zo mooi vindt hebben we goed nieuws: na de remaster van de game is ook de volledige soundtrack op CD uitgebracht.
Het nadeel is dat er geen officiële uitgave buiten Japan is, maar gelukkig leven we in een mondiale samenleving en is een landsgrens vaak triviaal. Je zal de doos waarschijnlijk niet kunnen lezen, maar dat is een klein offer. Je krijgt er per slot van rekening de eerste orkestrale Zelda-soundtrack op CD-kwaliteit voor terug.
2022 04 01 korok pluchef1648824169

Makar knuffel

Wie is het schattigste Zelda-personage? Nee, geef geen antwoord: je zet jezelf alleen maar voor schut als je niet meteen Makar zegt. Helaas is deze kleine bosgeest gemaakt van hout en zou je waarschijnlijk splinters krijgen als je hem knuffelde.
Gelukkig is er ook een knuffel die gewoon van pluche is. Officieel wordt deze verkocht als ‘Korok’, maar een Wind Waker-fan houd je niet voor de gek. Er is maar één Korok die er zo uitziet en dat is Makar.
2202 04 01 hylian shieldf1648824404

Hylian Shield statue

We begonnen deze lijst al met een replica van het Hylian Shield, maar we kunnen het niet laten om er toch nog één in op te nemen. Je kunt nou eenmaal maar moeilijk om dit schild heen. Maar in ieder ieder geval is dit stukje merchandise wel voor een ander publiek dan die replica.
Tenmiste, ze zijn natuurlijk allebei voor Zelda-fans, maar dit beeldje kun je niet aan je eigen arm dragen. Je kunt het proberen, maar je zou voor de korte achternaam lopen. Deze is echt om ergens mooi neer te zetten en vervolgens te bewonderen hoe mooi hij is afgewerkt.
lamp zeldaf1648824806

Master Sword lamp

De meeste Zelda-fans zullen weten dat het Master Sword doorgaans in ieder geval een beetje magisch is. Zoals het hoort bij magische zwaarden komt er ook een soort magische gloed vanaf. Helaas is dat nog niet heel goed te bewerkstelligen in een replica.
Maar het is wel goed te doen met een lamp verborgen in de steen waar het zwaard in rust. Je kunt deze versie van het Master Sword niet rondzwaaien, maar dat draagt eigenlijk ook wel weer wat bij aan de sfeer. Een zwaard blijft toch bijzonderder als je het niet uit de steen kan halen en er is geen enkele aardse sterveling die dat met deze lamp voor elkaar gaat krijgen. In ieder geval niet zonder die paar seconden nieuw Breath of the Wild 2-beeld nat te doen.

Populair Nieuws