Top 10 E3 games in 2016 om in de gaten te houden

  De E3 is nog maar eventjes van ons verwijderd, en natuurlijk hopen we dat we verrast gaan worden met verschillende titels. Maar van welke games weten we eigenlijk sowieso al dat we ze gaan zien op de grootste gamebeurs ter wereld? Dat lees je in de top 10 E3 games om in de gaten te houden!

  Van 14 tot 16 juni zal het LA Convention Centre in Los Angeles weer in de ban zijn van alles wat met games te maken heeft. Uiteraard is XGN.nl daar ook bij aanwezig, maar dat let ons niet om alvast even vooruit te blikken op wat we daar gaan zien. Daarom is het ook dat we deze top 10 E3 games in het leven hebben geroepen. Want de voorpret is toch bijna altijd het leukste!

  We hebben deze top 10 E3 games niet op volgorde gezet, dit om te voorkomen dat onze persoonlijke voorkeur teveel door zal schemeren. Natuurlijk hopen we dat al deze games op de E3 te zien zullen zijn en dat de E3 games in overvloed zal hebben. Maar de titels die je in deze top 10 E3 games terug zult zien, staan er met een goede reden in!

  FIFA 17

  Een nieuw jaar, een nieuwe FIFA, je kunt je klok er bijna op gelijk zetten. We hebben alweer enige tijd kunnen spelen met FIFA 16 en EA lijkt de gameplay toch steeds meer in de vingers te krijgen. Elk jaar wordt het spel grafisch wat mooier en hebben spelers de bal steeds realistischer onder controle.

  Dat er een nieuwe FIFA gaat komen, daar zijn we in ieder geval zeker van. Dat deze op de E3 gaat komen zijn we bijna net zo zeker van.

  Of het ook een echt vernieuwende FIFA gaat worden, daar zijn we een stuk minder zeker van. Aangezien EA zo’n beetje het alleenrecht op voetbalgames heeft, hoeft de uitgever dit ook niet te doen.

  Wat we zouden willen zien in FIFA 17? Dat is iets voor een andere special. Deze top 10 E3 games is bedoeld als vooruitblik, niet als wenslijstje.

  De meeste fans van FIFA hebben trouwens niet zoveel wensen, zolang de spelersroosters maar up-to-date blijven en het gewoon lekker speelt, zal EA wel weer meer dan genoeg exemplaren verkopen.

  Persona 5

  Misschien niet de grootste titel in deze top tien, maar verslik je niet in de schare fans van deze serie die reikhalzend uitkijken naar het vijfde deel uit de Persona RPG reeks. Met verscheidene spin-offs hebben spelers zich wel zoet kunnen houden. Maar een echte sequel is toch wel iets waar men op zit te wachten.

  De game zal uitkomen voor de PlayStation 3 en 4, dus mensen die nog niet de upgrade hebben gemaakt naar de current-gen PlayStation kunnen in ieder geval ook nog aan de slag met deze RPG.

  Het is nog niet honderd procent zeker of we het vijfde deel van de Persona games op de E3 gaan zien. Maar het is wel zeer waarschijnlijk.

  Crackdown 3

  Er was eens een sandbox game voor de Xbox 360. Dit klinkt als een sprookje, maar eigenlijk bedoelen we er Crackdown mee. Dat deze nieuwe titel in de maak is, is al enige tijd bekend. Dat mensen uitkijken naar een nieuwe Crackdown is alles behalve een geheim.

  Voor de mensen die misschien minder bekend zijn, of de game een beetje zijn vergeten zullen we een kleine opfriscursus geven; Crackdown is een open world titel van de bedenker van de Grand Theft Auto. Maar het feit dat het een open world game is, is dan ook de enige gelijkenis met GTA. De game is namelijk over de top in actie.

  Wil je met auto’s gooien? Doe je ding! Wil je mensen gewoon neerslaan? Doe je ding!

  Daarin zat hem destijds de kracht van Crackdown en later Crackdown 2. Overigens werd het tweede deel iets minder goed ontvangen, maar desalniettemin is de fanbase voor de serie nog steeds aanzienlijk.

  Crackdown 3 is al enige tijd in de maak en we hopen dan ook dat we nog wat meer gaan zien van de nieuwe titel.

