Netflix hoopt op nieuwe actiefilm-franchise met Black Samurai

News
dinsdag, 01 maart 2022 om 13:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix heeft de rechten voor de volledige Black Samurai-boekenreeks van Marc Olden gekocht. De streamingdienst hoopt hiermee een nieuwe franchise aan zijn aanbod toe te voegen. Dit meldt The Hollywood Reporter.
Black Samurai bestaat uit acht boeken en volgen Robert Sand, een Amerikaanse soldaat in Japan die zich verdiept in de meest machtige vormen van martial arts en zo verandert in de Black Samurai. In het eerste boek wil Sand zijn sensei, die door terroristen is vermoord, wreken.
De andere delen in de serie zijn thrillers die zich over de hele wereld afspelen. Op macht beluste miljonairs, kernkoppen die op de zwarte markt verhandeld worden, voodoo-priesters, een gouden katana en natuurlijk veel slachtoffers spelen allemaal een rol in deze boeken.

Niet de eerste verfilming

Black Samurai werd al eerder verfilmd in 1977, tijdens het Blaxploitation-tijdperk. Robert Sand werd hierin gespeeld door Jim Kelly, die samen met Bruce Lee in Enter the Dragon te zien is. De film wordt gezien als een van de beste Blaxploitation films aller tijden.
Het is niet gek dat Netflix inzet op een actiefilm, dit genre doet het namelijk zeer goed op de streamingdienst. Red Notice, met Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot, is de best bekeken film op het platform en krijgt dan ook twee vervolgfilms. Met acht boeken om te verfilmen hoopt Netflix duidelijk dit succes te evenaren met Black Samurai.
Wanneer we de eerste film kunnen verwachten is nog niet bekend. Er zijn nog geen schrijver en regisseur aan het project verbonden, dus het duurt nog even voor we met popcorn op de bank kunnen gaan zitten.

Populair Nieuws