'PS5 Dualsense controller gebruikt minderwaardige onderdelen'

News
vrijdag, 05 maart 2021 om 16:00
dualsensef1589527352
De PlayStation 5 is werkelijk een beest van een apparaat die je een next-gen beleving geeft. De controller heeft alleen jammer genoeg wat problemen die nogal wat roet in het eten kunnen gooien. Een uitgebreide test van de DualSense controller leidt nu tot de conclusie dat er vermoedelijk minderwaardige onderdelen gebruikt worden voor het apparaat.
Dat meldt de Belgische site van consumentenorganisatie Test Aankoop naar aanleiding van klachten rondom PS5 DualSense controller drift of stickdrift. Simon November van Test Aankoop meldt dat de controllers veel te snel stuk gaan en dat dit niet voor het eerst is dat een console met dergelijke problemen kampt. Er worden volgens hem minderwaardige onderdelen in de controller gebruikt.

PS5 DualSense probleem groter dan gedacht

Test Aankoop nodigt mensen met DualSense problemen aan, of het nou controller drift is of iets anders, op terapkapot.be hun probleem te melden. De organisatie probeert alle klachten te bundelen om zo bij Sony een betere oplossing te kunnen afdwingen. De controller is volgens November niet duurzaam op het moment en dat terwijl het toch één van de dingen is die het meest intensief gebruikt worden bij de console. Er moet dan ook een oplossing komen volgens November.
Het DualSense probleem is daarbij groter dan gedacht, want niet alleen de analoge sticks zouden problemen veroorzaken. Ook andere onderdelen zouden snel slijten en te goedkoop of fragiel zijn. Of Test Aankoop een vuist kan maken is nog even afwachten. Sony heeft inmiddels al een rechtszaak voor haar kiezen gekregen wegens de gebrekkige controllers.