  Titanfall 2

  Het nieuwe deel van Titanfall laat al enige tijd op zich wachten, terwijl we weten dat de game in de maak is. Waarom wil EA niet meer zeggen over de nieuwe shooter waarin je mechs kunt gebruiken om elkaar een kopje kleiner te maken? We hebben onlangs een nieuwe trailer mogen bekijken, maar van 40 seconden beelden word je ook niet heel veel wijzer.

  Vlak voor de E3 belooft EA meer te tonen van de game. Dus ondanks dat Titanfall 2 door de afwezigheid van EA op de beursvloer er niet is, zien we er toch flink wat van die week. De eerste gameplay moet dan getoond worden.

  We kijken in ieder geval uit naar het vervolg op de shooter die destijds iets nieuws wist neer te zetten. De verdere onthulling op de E3 is wat ons betreft meer dan welkom.

  Call of Duty 2016

  Mogen we ervan uitgaan dat er dit jaar een nieuwe Call of Duty gaat komen? Wij denken toch echt wel dat er weer een nieuw deel gaat komen. In principe gaat iedereen daar gewoon vanuit en zou het verrassender zijn als Activision eens aan zou kondigen dat ze haar geldprintmachine dit jaar stil zou zetten.

  Na Black Ops 3 en de futuristische setting hopen veel mensen dat Call of Duty dit jaar weer terug gaat naar zijn roots en een Tweede Wereldoorlog shooter zou worden. Het zou in ieder geval leuk zijn om te zien dat er weer eens een nieuwe WOII shooter zou komen. Desnoods met een tijdreis verhaallijn, het maakt ons niet zoveel uit.

  Maar het hangt er een klein beetje vanaf of Activision daadwerkelijk het risico wil nemen om een nieuwe stap te zetten in haar Call of Duty succesverhaal. Het woord gaat juist rond dat we verder de toekomst in gaan en het een sci-fi shooter wordt. Het maakt de fans van de shooter overigens niet zoveel uit waar de nieuwe Call of Duty zich zal gaan afspelen. Zolang ze maar gewoon lekker kunnen knallen zoals ze gewend zijn.

  Call of Duty is eigenlijk net als FIFA op dit lijstje een zekerheid dat we deze terug gaan zien op de E3.

  Battlefield 5

  Jawel, we zetten Battlefield 5 boven Call of Duty, flame on! Zonder gekheid, het gaat in dit lijstje vooral ook om bijzondere aankondigingen. Eerder dit jaar lekten er foto’s uit van een nieuwe Battlefield die zich hoogstwaarschijnlijk gaat afspelen in Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarmee lijken EA en DICE te luisteren naar mensen die weer eens aan de slag willen met een nieuwe WOII shooter.

  Een onverwachte aankondiging als Battlefield 5 verdient daarom ook eerder een plaatsje boven Call of Duty dan eronder. Nu zijn we dan ook vooral benieuwd of de foto’s die we eerder hebben gezien ook daadwerkelijk waarheid gaan worden.

  Zoals we al eerder aangaven snakken shooterfans na al het futuristische geweld gewoon weer eens naar een nieuwe Naziknaller. Het maakt ons eigenlijk niet zoveel uit wat de setting is, Battlefield is tof en een nieuwe Battlefield zou nog veel toffer zijn.

  Final Fantasy XV

  Na een jarenlange radiostilte rondom Final Fantasy XV, gooide Square Enix onlangs de schuiven los om ons te overspoelen met Final Fantasy informatie en gameplay. Er werd zelfs een releasedatum aangekondigd. Het is nu dan ook aan Square om te tonen dat de game waar jarenlang op werd gewacht ook daadwerkelijk het wachten waard gaat zijn.

  Daarom mag je er dus vanuit gaan dat er veel nieuwe info over Final Fantasy XV zal komen op de E3. Als echte Final Fantasy fan mag je de aankomende E3 dus zeker niet missen. Misschien zien we nog wel veel meer gameplay, wie weet krijgen we wel weer net zo’n grote bombshell als toen de game werd aangekondigd.

