Indie-nieuws: Dungeon Life, Marble Maid en de Nintendo Indie Showcase

Article
zondag, 15 mei 2022 om 16:00
nintendo indie worldf1652361898
Wij brengen je weer helemaal op de hoogte avan het laatste indie nieuws en wat er zoal gespeeld is op de redactie en geven je tips uit de wereld van de Indie-games. Deze week met een Idle Clicker en de Nintendo Indie Showcase!
Het wegvallen van E3 heeft de plannen van veel publishers overhoop gehaald. De ene partij,waaronder Microsoft, besluit de showcase die ze toch al van plan waren gewoon alsnog te houden, andere partijen duiken in het opengevallen gat en brengen hun showcase nu al. zo kan het zijn dat we deze week al de Indie World Showcase van Nintendo voorgeschoteld kregen. De verwachiting is dat meer -vooral indie publishers- nu hun kans op extra aandacht gaan grijpen. Maar deze week dus eerst Nintendo!
Daarnaast heben we weer een aantal leuke games die nieuw verschijnen en een mooie fysieke release van een Warhammer 40.000 game!
dungeon lifef1652365904

Dungeon Life

Dungeon Life is een nieuwe mobiele game voor Android en iOS. De game is een vorm van Idle Clicker en wie deze rubriek volgt weet dat ondergetekende daar nogal fan van is: wat is er nu relaxender dan een game te spelen die eigenlijk al het harde werk voor je uit handen neemt? Dungeon Life combineert de Idle Clicker gameplay met een dungeon crawler.
Je stuurt je held (m/v) via een portal een dungeon in en hij/zij doorloopt automatisch het level op zoek naar vijanden. Ook het vechten gaat automatisch. Is er voor jou dan niets te doen? Jawel, door het scherm te tappen kan je je vechter een boost geven, waardoor hij tot 250% extra kracht verdient. Een level duurt zo'n 30 seconden, dus dat is goed te overzien. Elk level wordt afgesloten met een eindbaas.
Daarna kan je kiezen of je en volgend level aandurft, of liever naar je startdorp terugkeert. Daar kan je je verdiensten gebruiken om diverse upgrades door te voeren, je gewonnen materialen kan inzetten om spreuken te ontsluiten en je wapens en armor verstevigen, zodat je meer kans maakt bij de steeds hoger wordende levels.
Dungeon Life is een bijzondere game van Happy Games. De game kent, helemaal bijzonder voor een mobiele game, GEEN advertenties of in game aankopen. De game is sinds vandaag uit Early Access en hier te vinden in de Store.

Marble Maid

Iedereen die wel eens een Monkey Ball of Marble Madness game gespeeld heeft zal de gameplay van Marble Maid bekend voorkomen. De maid van dienst, compleet met wit schort en kort zwart jurkje navigeert zich door levels in een glazen bol. Maar in tegenstelling tot Marble Madness is het doel niet alleen om zo snel mogelijk het einddoel te behalen zonder van het platform af te vallen, hier moet je de ruimtes ook afstoffen. Dat doe je door Dust Bunnies op te jagen en te pletten.
Dat is nog lastiger dan gedacht, want die dust bunnies zijn snel als konijnen en hupsen er vandoor zodra ze kunnen, zelfs over het randje de dieperik in, waarna je ze opnieuw moet spawnen. Dat gecombineerd met een tijdsdruk per level zorgt al snel voor een rush om die bunnies zo snel mogelijk te pakken te krijgen. Deze gameplay wordt gecombineerd met wat adolescente content, waaronder upskirts en andere net-even-niet-netjes content. Eigenlijk is dat jammer, want de game heeft dat helemaal niet nodig. De gameplay is prima, de levels uitdagend en er is voldoende content om je langere tijd zoet te houden.
Marble Maid is zowel op Steam als op de Nintendo Switch verkrijgbaar.

Soundfall

Men neme Crypt of the Necrodancer en wisselt het roguelite gedeelte in voor twinstick shooter. Dan krijg je Soundfall. Klinkt goed? Dat vind ik ook. In Soundfall kan je alleen schieten of dodgen op de beat van de muziek. Dus tik je constant met je voet mee om het ritme vast te houden terwijl je hectisch vijanden vermijdt en kapot schiet. Gooi er een paar schepjes charme en artstyle bij. Vul tenslotte de rest in met uitstekende muziek die ik zonder pardon in mijn Spotifylijst heb gezet. Oh, en coop kan lokaal of online tot en met vier spelers. Dusseh, waar wacht je nog op?
Arran

Indie World Showcase

Nu E3 niet doorgaat zien diverse publishers hun kans schoon om hun eigen showcase te presenteren. Was het vorige week Eastasiasoft die hun aankomende line-up liet zien, deze week was het de beurt aan Nintendo om de aandacht op hun aankomende indie-line-up te vestigen. Daar kwam en flink aantal leuke games langs, waarvan sommigen al direct in de estore te koop waren.
Dit is een overzicht van alles wat tijdens de Nintendo Indie World Showcase de revue passeerde:
  • Gunbrella van Doinksoft en Devolver Digital. Als Devolver betrokken is, dan moet je opletten, die hebben een feilloze neus voor gewledige indie-games!
  • Another Crab’s Treasure van Aggro Crab, een heuse soulslike met ee n krab in de hoofdrol.
  • Mini Motorways van Dinosaur Polo Club: een wegenmanagement sim waarbij het aan jou is om files in de grote stad op te lossen.
  • Ooblets van Glumberland: een combinatie van tamagochi en sims met Ooblets in de hoofdrol.
  • ElecHead van Nama Takahashi: een 2d puzzler
  • Soundfall from Drastic Games and Noodlecake: Kijk naar de mini-review van Arran hierboven!
  • Wildfrost van Deadpan Games en Chucklefish: ene tactische deckbuilder in de kou.
  • We are OFK van Team OFK: Droom, date en betaal je huur in Los Angeles.
  • Batora: Lost Heaven van Stormind Games en Team 17: Het team achter Worms heeft nu een achtie-RPG gecombineerd met twin-stick shooter mechaniek om een episch ruimtevaartverhaal te vertellen.
  • SILT van Spiral Circus en Fireshine Gamesis ene puzzel-adventure die zich in de oceanen afspeelt.
  • Totally Accurate Battle Simulator van Landfall Games: controleer een leger van wobblers in gevecht met de wobblers van je tegenstander.
  • Wayward Strand van Ghost Pattern: Onderzoek levende verhalen in een vliegend ziekenhuis. Flying Doctors iemand?
  • Cult of the Lamb van Massive Monster en Devolver Digital: Nóg een Devolver Digital game. Dit keer een Actie-adventure als lam dat gered is van de slacht moet je een trouwe groep volgelingen zien te verwerven.

  • OPUS: Echo of Starsong – Full Bloom Edition van SIGONO: Een puzzelgame tussende sterren.
  • Gibbon: Beyond the Trees van Broken Rules. Navigeer door een jungle waarin alles beweegt en rondslingert.