Waarom je Captain Toad Treasure Tracker moet spelen

Article
donderdag, 05 juli 2018 om 11:05
xgn google image
Ook Toad heeft zijn eigen game. Het schattige beestje keert terug naar de Nintendo Switch en de 3DS. Dit is waarom je Captain Toad Treasure Tracker moet spelen!
Toad (en stiekem ook Toadette) is één van de tofste Nintendo personages. Het personage met de veel te grote paddepaddstoel op zijn kop, heet zich eerder al bewezen. Nu gaat hij solo!

Lief en schattig

Vergeet even die loodgieter Mario, vergeet zijn lompe broer Luigi, vergeet de beeldschone Peach en vergeet al helemaal eventjes dat beestje Yoshi (omdat Yoshi toch pas in 2019 uitkomt).
Kijk toch eens naar dat schattige kopje, want het is tijd voor Toad! Als hij spontaan begint te lachen dan smelt je helemaal weg. Het is een droppie en het tof is nog dat je dat lief, schattige beestje zelf nog eens mag besturen. In een kleurrijke wereld mag jij met deze paddestoel toffe puzzels oplossen en uiteindelijk doe je dat allemaal voor die stralende lach op het gezicht van Toad, wanneer hij aan het einde van het level in het bezit komt van een ster.
En uiteindelijk verzamelt hij die sterren met een doel. Hij wil zijn vriendin Toadette natuurlijk uit de handen van de slechteriken houden. Daar heeft hij het zwaar mee.
135396

Mooi roze is niet lelijk

En als het dan lukt om Toadette te bevrijden, dan is het avontuur nog niet afgelopen. Sterker nog, je bent pas op de helft. De rollen worden namelijk omgekeerd waardoor je met de al net zo schattige roze vriendin Toadette kunt spelen. En geloof ons, mooi roze is niet lelijk!
Dit zorgt voor een leuk afwisseling en is een toffe zet voor iedereen die fan is van de personages. In eerdere spellen, zoals Mario Tennis Aces, wist Toadette namelijk ook al de show te stelen. Samen hebben Toad en Toadette al een rijke geschiedenis en het is te zien dat ze goed aan elkaar gewaagd zijn. Eigenlijk zijn Toad en Toadette best een schattige stelletje, al weten we dat natuurlijk al sinds ze in Mario Kart: Double Dash samen in één race-autotje rond scheurden.
135397

Overal en kan al voor weinig geld

Het gave is dat je met deze schattige paddestoel op flink wat apparaten kunt spelen. Als je van de oudere stempel bent en één van de weinigen met een Wii U bent, dan kun je het spel goedkoop binnenhalen op deze console. Voor maar liefst 2 tientjes is Captain Toad Treasure Tracker al van jou. Een bijzonder laag bedrag dus voor zo'n tof spel.
Als je meer van nu bent dan kun je ook de verbeterde Switch release binnenhalen. De Captain Toad Treasure Tracker Switch preview laat in ieder al de potentie van deze game zien. Niet alleen kun je verschillende puzzels oplossen waarin deze schattige held de hoofdrol speelt, ook kan dat nu draagzaam. Nog geen Switch in huis: ook een handzame Nintendo 3DS release maakt het mogelijk om het spel in de bus, trein of lekker in de achtertuin te spelen.
Op de 3DS lever je wat grafische pracht in, maar je kunt een Nintendo 3DS wel makkelijker even meenemen. Voornamelijk als je zo een ouder model hebt, dan past deze nog netjes in je broekzak.
135399

Makkelijk en snel

De levels lenen zich ook perfect om eventjes snel tussendoor te spelen. Handig dus voor onderweg. Niet alleen is de draagbaarheid een plus, maar door al die korte levels is het spel perfect om eventjes te spelen tussen het overstappen op de volgende bus/trein of tijdens het wachten tot de tandarts langskomt om een gaatje te boren.
Het spel is ook erg makkelijk om te begrijpen, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Kinderen, moeders, vaders, opa en oma, iedereen kan van deze schattige schattenjager genieten. Zet dus snel maar de jacht in op die diamanten, sterren en het behalen van achievements zoals een level binnen maar 3 simpele korte zetten uitspelen.
Toad roept om je. Heb je eventjes vijf minuutjes? En mocht je toevallig zeeën van tijd hebben, zelfs dan is het spel leuk voor ruim 8 uur opeenvolgend spelplezier.
135403

Waarom je Captain Toad Treasure Tracker moet spelen

Maar het meest gave is dat de Nintendo Switch en Nintendo 3DS releases nieuwe levels met zich mee zullen brengen. Deze vervangen de ondertussen oudere Mario 3D Land levels en brengen ons naar de werelden van de nieuwere Switch-titel Super Mario Oddyssey.
Hierdoor voelt het spel net even wat frisser aan. Juist door die nieuwe levels is er weer iets nieuws te verkennen en weet Toad opnieuw je te verheugen op zijn schattenjachtavontuur. En als we toch bezig zijn: om die Wii U-versie weer eens af te stoffen.
Klassiekers als Super Bell Hill, Conkdor Canyon, Shadow-Play Alley en Clear Pipe Cruise maken plaats voor nieuwe levels die hun oorsprong vinden in het meest recente Mario avontuur. Ben jij klaar om Toad onder andere New Donk City te laten verkennen?
Spelers van de Nintendo Wii U-versie kunnen ook weer geïnteresseerd raken in het spel dat ondertussen alweer lag te verstoffen. Want hierop kun je natuurlijk die oude toffe Super Mario 3D land levels spelen, die in de nieuwe versies plaats maakten voor de nieuwere Mario-levels.