Wanneer is de release van Obi-Wan Kenobi op Disney+?

Article
zondag, 15 mei 2022 om 15:00
Het is binnenkort eindelijk zover: Obi-wan Kenobi krijgt zijn eigen spin-off serie. Maar wanneer komt de serie eigenlijk op Disney+?
Sinds 2015 wordt er al gespeculeerd over een Obi-Wan Kenobi film, maar op 25 augustus 2019 werd bekendgemaakt dat er een TV-serie over het personage in de maak is. In de serie zal Ewan McGregor terugkeren in zin rol als de iconische Jedi-Meester.
Disney maakte eerder bekend dat vanaf 25 mei 2022 elke woensdag om 09:00 een nieuwe aflevering wordt uitgezonden, maar nu is bekendgemaakt dat de serie op vrijdag 27 mei 2022 verschijnt met een dubbele aflevering. Waarom de Obi-Wan Kenobi serie is verschoven is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk heeft het een verband met Star Wars Celebration, wat rond dezelfde tijd wordt gehouden.

Hoeveel afleveringen komen er?

In tegenstelling tot The Mandalorian, wordt de Obi-Wan-serie iets korter. Zo heeft The Mandalorian acht afleveringen en krijgt Obi-Wan Kenobi zes aflevering. De afleveringen duren elk ongeveer 45 minuten lang, maar volgens geruchten kunnen sommige afleveringen wel langer dan een uur duren. Hoe dan ook, we zouden een extra 4,5 uur aan Star Wars-content moeten krijgen.
Na de release van de serie op vrijdag 27 mei, kunnen we de volgende afleveringen verwachten op woensdagen. Elke woensdag zou er een nieuwe aflevering verschijnen. De laatste aflevering van de serie zal op 22 juni 2022 te zien zijn op Disney+.

Waar gaat Obi-Wan Kenobi over?

De nieuwe Disney+ Original speelt zich af tussen de Star Wars-films Revenge of the Sith en A New Hope en volgt Obi-Wan Kenobi. Een Jedi-meester die Order 66 overleefde en zich nu schuilhoudt op planeet Tatooine. Terwijl hij waakt over een jonge Luke Skywalker, wordt de Jedi ook nog eens verwikkeld in een “meeslepend avontuur”.
Naast Ewan McGregor keert ook Hayden Christensen weer terug in de Star Wars-franchise. In 2005 was hij hier voor het eerst te zien als Darth Vader in Revenge of the Sith. Andere terugkerende castleden zijn Joel Edgerton en Bonnie Piesse als Owen en Beru Lars, de oom en tante van Luke Skywalker. Daarnaast zullen we ook een paar nieuwe gezichten zien in het Star Wars-universum. Zo speelt Rupert Friend de Grand Inquisitor en is Moses Ingram te zien als Reva, een Inquisitor.
Kijk jij uit naar de serie? Laat het weten in de comments!