Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken (week 25)

Article
zondag, 26 juni 2022 om 16:00
final fantasy vii remake intergradef1649341882
Het bestuur bij XGN maakte de grote fout om mij aan de helm van deze serie te zetten. Dus heb ik mijn bordspelaankopen ook in mijn stuk verwerkt. Niet gevreesd, je kan altijd de laatste alinea in mijn stuk overslaan. Ik ben niet boos. Enkel teleurgesteld. Gelukkig hebben mijn collega's ook gewoon dingen uitgespeeld, gekocht en gekeken. Nou ja, vooral gekeken...

Arran

Uitgespeeld: -
Gekocht: Crosscode, Final Fantasy 7: Intergrade, Dixit Odyssey, Witchstone, The King's Dilemma
gekeken: The Umbrella Academy seizoen 3
Ik heb altijd een aantal spellen in mijn verlanglijsten staan met het idee dat ik ze koop als ze in de aanbieding zijn. Niet omdat ik niet denk dat ze de volle prijs waard zijn. Eerder omdat ik niet zeker weet of ik eraan toe kom, en daarom liever wat geld bespaar. Maar met 70% korting op Crosscode op PS5 kon ik geen nee zeggen. Ik was vollop van plan om er gelijk mee aan de slag te gaan.
Maar alles veranderde toen de reviewcode aanviel. Ik heb Final Fantasy 7 Remake al lang en breed uitgespeeld op PS4, maar voor een reviewtje op de site hadden we ook iets op pc nodig. En Intergrade zelf had ik nog niet gedaan. Dus vooruit. Maar wel met de volle kennis dat dit een game is waar je gemakkelijk honderd uur in kan steken. Dus alle andere games moeten maar even wachten.
Ondertussen kwam het derde seizoen van The Umbrella Academy uit op Netflix. Zoals ik eerder al eens zij, ik kijk graag iets terwijl ik werk. Dus deze week was dat The Umbrella Academy. Ik had al in nieuws vernomen dat Vanya nu trans is en Viktor heet. Goed om te zien hoe een acteurs persoonlijke ontwikkeling zo in het verhaal verwerkt kan worden. In mijn ogen leek Ellen Page altijd een beetje ongemakkelijk, al had ik natuurlijk niet door waar het aan lag. Goed te zien dat hij als Elliot een stuk lekkerder in zijn vel zit!
Hier ook een special mention voor The King's Dilemma en Witchstone, twee bordspellen waarvoor jullie semi binnenkort een review kunnen verwachten op de site. The King's Dilemma heb ik altijd willen spelen, en met het oog op het aankomende vervolg heb ik 999 Games een mailtje gestuurd. Ook kocht ik afgelopen vrijdag, op mijn eigen afscheidsfeestje in een bordspellencafé, Dixit Odyssey en een uitbreiding (want die kwam er gratis bij). Toevallig had ik het bij de sollicitatiegesprekken over Dixit, en mijn bijna niet meer toekomstige collega's leken er erg enthausiast over. Omdat mijn ex onze kopie van Dixit toentertijd gehouden heeft moest ik het even opnieuw aanschaffen!

Marcus

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Obi-Wan Kenobi
Obi-Wan Kenobi is deze week afgelopen en ik kan zeggen dat ik de serie met veel plezier heb gevolgd. Is het een perfecte serie? Nee. Is het de beste Star Wars serie op Disney+? Ook niet. Maar dat neemt niet weg dat er een goed verhaal op competente wijze verteld wordt. Anakins val naar de Dark Side is traumatisch voor Obi-Wan en ik denk dat het goed is dat we hem dat zien verwerken. Laat je vooral niet afleiden door het eeuwige gezeik uit de jammerhoek van het fandom en kijk gewoon de serie.
In afwachting van het slotstuk van Stranger Things heb ik The Boys opgepikt. Deze series staat op Amazon Prime en is inmiddels aan zijn derde seizoen toe. The Boys is een superheldenserie die nét even anders is. De superhelden van dienst zijn verenigd in een van de machtigste bedrijven en zijn meer bezig met hun marketing, image en social media score dan met het redden van de wereld. De serie heeft goed gekeken naar de beruchte badkamer-scene van Breaking Bad en schuwt bloederige effecten dan ook niet, maar juist die gebeurtenissen leveren de meest hilarische momenten in de serie op.
The Boys zit goed in elkaar en scoort goed. Voorlopig hoef ik dus ook niet bang te zijn dat de series een 'Netflix einde' (cliffhanger maar toch gecancelled) krijgt: Seizoen vier is al in de maak.