De speelbare games op Gamescom 2014

  Gamescom komt eraan! Het belangsrijkste voor jullie is natuurlijk om te weten welke games jullie kunnen spelen op de beursvloer. Bij dezen dus een overzicht van alle grote games die speelbaar zijn op Gamescom voor de consument.

  We hebben even een rondje gebeld met uitgevers, maar nog niet alle uitgevers weten welke titels er op Gamescom aanwezig zullen zijn voor de consument (de meeste speelbaar, sommige hebben een presentatie), of mogen dit nog niet officieel naar buiten brengen. Zodra we meer informatie krijgen de komende dagen wordt deze post aangepast!

  • Verwacht = wat wij van XGN aan speelbare titels verwachten
  • Bevestigd = dit weten we zeker, dit heeft de uitgever al goedgekeurd

  Verder is het goed om te weten dat er ook een heleboel titels zijn van kleine uitgevers en indietitels, maar in dit overzicht richten we ons dus vooral op de grote uitgevers.

  2K Games

  Verwachting:

  Paradepaardje: Evolve. Dit is het spel dat op de Gamescom in het zonnetje gezet wordt. Het betreft een nieuwe IP, en er bestaat vrijwel geen betere tijd voor 2K om goed de game onder de aandacht van de consument te brengen. En hoe kan dit beter dan de game speelbaar te stellen voor de consument zelf?

  Activision

  Verwachting:

  Paradepaardje: Destiny, de gloednieuwe shared world shooter van Bungie staat uiteraard in de Spotlight op de Activision booth.

  Bandai Namco

  Verwachting:

  Bethesda

  Bevestigd:

  Paradepaardje: Battlecry is Bethesda's paradepaardje tijdens de Gamescom. Bethesda is er flink op uit om deze IP te promoten, en spelers kunnen het op Gamescom dan ook tegen elkaar opnemen in deze 8 vs. 8 of 16 vs. 16 PvP game.

  Deep Silver

  Bevestigd:

  Paradepaardje: Dead Island 2, het grote nieuwe deel in de zombie serie.

  EA Games

  Bevestigd:

  Paradepaardje: De Sims 4. De Sims is natuurlijk al jaren de flaghsip serie van EA, en het spel zal zonder twijfel grootschalig in de gloeilampen komen tijdens de Gamescom.

  Gaijin Entertainment

  Bevestigd:

  Konami

  Bevestigd:

  Microsoft

  Bevestigd:

  Nintendo

  Bevestigd:

  Wii U:

  3DS:

  SEGA

  Verwachting:

  Sony

  Verwachting:

  Square-Enix

  Bevestigd:

  Paradepaardje: Lara Croft and the Temple of Osiris, de nieuwe Lara Croft co-op titel.

  Ubisoft

  Bevestigd:

  Paradepaardje: Het zijn een paar toptitels, maar de titel die het meeste in het zonnetje gezet zal worden tijdens Gamescom is Far Cry 4.

  Wargaming

  Verwachting:

  Warner Bros. Interactive

  Verwachting:

  Nog twee weken wachten op Gamescom 2014

  Gamescom 2014 wordt van 13 tot 17 augustus in de Koelnmesse in Keulen gehouden. 13 augustus is Gamescom alleen toegankelijk voor pers, maar op 14 augustus worden de deuren geopend voor het algemene publiek. Zaterdag 16 augustus is inmiddels uitverkocht, voor de andere dagen zijn er nog wel tickets beschikbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 6.50 euro, en te koop bij onder andere de online Gamescom ticket winkel en Saturn.

  Natuurlijk is XGN aanwezig om al het nieuws te verslaan!

  Assassin's Creed Rogue

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.