Fallout 4 Wasteland Workshop DLC features die jouw nederzettingen opfleuren

  De tweede uitbreiding van Fallout 4 heeft deze week zijn entree gemaakt. Als je de review gelezen hebt, dan weet je dat Wasteland Workshop niet zo veel opties als een grote bouwmarkt heeft, maar dat er toch wel wat mogelijkheden aanwezig zijn. Dit zijn de Wasteland Workshop DLC features die Fallout 4 een beetje huiselijker maken.

  Zorg voor een huisdier!

  Met de nieuwe Wasteland Workshop DLC features krijg je de mogelijkheid om mutanten en dieren uit de Commonwealth te vangen. Zo zal je een Deathclaw als huisdier kunnen houden, die je settlements zal verdedigen tegen gespuis, gevaarlijke creaties en deurcollectanten! Naast Deatchlaws zal je beschikking krijgen tot Brahmins, Stags, gemuteerde honden en zelfs een kat. Iets minder ethisch, maar jouw onschuldige personage kan nu ook mensen vangen met valse beloftes naar drugs.

  Het is vrij simpel om deze wezens te vangen. Je hoeft eigenlijk alleen maar een kooi neer te zetten en er zal vanzelf een prooi in tevoorschijn komen. Om jouw nieuwe huisdier onder controle te houden zal je wel een "beta emitter" moeten bouwen, waar je Charisma minimaal level 9 voor moet zijn. Eenmaal alles klaargezet, zal je jouw nieuwe volgelingen orders kunnen geven en natuurlijk tegen elkaar op kunnen zetten in een arena!

  Toon geen genade

  Het is dat Caesar's Legion niet in Fallout 4 terug te vinden is, maar anders was Caesar zo trots op je geweest. Het organiseren van arenagevechten is een van de Wasteland Workshop DLC features geworden, waarbij je het meest duivelse in je naar boven kan halen. Je zal wel je eigen arena's moeten bouwen, die je kan volproppen met de toegevoegde valstrikken. Scherpe speren die uit de grond komen, mechanieken waarbij vijanden weggeworpen worden of zagen die rondtollen, allemaal even dodelijk.

  De gevechten beginnen als je je inwoners naar de arena laat komen, waarbij de 'gladiatoren' ieder op een eigen platform zullen staan. Vervolgens kan je ze de instructie geven om elkaar te slopen, tot de dood er op volgt natuurlijk. Je zal er alleen al snel achterkomen dat het opzetten van zo'n gevecht best veel moeite kost.

  Huisdieren aan de muur

  Naast de optie om dieren te temmen en arenagevechten te houden, biedt Wasteland Workshop additionele objecten die onder te verdelen zijn in een handige en een stijlvolle categorie. De eerste soort zal het leven in de Commonwealth een stuk gemakkelijker maken.

  Zonder energie zal je al snel te prooi vallen aan alle gevaren van de Commonwealth, gelukkig is er een nieuwe generator die je voorziet van de nodige stroom. Deze nucleaire reactor zal je 100 stroom bieden, waardoor je dorpje zich rustig uit kan bouwen tot een handelsimperium. Naast het bouwen met cement zijn er nog een aantal opties zoals de mogelijkheid om gewassen te verbouwen en water te boren bij onherbergzame settlements. Dankjewel Bethesda, eindelijk zal niet elke nederzetting gedoemd tot uitsterven zijn!

  Wasteland Workshop geeft je ook meer versierende elementen. Zo kan je je huizen nu decoreren met dierenkoppen, extra versieringsborden en, nog wel het mooiste, een grote diversiteit aan lichten! De lichten zijn waarschijnlijk het best uitgewerkte punt van Wasteland Workshop, want het ziet er prachtig uit. Jouw nederzettingen zullen het licht in de duisternis worden als een echte New Vegas lookalike.

  Dit waren alle noemenswaardige Wasteland Workshop DLC features. Vanaf nu wordt het uitkijken naar de volgende Fallout 4 DLC, Far Harbor, die volgende maand uit zal komen.

  Fallout 4

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2023 Alle rechten voorbehouden.