De beste tips om PS5 games met korting te scoren

Article
zondag, 18 juli 2021 om 9:00
playtation 5 studiof1605864992
Gamen kan een dure hobby zijn, helemaal wanneer je net een PS5 in huis hebt gehaald of van plan bent om te kopen. Je kan gelukkig wel flink wat besparen door PS4 games met korting te scoren. Met deze tips haal je nieuwe titels voor de goedkoopste prijs in huis!

Ga voor de PS5 met disc-tray

Als je nog geen PlayStation 5 in huis hebt staan en graag wil besparen op je aankoop, dan lijkt het een verstandige keuze om voor de PlayStation 5 All-Digital Edition te gaan. Deze versie van Sony’s next-gen console heeft namelijk geen blu-ray disc-tray en is daardoor 100 euro goedkoper. Een slimme manier om wat geld te besparen op je aankoop.
En het is op de korte termijn een methode om minder geld te hoeven uitgeven, maar op de lange termijn ben je met de All-Digital PS5 veel meer geld kwijt. Als je de optie hebt, kies dan daarom zeker voor de PS5 met een disc-tray.
De reden daarvoor is simpelweg een kwestie van aanbod. Heb je toegang tot fysieke versies van games, dan kan je PS5 titels overal scoren. Of dat nu in een webshop is, een winkel om de hoek of bij Sony zelf. Heb je de PS5 All-Digital Edition, dan ben je aan helemaal aan Sony zelf overgeleverd. En de prijzen in de PS Store zijn simpelweg over het algemeen één of meerdere tientjes hoger dan in andere winkels, zelfs tijdens een sale. De PS5 All-Digital Edition is dan ook een klassiek geval van ‘goedkoop is duurkoop’.
playstation store golden weekf1619704410

Wees geduldig

Wanneer je enthousiast bent geworden voor een bepaalde game, dan is het lastig om je in te houden om niet meteen die titel online te bestellen of om je lokale gameboer een bezoekje te brengen. We hebben er waarschijnlijk allemaal wel een keer ervaring mee gehad.
Wil je alleen de meeste korting krijgen op de game in kwestie, dan is het verstandig om eventjes geduld te hebben. Waar webshops namelijk vroeger alleen aan het stunten waren rond de feestdagen, is het tegenwoordig bijna elke maand raak. En daarbij worden zelfs de meest recente games niet overgeslagen. Zo heeft bol.com recent nog nieuwe PS5 games met flink wat korting verkocht.
Is een game dus alleen voor de volledige prijs beschikbaar, blijf met je handen van je (digitale) portemonnee af en wacht even een sale af. Geduld is een schone zaak!
ac valhalla previewf1594220838

Sla officiële stores niet over

Het is geen geheim dat third party winkels over het algemeen betere aanbiedingen hebben dan officiële stores van de uitgever zelf. Zoals gezegd zijn games op de PlayStation Store bijvoorbeeld vaak duurder dan in andere winkels. Dat betekent alleen niet dat je officiële winkels helemaal moet negeren.
Zo hebben sommige officiële winkels voordelen die niet op het eerste gezicht duidelijk zijn. Wil je bijvoorbeeld de Gold Edition van Assassin’s Creed Valhalla kopen - zodat je meteen met de DLC-uitbreidingen aan de slag kan - dan lijkt op het eerste gezicht een externe webshop goedkoper dan de Ubisoft Store. De officiële winkel van Ubisoft heeft alleen een standaard actie waarbij je punten in kan leveren voor 20 procent korting op je aankoop, waardoor de game ineens een stuk goedkoper is dan bij een third party webshop.
Zo zijn er nog wel meer ‘verstopte’ acties die niet op het eerste gezicht duidelijk zijn, maar waar je wel flink wat centen mee kan besparen. En bij de originele bron kan je natuurlijk ook zeldzame versies zoals Collector’s Editions vinden. Sla dus niet meteen een officiële store over, maar kijk goed wat de mogelijkheden zijn.
pexels kindel media 7054414f1626360638

Gebruik een prijsvergelijker

Hoewel het soms kan lijken of je een goede deal te pakken hebt wanneer een game in de sale is of permanent is verlaagd, kan je soms alsnog een dief van je eigen portemonnee zijn. Het komt namelijk meer dan eens voor dat meerdere webshops of winkel een uitverkoop houden en je net de duurdere versie van de twee te pakken hebt.
Voordat je overgaat tot de aankoop van een game, gebruik een prijsvergelijker. Daarmee kan je meteen zien of je echt de meest goedkope versie van de titel te pakken hebt. Of je kan natuurlijk ook zelf even alle winkels afgaan waar je graag je games bestelt, dan ben je alleen even wat langer bezig.
pexels karolina grabowska 5632403 1f1622620987

Trap niet in valse kortingen

Het hele jaar lang kan je nu dus genieten van kortingen bij de meeste webshops, maar blijf wel alert als het gaat om aanbiedingen en acties. Soms lijken deals een stuk aantrekkelijker te zijn dan dat het daadwerkelijk is.
In het verleden hebben webshops en winkels namelijk vaker games gepresenteerd met veel procent korting op basis van de standaard prijs. Alleen was de ‘standaard’ prijs ineens een stuk hoger gemaakt dan normaal. Zo lijkt het alsof er veel korting gaat over een game, terwijl je in werkelijkheid maar een paar euro bespaart - of zelfs helemaal niks! Staar je dus niet blind op aantrekkelijke percentages, maar houd je ogen gericht op de absolute totaalprijs. Op die manier word je niet voor de gek gehouden door sjoemelende winkels.