Wanneer is de FIFA 23 release?

Article
zondag, 22 mei 2022 om 9:00
fifa 23f1652370170
FIFA 23 gaat later dit jaar verschijnen, ondanks het feit dat de game nog niet eens onthuld is. EA is achter de schermen al bezig met het volgende deel, maar houdt haar kaarten nog stijf tegen de borst. Toch kunnen we alvast een aantal vragen voor je wegnemen, zoals de vraag wanneer de FIFA 23 release nou precies is.
Laten we voorop stellen dat FIFA 23 officieel nog geen releasedatum heeft. EA heeft deze nog niet bekendgemaakt, al is dit slechts een kwestie van tijd. Toch is de FIFA 23 release wel al enigszins te voorspellen, want EA brengt de game op een hele specifieke tijd in het jaar uit.

De FIFA 23 releasedatum

FIFA-games verschijnen vrijwel altijd in het einde van september of in de eerste week van oktober. De enige uitzondering op deze regel was FIFA 21 die in de tweede week van oktober uitkwam. Dit had te maken met het coronavirus waardoor de ontwikkeling van de game een stukje langer duurde en de releasedatum uitgesteld moest worden.
Hiervoor kwam een nieuwe FIFA-game altijd uit op de laatste vrijdag van september. Dit had in 2022 eigenlijk ook moeten gebeuren, maar toen viel de laatste vrijdag van september al heel vroeg, namelijk op 24 september. Daardoor koos EA voor een releasedatum op 1 oktober.
Voor de editie van dit jaar zien we EA alleen niet meer kiezen voor de oktobermaand. In 2022 valt de laatste vrijdag van september samen met de laatste dag van de maand, 30 september. Dat is dan ook de meest waarschijnlijke datum waarop FIFA 23 gaat verschijnen.
messi fifa 22f1642756543

FIFA 23 release al eerder

Toch is er waarschijnlijk wel nog een optie om nog eerder met FIFA 23 aan de slag te gaan. EA biedt namelijk bij iedere release een optie aan om de game vroegtijdig te spelen. Door de Ultimate Edition van FIFA 23 krijg je toegang drie a vier dagen eerder toegang tot de game. Tenminste, zo ging het in voorgaande jaren en dit jaar lijkt daarop geen uitzondering te worden.
De andere optie om FIFA 23 vroegtijdig te spelen komt via EA Play. Verwacht wordt dat je de game al tien dagen eerder kunt spelen als je EA Play hebt, net zoals dit bij FIFA 22 het geval was. Let alleen wel op dat je via deze route slechts 10 uur kunt spelen tot de game officieel verschijnt. Als je dus heel veel FIFA speelt, is dit misschien niet eens de beste manier om vroegtijdig te spelen.
fifa 22f1626099250

FIFA 23 wordt de laatste

FIFA 23 moet officieel nog verder uit de doeken gedaan worden door EA, maar wel is al duidelijk dat het de laatste wordt. EA heeft de samenwerking met FIFA stopgezet en stapt over op de naam EA Sports FC. Die verandering komt alleen wel pas volgend jaar, dus komt de game dit jaar gewoon nog als FIFA 23 uit.
Er is al veel informatie over de game gelekt en wij hebben alle geruchten alvast voor je op een rijtje gezet. Ook hebben we uitgebreid alles wat je over FIFA 23 moet weten voor je verzameld, zodat je alvast helemaal op de hoogte bent.

Populair Nieuws

Laatste Reacties