Alles wat je over FIFA 23 moet weten

Article
zaterdag, 21 mei 2022 om 13:00
fifa 23f1652370170
2022 is alweer bijna halverwege en zo langzamerhand ruiken we de nieuwe FIFA-release alweer. Halverwege het jaar wordt doorgaans een nieuwe FIFA uit de doeken gedaan, al wordt dit jaar de release mogelijk een stukje anders dan normaal. Alles wat je over FIFA 23 moet weten leggen we je hier uit!
FIFA 23 belooft iets anders te worden dan wat we van de reeks gewend zijn. Het is namelijk de afscheidstour van FIFA, want de naam wordt voor het laatst gebruikt dit jaar. De eerstvolgende titel krijgt namelijk de naam EA Sports FC. Voor het zover is, maken we ons alleen wel eerst nog op voor FIFA 23 en daarom lichten we alles wat er nu al duidelijk is voor je uit!

De FIFA 23 releasedatum

Uiteraard trappen we af met de releasedatum voor de nieuwe FIFA-game. Deze is momenteel nog niet officieel duidelijk, maar een goede indicatie is er gelukkig wel al. FIFA-games verschijnen doorgaans op de laatste vrijdag van september, al is de releasedatum in de COVID-jaren langzaam een beetje verlaat naar de eerste week van oktober.
Volgens die logica verwachten we dat FIFA 23 eind september/begin oktober verschijnt. De twee data die meest logisch zijn, vallen op vrijdag 30 september en vrijdag 7 oktober. Uiteraard verwachten we wel dat vroege toegang weer geïmplementeerd wordt, waardoor de spelers die de duurste editie aanschaffen een paar dagen eerder al met de game aan de slag mogen.
Platformen zijn overigens ook nog niet bekendgemaakt. Gezien FIFA doorgaans een enorme levensspanne heeft op consoles, verwachten we dat de game niet alleen op de huidige generatie verschijnt. Vermoedelijk kun je de game verwachten op de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch en Google Stadia.
xbox series x studiof1603966676

Crossplay toevoeging

Die platformen zijn dit jaar wel een stukje belangrijker geworden. EA heeft recentelijk voor FIFA 22 crossplay toegevoegd. Daarmee is ook direct de verwachting geschept dat FIFA 23 de feature vanaf de eerste dag heeft. Officieel is dit alleen nog een vraagteken.
Crossplay duikt alleen wel al enorm veel op in de geruchtenmolen rondom FIFA 23. Zo meldt DonkTrading op Twitter bijvoorbeeld dat de feature naar het volgende deel gaat komen, vermoedelijk vanaf de lancering. Hetzelfde account meld alleen ook nog een ander, opvallend detail waar veel gebruikers van omver zullen vallen.
fifa 22 03f1627654844

Free-to-play?

De Twitteraar meldt dat FIFA 23 free-to-play gaat worden. Laten we vooral duidelijk zijn: het betreft hier een gerucht. Veel aanwijzingen dat de game daadwerkelijk free-to-play wordt, zijn er alleen niet.
De enige indicatie is eFootball, de concurrent van FIFA. De Konami-titel is gratis om te spelen en mogelijk zou EA de competitie aan willen gaan door haar game ook gratis aan te bieden. Voor nu nemen we dit aspect alleen met een flinke korrel zout en verwachten we gewoon weer de portemonnee te moeten trekken om de game te krijgen.
de ligt juventus fifa 19f1595235209

Het WK

Eén van de grootste nieuwe features van FIFA 23 is de toevoeging van het WK. Het internationale toernooi trapt eind dit jaar af en dat betekent ook dat FIFA 23 hierop inspeelt. Zo heeft EA al bekendgemaakt. Het wereldkampioenschap voor zowel de mannen als vrouwen wordt aan de game toegevoegd.
Hoe dit precies vorm gaat krijgen, is wel nog een groot mysterie. Momenteel weten we alleen dat het WK zelf in Qatar afspeelt voor de mannen, terwijl de vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland strijden voor de prestigieuze titel. De verwachting is dan ook dat de stadions in de nieuwe voetbaltitel zitten, zoals ook in voorgaande edities het geval was, maar officieel is dit ook nog niet bevestigd.
messi fifa 22f1642756543

Meer nieuwe features?

De toevoeging van het WK 2022 is niet de enige nieuwe feature die fans kunnen verwachten van FIFA 23. Journalist Tom Henderson stelt dat er nog wel meer features op de planning staan. Welke dit zijn, meldt hij alleen niet. Hij stelt slechts dat het meerdere features betreft.
Een vrij veilige voorspelling lijkt verbeterde HyperMotion Technology te zijn. Deze techniek werd voor FIFA 22 ontwikkeld en vrijwel zeker heeft EA de techniek verder bijgewerkt om de game nog beter te laten spelen.
easportsfcf1652369616

De laatste FIFA

Met die nieuwe features belooft FIFA 23 één van de grotere FIFA-games in jaren te worden. Daarmee wordt het ook direct de laatste in de huidige vorm, want EA gaat vanaf volgend jaar de naam FIFA dus laten varen. Dat betekent dat FIFA 23 de laatste wordt en het deel daarna onder de naam EA Sports FC door het leven gaat.
Wel zal EA’s voetbaltitel gewoon voorzien worden van tal van teams, spelers en competities die je gewend bent. Waar voetbalbond FIFA haar begeerde licentienaam gaat slijten, is alleen wel de vraag van het moment. De voetbalbond kondigde al aan dat FIFA als gamenaam gewoon door moet gaan, maar de vraag is waar.
De tijd zal die vraag beantwoorden, net als de vele vragen die er nog zijn over FIFA 23. Voor meer informatie over de game, hebben we hier alvast alle grote geruchten die rondom de game opduiken op een rijtje gezet.

Populair Nieuws