Wat brengt de Microsoft persconferentie tijdens Gamescom 2014?

Article
dinsdag, 05 augustus 2014 om 13:43
xgn google image
De hele gamingwereld maakt zich klaar voor Gamescom, Europa's grootste gamingbeurs. Uiteraard is de gigant Microsoft aanwezig, met de eerste persconferentie die gehouden wordt. Wat kunnen we verwachten van de persconferentie?
We hebben onze verwachting voor de Sony persconferentie al gedeeld, maar het is tijd om onze verwachtingen van de persconferentie van top concurrent Microsoft te delen. Van de Triple A games, tot indie games, en natuurlijk de bundels en Kinect. De Microsoft persconferentie vindt 12 augustus plaats om 14:00 lokale tijd. Uiteraard is XGN aanwezig om verslag voor jullie te doen!

Triple A Xbox One titels

Qua exclusieve titels zijn wij er vrijwel 100% zeker van dat Sunset Overdrive in de spotlight geplaatst wordt. De game werd flink gehyped op E3 2014 zoals een nieuwe originele titel wordt beaamd. Wij verwachten dat het niet anders zal zijn op onze eigen Europeaanse beurs. De game is sowieso speelbaar op de beurs door de consument.
Een andere exclusieve titel die wij verwachten op de persconferentie is Forza Horizon 2, de open wereld racer. Fable Legends is nog een game die we vrijwel zeker op de persconferentie te zien krijgen, aangezien het de eerste keer is dat de Microsoft IP op de Xbox One verschijnt. Daarbij was de game, net als Sunset Overdrive, uitvoerig aanwezig op de E3 2014 en is de game bevestigd voor de consumentenvloer.
Verder verwachten we meer beelden te zien van Halo: the Master Chief Collection, die deze herfst verschijnt. Ook bestaat er altijd nog een kans dat we beelden van Halo 5: Guardians te zien krijgen, of meer informatie over de nieuwste Halo krijgen. Ten slotte verwachten we meer te zien van Crackdown, de Xbox One reboot van de originele game uit 2007.
Dan is er ook nog de onaangekondigde titel, waarvan wij verwachten dat het een Triple A game zal worden. Een game waar wij op gokken is een nieuwe Gears of War, een Xbox exclusieve serie die nog niet op de Xbox One is verschenen. Er is ook een kans dat het om een hele nieuwe titel of IP gaat, maar wij gokken toch op Gears of War.
16906

Indie Xbox One titels

Een indie titel die ongetwijfeld op de persconferentie wordt getoond, is Ori and the Blind Forest, een dromerige platformer die ook nog eens een Xbox One exclusive titel is. De game werd door ons gekozen tot één van de vijf beste indie games van E3 2014, en wij verwachten dan ook dat Microsoft de titel met trots zal presenteren.
Dit is ook gelijk de enige indie titel waar we voor alsnog iets zinniges over kunnen vertellen voor de Xbox One. Maar zoals er boven gezegd werd: er is nog een onaangekondigde titel. En die hoeft niet per se Triple A te zijn, het kan ook blijken dat het om een indie game gaat.
16907

Kinect

Voor de Kinect voor Xbox One verwachten we eigenlijk geen grote aankondigingen. Wel verwachten we een demonstratie van een grote Kinect game, wij denken aan Dance Central Spotlight van EA, omdat de titel exclusief voor de Xbox One wordt uitgebracht.
Kinect for Windows v2, Kinect voor de PC dus, verscheen recentelijk voor ontwikkelaars om te bestellen. Er is een kans dat we dus wat nieuws te horen krijgen over deze PC versie, maar aangezien deze toch in een erg vroeg stadium verkeert lijkt ons een Kinect for Windows aankondiging niet aannemelijk.
16908

Bundels

Wat wij verwachten is de aankondiging van een Xbox One bundel met Forza Horizon 2. Een bundel met Fable Legends is ook nog een mogelijkheid. Een bundel met een witte Xbox One en Sunset Overdrive, en een bundel met Madden NFL 15 zijn vandaag bekendgemaakt. Natuurlijk bestaat de kans dat deze bundels ook getoond worden tijdens de persconferentie.
Andere bundels die we kunnen verwachten met third-party titels zijn Call of Duty: Advanced Warfare. Vrijwel elke Call of Duty game is eerder al gebundeld met een Xbox console. Ditzelfde geldt voor een Xbox One bundel met Assassin's Creed: Unity, aangezien net als Call of Duty eerdere Assassin's Creed games ook met de Xbox 360 gebundeld werden.
Of onze verwachtingen ook daadwerkelijk uitkomen is te zien op 12 augustus, 14:00 lokale tijd. De persconferentie en de after show zijn onder andere te volgen via Xbox LIVE.

Populair Nieuws