Waarom zou je PlayStation Plus in huis halen?

  Veel mensen die in het bezit zijn van een spelcomputer van Sony hebben wel gehoord van de speciale service die PlayStation Plus heet. Van die mensen zijn er velen die zich ook al geabonneerd hebben en dus gebruik kunnen maken van de vele extra’s die Sony biedt. Ben je echter nog niet overtuigd? In deze special gaan we nog eens na welke belangrijke voordelen de service te bieden heeft.

  Gratis games
  Twee jaar geleden kwam Sony met een service voor gamers, door gamers: PlayStation Plus. Deze service is speciaal voor de games ontstaan en dit is dan ook de fundamentele basis. Wanneer je lid bent, kun je namelijk rekenen op games, veel games. Maar liefst 65(!) per jaar om precies te zijn. Zowel PlayStation 3 (39 games per jaar) als PlayStation Vita (26 games per jaar) bezitters kunnen rekenen op tientallen titels, die maandelijks worden ververst.

  En Sony haalt alles uit de kast om de beste titels voor je klaar te zetten. Een kleine greep uit de eindeloze lijst toppers: Sleeping Dogs, Mass Effect 3, inFamous 2 en LittleBIGPlanet 2. Ook de Vita doet niet onder voor zijn grote broer. Met games als Uncharted: Golden Abyss, Gravity Rush en WipEout 2048 kun je je uren vermaken. Alleen al voor deze service zou je een abonnement kunnen aanschaffen, want duur is het zeker niet. Gelukkig is Sony nog niet klaar met uitdelen.

  Een uur gratis testen
  Want naast gratis games kun je ook een heleboel toppers gratis uitproberen. Geen korte demo, zoals je die misschien gewend bent. Nee, je krijgt maar liefst een uur de tijd om een game uit te proberen. Zo kun je heel makkelijk zien of een game wel echt iets voor jou is. Het proberen van games in niet alleen leuk, maar is dus ook kostenbesparend.

  Er is echter nog meer gratis content. Wat te denken van demo’s en bèta’s? Als PlayStation Plus houder mag je rekenen op veel voorrang of zelfs exclusief speelmateriaal. De bèta van Uncharted 3: Drake’s Deception was bijvoorbeeld langer te spelen door Plus abonnees dan door mensen die geen abonnement hebben. Je zult dus vaak voorrang hebben op andere gamers.

  Automatisch updaten
  Naast demo’s heb je natuurlijk nog iets wat elke gebruiker wel eens moet downloaden: updates. Heb jij genoeg van het wachten tot je PlayStation 3 eindelijk klaar is met updaten? Met PlayStation Plus wordt het mogelijk om de nieuwste updates automatisch te downloaden wanneer ze uitkomen. Zonder dat je iets hoeft te doen wordt je console of handheld geüpdatet en wanneer je weer wilt gamen, kun je meteen aan de slag.

  Korting pakken
  En als alles netjes geüpdatet is, kun je een kijkje nemen in de PlayStation Store. Naast gratis games zorgt PlayStation Plus er ook voor dat je op een heleboel artikelen korting ontvangt. Van volledige games tot achtergronden, alles gaat speciaal voor jou in de uitverkoop. Middels een plusje en een gele prijs wordt aangegeven hoeveel minder jij betaalt tegenover mensen zonder abonnement. Nog een super handige methode om geld te besparen dus!

  Cloudsaving
  De meest recente toevoeging aan de lijst van functionaliteiten voor PlayStation Plus, is het opslaan van gegevens in de cloud. Via deze techniek kun jij bijvoorbeeld al jouw savebestanden met een druk op de knop online gooien, zodat jij ergens anders weer verder kunt met je game. Zowel de PlayStation 3 als de PlayStation Vita hebben een gigabyte aan cloudruimte, dus al je savegames kun je zonder problemen kwijt. Hierdoor wordt je op en top mobiel, en kun je overal dezelfde PlayStation-ervaring krijgen als thuis.

  Alles in één
  PlayStation Plus is dus niet zomaar een service. Voor een reële prijs krijg je namelijk een bult met extra’s terug. Gratis games, exclusieve toegang tot content, kortingen, cloudsaving, titels testen, alleen al met PlayStation Plus kun je uren verder. Voor de prijs van één nieuwe game kun je een jaar lang gebruik maken van al het moois dat Sony met de service biedt. Voor die 50 euro krijg je zoveel terug, dat je zeker kunt spreken van een win-win situatie.

  PlayStation Plus

  Verkijgbaar vanaf 29 june 2010

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.