5 redenen waarom Life is Strange before the Storm de moeite waard is

Article
vrijdag, 16 maart 2018 om 17:11
xgn google image
Als je houdt van emotionele meeslepende verhalen, dan is Life is Strange Before the Storm jou op het
lijf geschreven. Eerder kreeg de game al 3 losse episodes en een bonusaflevering, maar elke
hoesjesliefhebber wil dit in de kast hebben staan. Je leest hier 5 redenen waarom Life is Strange Before the Storm de moeite waard is.

Interessante personages

Een belangrijke reden om Life is Strange Before the Storm te spelen, is vanwege de uitstekende cast. De episodes draaien voornamelijk om Chloe en Rachel, twee meiden die een warme vriendschap sluiten. Chloe is de wat onzekere van het stel. Thuis trapt ze aan tegen de orde, wat te maken heeft met een groot verlies. Haar vader is overleden. Maar zodra ze in Rachels buurt is, maakt haar brutale kant plaats voor een meer timide persoon.
Iets waar Rachel overigens prima mee om kan gaan, want zij zorgt ervoor dat Chloe haar vleugels spreidt en meer begint te fladderen. Ook als dit betekent dat er eens een schoolles geskipt moet worden. De band tussen de twee is in de drie episodes prachtig. Bovendien is het voor spelers van het ‘eerste’ deel, Life is Strange, een feest van herkenning. In die game wordt Rachel vermist en is de vraag wat er met haar gebeurd is. Chloe is bovendien al een paar jaar ouder, wat duidelijk zichtbaar is aan haar uiterlijk.
Spelers kruipen daar in de hoofdrol van Max, de beste vriendin van Chloe. Interessant is bovendien dat Life is Strange Before the Storm een bonusepisode bevat waarin we niet vooruitblikken, maar teruggaan naar de jeugd van Max en Chloe. Je proeft aan alles dat aan elk detail is gedacht en alle episodes van zowel dit deel als de vorige, sluiten naadloos aan. Nooit ben je de personages zat, omdat ze zoveel (herkenbaars) meemaken.
128069

Exploreren

Wat naadloos aanslaat bij de vorige reden om Life is Strange Before the Storm te spelen is dat je naar hartelust kunt exploreren. Het is geen must, want spelers zijn in staat om enkel de rode draad van het hoofdverhaal te volgen. Maar het loont om dit wél te doen. Want in elk hoekje en gaatje schuilt waardevolle informatie. Door alle details die de game rijk is leer je de achtergrond van veel mensen kennen en wordt het verhaal heel geloofwaardig.
Bovendien is omgevingen verkennen handig voor het halen van alle achievements of trophy’s. Waar je in het vorige deel extra punten scoorde voor het maken van foto’s, krijg je dat in Before the Storm voor het maken van graffiti op bepaalde plekken. Dus zoek die hotte spots en krik je gamerscore op!
128070

Veelzijdigheid aan thema’s

De derde reden om Life is Strange Before the Storm te spelen is door de veelzijdigheid aan thema’s die het spel rijk is. Zo heeft Chloe te maken met het verlies van haar vader en worstelt ze met haar eigen gevoelens. Wat heeft de vriendschap met Rachel precies te betekenen? Op haar eigen beurt ontrafelt Rachel opeens een familiegeheim. En zo gebeuren er allemaal dingen waar je oren even van gaan klapperen.
Het geheel wordt op een zeer geloofwaardige manier gebracht. En wat betreft vriendschap, liefde en verlies zit er voor iedere speler ergens wel een herkenbaar element tussen. Daardoor voel je je al snel verbonden met de personages. Het is bijzonder om te zien hoe drie kleine episodes zoveel diepgang kunnen bieden.
128071

De prachtige muziek van Life is Strange Before the Storm

Een hele andere reden om Life is Strange Before the Storm te spelen, is vanwege de soundtrack. De soundtrack, die overigens geleverd wordt bij de Limited Edition, is grotendeels verzorgd door de Londense band Daughter. De helft van de soundtrack bestaat uit nummers van deze fantastische band. Met name het nummer Burn it Down werd zeer goed ontvangen, maar ook de rest van de nummers mag er zijn. De muziek van de soundtrack is erg meeslepend, soms dromerig, soms bombastisch en zodra alles samenkomt hét juiste arrangement dat de game ondersteunt.
128072

Emotioneel

En dan komen we aan bij de nummer één die aansluit op de de vorige reden om Life is Strange Before the Storm te spelen en dat is hoeveel emoties de game weet op te roepen. Het kán niet zo zijn dat je de game speelt en je niet inleeft in de personages. Life is Strange Before the Storm weet mensen te beroeren op een prachtige manier. De game kent mooie momenten en teleurstellingen. Het maakt het spel ontzettend menselijk. Dit alles wordt kracht bijgezet met een waanzinnige soundtrack.
Zodra je de bonusepisode Farewell speelt, bestaat het bijna niet dat je dit koud zal laten. Het is een emotioneel afscheid met nóg een grotere wending. Emotioneel dus. En door de ondersteunende muziek zal het lastig zijn om het dan droog te houden. Op zo’n moment komen alle 5 redenen samen waarom deze game de moeite waard is om te spelen. Want al die emoties komen tot stand door het goed neerzetten van personages, door een band die je voelt doordat je geëxploreerd hebt, door prachtige muziek en door de menselijke thema’s die aangeboord worden.
Life is Strange Before the Storm is nu fysiek verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Ook bij ons viel Life is Strange Before the Storm in de smaak. Lees hier onze Episode I review, Episode II review en Episode III review!