5 redenen waarom je Riders Republic moet spelen als sportliefhebber

Article
zaterdag, 30 oktober 2021 om 11:00
riders republicf1633105689
Riders Republic is sinds 28 oktober voor een week gratis te spelen. In de game kan je op de hoogste natuurgebieden skiën, snowboarden en nog veel meer! Dit zijn vijf redenen waarom je Riders Republic moet spelen als sportliefhebber.

1. De open-world

Ubisoft heeft ervoor gekozen om deze game een open-world te geven. In de game kan je in verschillende Amerikaanse parken spelen waaronder, Yosemite Valley, Bryce Canyon, Zion. Sequoia Park, Grand Teton, Canyonlands en Mammoth Mountain. Het speelterrein is enorm groot, maar ook erg divers.
Zo zijn er besneeuwde bergtoppen, ravijnen en modderige hellingen. In het midden van de map is een sociale hub, waarin je met andere spelers kunt communiceren en spelen.
riders republic 2f1635509248

2. Veel variatie sporten

Bij een grote open-world horen ook verschillende sporten. Zo kan je voor elk terrein een gepast voertuig gebruiken en hoef je niet onnodig veel moeite te doen om bijvoorbeeld een berg te beklimmen met een ski. De vijf belangrijkste sporten in het spel zijn mountainbiken, skiën, snowboarden, raketwingsuit-vliegen en wingsuit-vliegen.
Het is erg gemakkelijk om van sport te wisselen. Je hoeft namelijk niet alles op pauze te zetten of naar een speciaal menu te gaan, alle sporten kunnen in hetzelfde evenement worden toegepast. De mountainbikes en ski’s zijn ook beschikbaar in de carrièremodus, zowel voor racen als voor freestyle.
146617 riders republic playstation 5 screenshot 05f1635509422

3. Je eigen carrière in de game

Hoewel de focus van het spel voornamelijk op multiplayer ligt, kan je ook je eigen carrière opstarten in de carrièremodus. In de carrièremodus kan je een pro worden in Bike freestyle, Bike racing, Ski freestyle, Ski racing, Wingsuit en Rocket Wingsuit. Er zijn verschillende competities waarin je kan meespelen, zoals de UCI Mountain Bike World Cup.
Het verhaal wordt gepresenteerd als een Reality tv-serie waarin jij als nieuwe Rider regelmatig met andere mensen kan praten voor informatie en keuzes moet maken. Verder kan je voor je eigen Rider een officiële sponsordeal krijgen met een bekende sportsponsor.
146617 riders republic playstation 5 screenshot 02f1635515343

4. Opnemen tegen veel andere spelers

Net zoals in een echte race neem je het in het spel opnemen tegen andere deelnemers. Dit kunnen maar liefst 50 andere spelers zijn. Voor de PlayStation 4 en Xbox One kunnen dit maximaal 20 tegenstanders zijn. Dit zorgt voor veel chaos op het parcours, maar ook voor veel plezier.
Spelers kunnen samen in een team spelen of allemaal voor zichzelf. Er is ook een ranked modus in Riders Republic. Hierin strijd je om de absolute top te behalen in het spel. De ranked modus heet Cup Mode en bevat alle vijf de sporten.
riders republic 5f1635509285

5. Cross-play

Heb je vrienden die niet dezelfde console hebben, dan kan je alsnog samen spelen in deze game. Dankzij de cross-play mogelijkheid kan je met je vrienden spelen op elk platform waarop het spel te spelen is. Je kan samen met je vrienden Riders Republic spelen op de PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S en Xbox One.
Samen met je vrienden kan je nu op stap gaan, en de enorm grote wereld verkennen. Je kan samen in een team een wedstrijdje spelen of tegen elkaar racen. De game is nu officieel uit en tijdelijk gratis te proberen, dus mis je kans niet!