Top 5 tips voor PS Plus Extra en Premium - Zo haal je het meeste uit je abonnement

Article
zondag, 26 juni 2022 om 13:00
ps plus ps5f1631005854
Het nieuwe PS Plus is hier en brengt meer dan 700 Playstation games in één abonnement. Wij geven je de vijf beste tips om alles uit je PS Plus abonnement te halen.
Het nieuwe PS Plus is van start gegaan! Met de nieuwe vorm van PlayStation Plus wil Sony beter de concurrentie aangaan met Game Pass van Microsoft. Daarom is PS Now vanaf nu opgeheven en de functies van de dienst zijn nu ingebakken in PS Plus Premium. Abonnees van PS Plus Extra of PS Plus Premium hebben toegang tot een enorme collectie PlayStation games om uit te kiezen.
Om het meeste uit je PS Plus abonnement te halen hebben wij de top 5 tips op een rijtje gezet. Met deze tips zit je nooit om een game verlegen en houd je goed overzicht over de games die in de dienst beschikbaar zijn.

Claim die game!

Met meer dan 700 games is de keuze bijzonder groot. Er is dus altijd wel iets leuks om te spelen. Hoe vind je die ene game terug die je ooit gezien had, maar waarvan je den naam vergeten bent? PlayStation heeft daar een heel handige feature voor. Zie je een leuke game die je misschien later wil spelen, maar nu nog niet, dan kan je die game claimen. Door de game te claimen wordt de game aan je eigen game bibliotheek toegevoegd, zonder dat hij meteen gedownload wordt. Hierdoor kan je de game makkelijker terug vinden en op een later moment alsnog downloaden en spelen.
Claimen gaat heel makkelijk: in de Store op je console of in de PS App kies je voor de PS Plus games. Zie je een game die je bevalt, dan klik je die aan. Vervolgens zie je al aangegeven dat de game is inbegrepen in de gamecatalogus in je PlayStation Plus abonnement. Vervolgens kies je voor Toevoegen aan bibliotheek.

Zet games in je favorieten

Het omgekeerde werkt ook: zijn er games waarvan je hoopt dat die in PS Plus gaan komen, dan kan je die in je lijst met favorieten zetten. De Store heeft dermate veel games en aanbiedingen dat je soms het overzicht kwijt raakt. Door het gebruik van Favorieten houd je het overzicht over de games die je interessant vindt, maar nog niet gekocht hebt. Als er iets gebeurt met een game uit je favorietenlijst krijg je daar meteen een melding van. Dat geldt ook voor kortingsacties in de Store of andere aanpassingen.
Een game in je favorieten zetten is heel makkelijk: ga in de Store naar een game die je wil volgen en druk naast de tekst Toevoegen aan wagentje op het hartje. Is het hartje wit gevuld, dan volg je de game. Wil je vervolgens kijken naar de games die in je favorieten-lijst staan, dan kan je dat bekijken in het hoofdscherm van de Store. Bovenin zie je naast PlayStation Store een geel Plus teken en daarnaast een hartje. Druk daarop en je komt meteen uit bij je favorieten-lijst.

Herstel je licenties

Soms is je PlayStation 4 of 5 even de weg kwijt en lijkt het erop dat je geen toegang meer hebt tot een game waarvan je zeker weet dat je die wel in je bezit hebt, of dat deze bij je PS Plus abonnement hoort. Dit gebeurt vaak als er iets veranderd is, bijvoorbeeld bij de overgang van PS Plus en PS Now naar het nieuwe PS Plus, of als je abonnementsvorm verandert. In dat geval is het handig om je licenties te herstellen. Je PlayStation controleert dan alle licenties die je hebt en of er games zijn die de verkeerde einde licentiedatum hebben.
Je licenties herstellen doe je zo:
Op je PS5:
  • Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Overige > Licenties herstellen, selecteer Herstellen
Op je PS4:
  • Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Licenties herstellen, selecteer Herstellen.

Speel eens iets anders

Met meer dan 700 games om uit te kiezen is er altijd wel iets om te spelen. Toch is het verleidelijk om terug te vallen op de bekende games waarvan je weet dat die leuk zijn. Spider-Man, Returnal, Assassin's Creed, Ghost of Tsushima zijn grote, bekende games die bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Toch bevat PS Plus heel vele kleinere, onbekendere games die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen. Aangezien je toegang hebt tot een enorme verzameling games kan je met gemak elke dag een nieuwe game uitproberen, zonder het einde van de lijst te bereiken.
Sorteer daarom de games eens niet op Standaard, Best verkocht of Meest gedownload, maar kies eens een andere sorteervolgorde. Sorteer je bijvoorbeeld omgekeerd op naam, dan zie je ineens Ys, XCom 2, Wreckfest WindBound, Virginia en Vikings Wolves of Midgard verschijnen. Stuk voor stuk toppers, die je misschien niet zo snel in de andere top-lijsten tegenkomt. Op deze manier verras je jezelf en kom je misschien wel game tegen waar je onverwacht helemaal aan verslingerd raakt!

Deel je account!

Je denkt misschien: mijn account delen, dat mag toch helemaal niet? Dat is niet helemaal waar. Op je eigen console mag je zonder problemen de voordelen van PS Plus delen met andere accounts op diezelfde console. Je hebt dus maar één PS Plus abonnement nodig voor het hele gezin op ieder op een eigen account op de Playstation 4 of 5 te kunnen spelen met veel van de gemakken van PS Plus.
Je kan niet alles op elk account gebruiken. Zo kan je wel online multiplayer games spelen, gedownloade games, de maandelijkse PS Plus games en de games van PS Plus Extra en Premium spelen. De accounts die zelf geen PS Plus hebben kunnen geen games met extra korting kopen, dat kan alleen het account dat het PS plus abonnement heeft, en ook kan je geen gebruik maken van de online opslag of voortijdig demo's spelen.
Om je PS Plus account op je console te delen moet je het volgende doen:
  • Op de PS5 schakel je de instelling Console delen en offline spelen in.
  • Op de PS4 activeer je je console als primaire PlayStation 4.
Dat is alles, nu kan je op elk account op je console gezamenlijk gebruik maken van de PS Plus voordelen.

PS Plus Extra en PS Plus Premium: alles onder controle

Met onze tips houd je zelf de controle over de enorme collectie aan game die aangeboden worden. Je kan in de gaten houden welke games je zou willen spelen zonder ze meteen te hoeven downloaden. Ben je toe aan verlenging en weet je nu al dat je voor langere tijd PS Plus Premium wil gaan aanschaffen, kijk dan zeker even bij onze laatste tip:

Populair Nieuws