Wat hebben we deze week uitgespeeld, gekocht en gekeken? (Week 34)

Article
zondag, 28 augustus 2022 om 16:00
horizon zero dawn verhaalf1643800146
Op mijn nieuwe baan ben ik nu eindelijk door mijn proefperiode, en mijn collega's zijn enthousiast. Dat maakt jullie vast niet veel uit, maar voor mij is het een gewicht dat van mijn schouders is gevallen. Natuurlijk heb ik dat gevierd door wat extra te gamen. En ook mijn medewerkers bij XGN hebben dingen uitgespeeld, gekocht en gekeken.

Marcus

Uitgespeeld: Horizon Zero Dawn
Gekocht: -
Gekeken: Light & Magic
Deze week heb ik het einde bereikt van Horizon Zero Dawn. Ik heb zeker wat dingen aan te merken op de game, maar over het algemeen kon ik wel genieten van Aloys avontuur en ik ben zeker van plan om ook Forbidden West te spelen. Daar ga ik alleen niet meteen aan begin, na een uur of zestig wil ik even wat anders spelen.
Ik heb ook Light & Magic afgekeken (eigenlijk vorige week, maar toen was ik vergeten om er wat over te schrijven). Deze documentaire op Disney+ gaat over het bedrijf Industrial Light & Magic, dat door George Lucas is opgericht voor de effecten van Star Wars en sindsdien aan een ongelofelijk aantal geliefde films heeft gewerkt. Als je van behind the scenes beelden houdt en ook graag hoort hoe de makers tegen hun werk aankijken, raad ik de documentaire zeker aan.
Het enige dat ik een beetje jammer vond was dat de serie in een enorme stroomversnelling raakte toen het over digitale effecten begon te gaan. Ergens snap ik het, want de serie ging grotendeels over de oude gedienden van Industrial Light & Magic. Toch vond ik het een beetje jammer om in de laatste aflevering van Jurassic Park naar The Phantom Menace naar Iron Man naar The Mandalorian te gaan. Er zit veel meer tussen en stiekem hoop ik op een tweede seizoen.
cult of the lamb headerf1660895074

Arran

Uitgespeeld: Cult of the Lamb
Gekocht: -
Gekeken: -
Een tijdje terug heb ik Cult of the Lamb gekocht, en dat toen ook aangehaald als mijn 'gekocht' van de week. Ondertussen heb ik het uitgespeeld, en ik heb er wat gedachten over. De combinatie schattige wezentjes en brute geweld blijft vermakelijk, en ook de gameplay is wel prima. Maar ik liep wel aardig vaak tegen irritante bugs aan zeg. Af en toe wou de volgende kamer in de dungeon niet laden, waarna ik noodgedwongen het spel opnieuw moest opstarten. Soms zat mijn hele cult verstopt op de wc en kwamen ze er pas af als ik ze een voor een aansprak.
Maar het meest irritante is niet eens een bug. Soms spreekt een van je volgers aan om je een missie aan te bieden. Die wil dan bijvoorbeeld met je trouwen, opgeofferd worden of je moet een specifiek iemand redden in een dungeon run. Als het een van de eerste twee is denk ik dan steeds "ja hoor, doen we effe". Maar vervolgens is dat personage niet een van de zes die naar binnen stapt voor een ritueel. Dan faal je de missie puur en alleen omdat het spel heeft besloten dat het niet mag. En dat is bijzonder storend. Waarom mag ik niet kiezen uit mijn gehele flock als ik een ritueel wil doen? Of zorg er op zijn minst voor dat personages met een missie altijd verschijnen.
Gelukkig is Cult of the Lamb kort voor een dungeon crawler, waardoor het geen tijd had om mij echt de pijp uit te komen. Maar toen ik eenmaal klaar was had ik geen zin meer om de andere trophies vrij te spelen...