  Fans van de Final Fantasy games zitten al zolang te wachten op een nieuwe Final Fantasy dat het bijna oneerlijk zou zijn om hen nog langer te laten wachten. Dus we gaan er maar gewoon vanuit dat Square op de E3 alles gaat laten zien van de game, zodat je volledig voorbereid naar 30 september toe kunt leven.

  Gears of War 4

  Hoe lang hebben we al moeten wachten op een nieuwe Gears titel? Te lang toch? Dat vinden wij nou ook. De nieuwe Gears of War 4 komt in oktober naar ons toe en we hebben al veel informatie mogen ontvangen over deze nieuwe shooter voor de Xbox One.

  Zo weten we al dat er een nieuwe vijand zal komen, evenals een nieuwe protagonist. Die protagonist is overigens niemand minder dan de zoon van Marcus Fenix. Daarnaast zal de gameplay voor het spel erg beïnvloed worden door het weer.

  Verder weten we dat het verhaal vooral draait rondom het onderzoek naar de opkomst van de nieuwe vijand en dat het zich afspeelt na de gebeurtenissen van de laatste Gears of War titel.

  Eigenlijk hebben we al best wel veel details ontvangen over Gears of War 4, maar nog meer informatie is natuurlijk altijd welkom. Wat nog fijner zou zijn: geef ons de game gewoon maar vast, we hoeven niet per se te wachten tot oktober. Gelukkig hebben we binnenkort al een beta van de game.

  Mass Effect Andromeda

  Net als Battlefield 5 lekte ook Mass Effect Andromeda uit doormiddel van een aantal foto's. Daarnaast hebben we ook al een korte teaser trailer kunnen zien. We wisten al dat er een nieuw deel aan zat te komen en het wachten is al een tijdje bezig.

  De futuristische RPG serie waar vrijwel iedereen van is gaan houden werd niet zo goed afgesloten en het is dan ook aan het nieuwe deel voor de current-gen consoles om de vieze smaak weg te spoelen.

  We weten dat niet iedereen het einde van Mass Effect 3 slecht vond. Maar het merendeel was erover eens dat Bioware en EA dit anders aan hadden kunnen pakken. Als er zelfs een speciaal nieuw einde moet komen om de fans tevreden te stellen, dan weet je eigenlijk wel hoe erg het was.

  Genoeg gepraat over het einde van Mass Effect 3. Tijd om vooruit te kijken naar Mass Effect Andromeda. Deze gaat gewoon ongelofelijk tof worden, we hebben al een aantal gelekte beelden mogen aanschouwen en daar ziet de game er wel heel erg goed uit. Iedereen snakt naar een nieuwe Mass Effect en die gaat dus gewoon op de E3 getoond worden.

  Laat ons die nieuwe game maar zien, we willen ermee aan de slag. Het liefst gisteren al, maar vandaag mag ook.

  The Legend of Zelda Wii U

  Last but not least zouden we zeggen. Na één teaser op de E3 is het stil geworden rondom de nieuwe Zelda. Of dit een goed of slecht teken is weten we niet.

  Het enige wat we wel zitten te wachten op de nieuwe HD Zelda. Natuurlijk hebben we Twilight Pincess in HD mogen aanschouwen, maar de nieuwe Legend of Zelda Wii U wordt vanaf de grond af gebouwd in HD.

  Tel dit bovenop het feit dat een van de ontwikkelaars al heeft gezegd dat de titel net zo vernieuwend gaat zijn als Ocarina of Time destijds was, en je wekt onze interesse. Het kan zijn dat de titel straks niet voor de Wii U uit gaat komen, in dat geval mag het ook voor de Nintendo NX worden. We waren immers toch al van plan om de nieuwe Nintendo console aan te schaffen.

  Die NX zullen we het een andere keer over moeten hebben. Die past namelijk niet in deze top 10 E3 games om naar uit te kijken. Over een HD Legend of Zelda aankondiging droomt menig Zelda fan in ieder geval al een behoorlijke tijd. En hij gaat er eindelijk komen.

  Natuurlijk zijn dit lang niet alle games die we gaan zien op de E3, maar dit zijn de titels waarvan we al enigszins zeker zijn dat we deze gaan zien op de Electronic Entertainment Expo. Eigenlijk kunnen we na het schrijven van deze top 10 E3 games nog maar een ding zeggen: is het al juni?

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.